Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marcello78
Globtroter
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcello78 » 23.07.2015 12:57

AdamKce napisał(a):Też mam Visa i nie chciało przejść...Założyłem konto na paypal i powiązałem z kartą. Ktoś się orientuje jak długo trwa operacja przelania pieniędzy itd ?? Pieniedzy na konto paypal nie przelewalem jesli je powiazalem z karta pisalo ze sami pobiora z karty

Dokładnie tak, jak masz powiązaną i potwierdzoną kartę to nie musisz nic przelewać na konto PP, tylko podczas płatności wskazujesz kartę.

Jedna uwaga, nie wiem w jakiem walucie masz rozliczaną kartę, ale sugeruję zgłosić do PP, żeby ustawili dla niej konkretną walutę rozliczeniową zgodną z tą w jakiej rozlicza się Twoja karta. Ja mam np. kartę virtualną mBanku rozliczaną w EUR i pamięta że jak kiedyś robiłem pierwsze zakupy przez PP i nie miałem zgłoszonej waluty rozliczeniowej karty to policzyli mi po jakimś wyższym kursie. Zgłosiłem to i wtedy się dowiedziałem o tym że mogę zlecić do nich dana karta rozliczała się zawsze w walucie np EUR i zwrócili mi różnicę, w tym co sobie tam doliczyli. Także PayPal to porządna firma :D
asikczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikczek » 23.07.2015 15:56

ja za winiety zapłaciłam kartą bankomatową, tylko tak jak ktoś już wcześniej wspomniał trzeba mieć odblokowaną funkcję platności internetowym w swoim koncie bankowym.W ING wystarczy zmienić saldo płatności bezgotówkowych ( w tym internetowych) z 0 na np 200 czy 500zł. Błyskawiczna wpłata i winieta w formie pdf wylądowała na moim mailu w 5 min ( u mnie wszystko było w spamie, więc warto tam zajrzeć). Kurs całkiem przyzwoity, taniej niż w PZMOT.
Jakub37
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jakub37 » 23.07.2015 17:59

czy dostanę na maila winietę na austrię i słowenię?
edit: ok już wiem, doczytałem:)
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 25.07.2015 21:57

Dzięki za ten temat, właśnie zakupiłem pakiecik :D Szkoda że tak późno go odkryłem...
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 25.07.2015 22:49

a ja zrezygnowałem z kupna winiety w Tolltickets...
Winietę na Austrię, kupiłem z Drasenhofen - straciłem 3 min, ale rozprostowałem kości,
matrica na Węgry, kupiłem w Udvar - straciłem 4 min, ale jw.
winieta na Słowację, kupowałem przy okazji tankowania w Komarnie...
nie kupuję wcześniej winiet, bo w trakcie urlopu można zmienić plany, albo trzeba z różnych powodów zmienić plany i zakupioną winietę można wrzucić do kosza...
kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 04.08.2015 08:21

A ja właśnie zamówiłam pakiecik :D
Właśnie, aby odczarować ewentualne zmiany planów.
Szkoda, że nie odkryłam wcześniej tej strony, jest super! A przystanki na rozprostowanie kości zrobię tam, gdzie będę chciała, a nie z obowiązku :oczko_usmiech:
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 05.08.2015 20:15

Teoretycznie wysłali do mnie winiety 28.07 do dzisiaj nie przyszły to już 6 dni roboczych a winiet nie ma:/ Myszą być u mnie do piątku. Macie jakieś doświadczenia jak można zweryfikować przesyłkę?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2015 07:16

przemo99 napisał(a):Teoretycznie wysłali do mnie winiety 28.07 do dzisiaj nie przyszły to już 6 dni roboczych a winiet nie ma:/ Myszą być u mnie do piątku. Macie jakieś doświadczenia jak można zweryfikować przesyłkę?

Powinieneś mieć nr przesyłki i wtedy można to sprawdzić, jeżeli nie to poproś mailem o wysłanie tego numeru. Poczytaj posty od strony "9"
Ale do piątku powinna dojść.
PiotrekS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiotrekS » 06.08.2015 22:19

U mnie prosto: 1 sierpnia zamówiłem winiety, a dziś dotarły. Czechy i 2x Austria dobrze przedziurkowane.
Solidna niemiecka robota ;-)
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 07.08.2015 07:21

Dotarły wczoraj:) Już się zacząłem martwić, bo to dla znajomych.
oldGIZMO
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oldGIZMO » 07.08.2015 13:36

z płatnością kartą jest tak, że musi to być karta kredytowa; nie każda płatnicza jest kartą kredytową; przynajmniej mnie tak wyszło...
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 07.08.2015 19:34

Nie musi być kredytowa. Może być zwykła debetowa z możliwością płacenia w necie. W dzisiejszych czasach każdy bank raczej powinien taką mieć w standardzie. Jak nie ma to czas zmienić bank :D
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 07.08.2015 22:15

3.08 zamówiłem...

Pewnie w poniedziałek dostanę:

Obrazek
oldGIZMO
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oldGIZMO » 10.08.2015 12:39

Lechoo napisał(a):Nie musi być kredytowa. Może być zwykła debetowa z możliwością płacenia w necie. W dzisiejszych czasach każdy bank raczej powinien taką mieć w standardzie. Jak nie ma to czas zmienić bank :D

Zmienić, łatwo powiedzieć jak bankierem żona; na szczęście własna :wink:
dawidt07
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dawidt07 » 10.08.2015 12:54

Hej,

Winiety zamówione 04.08, datę wysyłki podałem 05.08, dotarły dzisiaj.
Numer przesyłki dostalem po wysłaniu zapytania na mail kontaktowy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 1...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone