Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
oldGIZMO
Croentuzjasta
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) oldGIZMO » 17.07.2015 09:27

mendoza1973 napisał(a):Przesyłka jest polecona obligatoryjnie przy zamowieniach powyżej 80 euro i wynosi 4.80 euro (wiem bo 2 dni temu zamawialem)

Przeca to napisano w regulaminie...
andrzej.ch
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej.ch » 17.07.2015 09:50

Witam serdecznie,dostałem z tolltickets winiety CZ-A-Sł,winietka czeska jest miesięczna ,ale nie jest przedziurawiona ,czy ja mam sam zaznaczyć miesiąc przejazdu czy naklejać tak jak jest?
AdamKce
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamKce » 19.07.2015 22:47

Zostasła komuś winieta ? Czechy , Austria, Słowenia ? Odkupie.
Nie mam karty kredytowej. PayPall pobiera prowizje wiec wychodzi na to samo co w pzmocie.
Katowice okolice POLSKA :D
AdamKce
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamKce » 21.07.2015 07:36

Orientuje się ktoś jak jest ze zwrotem pieniedzy 6.50 PLN na koncie PayPal za powiązanie karty bankowej.
Pisali ze pobieraja oplate do weryfikacji a potem ją oddają jak się już zakończy pomyślnie.
Muszę sam ją wypłacić ? Czy sami mi to wyślą ? Dostałem jakąś wiadomość
PayPal:
Zwrot obciążeń związanych z potwierdzeniem karty PayPal
Temat:
Użytkownik PayPal właśnie wysłał Tobie kwotę 6,50 PLN za pomocą systemu PayPal

I teraz nie wiem bo ta kwota widnieje w saldzie konta +6.50 czy wyslali to na konto moje bankowe czy na konto paypal i sam mam powiazac znow bankowe i to wyplacic
asikczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikczek » 21.07.2015 07:41

AdamKce napisał(a):Zostasła komuś winieta ? Czechy , Austria, Słowenia ? Odkupie.
Nie mam karty kredytowej. PayPall pobiera prowizje wiec wychodzi na to samo co w pzmocie.
Katowice okolice POLSKA :D

Nie trzeba mieć karty kredytowej. Wystarczy karta bankomatowa z możliwością opłat przez internet. Większość banków ma już tą opcję w standardzie. Visa w ING właśnie tak działa - wczoraj płaciłam za pozwolenie na wędkowanie
AdamKce
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamKce » 21.07.2015 10:19

Też mam Visa i nie chciało przejść...Założyłem konto na paypal i powiązałem z kartą. Ktoś się orientuje jak długo trwa operacja przelania pieniędzy itd ?? Pieniedzy na konto paypal nie przelewalem jesli je powiazalem z karta pisalo ze sami pobiora z karty
cabaniarz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cabaniarz » 21.07.2015 10:24

Płaciłem VISĄ z Deutsche Banku, zwykłą debetówką. Ważne by miała odblokowany kanał płatności internetowych. Można to zrobić przez internet lub infolinię, można też ustalić limity tych transakcji :)
Venom555
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Venom555 » 21.07.2015 10:47

cabaniarz napisał(a):Ważne by miała odblokowany kanał płatności internetowych.

Nie wszyscy o tym wiedzą o po pierwszej nieudanej transakcji rezygnują.
Prócz płatności interentowych jeszcze cos tam trzeba odblokowac i ustawić limity.
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 21.07.2015 13:45

marcello78 napisał(a):Pytanko, do zamawiających winiety przez portal tolltickets, czy przy zamówieniu dopłacaliście za przesyłkę poleconą? Czy w zupełności wystarcza standardowa i dochodzi w 5 dni roboczych?
Pozdrawiam
Marcin

Ja dopłaciłem za poleconą, doszła dzisiaj, czyli po 5 dniach roboczych od złożenia zamówienia. Natomiast parę tygodni wcześniej mój kolega zamówił winiety przesyłkę zwykłą i dotarła w 4 dzień roboczy :lol:

ps. A płatność bez problemu zrobiona via PayPal.
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 22.07.2015 10:40

15.07. zamówione, dzisiaj odebrane :-)
Koszt:
- austriacka 10-dniowa 8,7EU
- czeska miesięczna 16,5 EU
- koszt: 2,2 EU
numenius
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) numenius » 23.07.2015 09:41

Witam, ponawiam pytanie z innego watku.
Mam prośbę o pilną odp.,
czy Renault Espace mieści się w kategorii "osobowe" pod względem winiety słoweńskiej, czyli 2A oraz, czy mieści się w kategorii "osobowe" pod względem opłat na autostradach chorwackich, czyli kat. I ?
cabaniarz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cabaniarz » 23.07.2015 10:57

Renault Espace to ewidentnie osobówka do 3,5tony, także bez obaw :)
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 23.07.2015 10:59

Wczoraj, czyli 22.07 otrzymałem winiety zakupione dokładnie 16.07 rano. Już się obawiałem, że nie zdążą (wyjazd 25.07) ale się wywiązali...
Pochwalam Tolltickets :smo: :hut:
numenius
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) numenius » 23.07.2015 11:25

cabaniarz napisał(a):Renault Espace to ewidentnie osobówka do 3,5tony, także bez obaw :)

Vivaro, Trafic itp., to też osobówki do 3,5t, a już trzeba płacić więcej (2B w Słowenii). Teraz trzeba mierzyć auto w pionie w miejscu przedniej osi.

Dzięki Cabaniarz, bo jechałem już typowymi busami (Transit, Trafic), ale wtedy jeszcze nie było w Słowenii kat.2B, w ubiegłym roku weszła, ale jechałem wówczas Mondeo, więc byłem pewny. Teraz pojadę Espacem,
a on trochę się różni od typowej osobówki, więc wole zapytac zwłaszcza o autostrady w Cro i winietę w Slo.
marcello78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcello78 » 23.07.2015 12:51

AdamKce napisał(a):Orientuje się ktoś jak jest ze zwrotem pieniedzy 6.50 PLN na koncie PayPal za powiązanie karty bankowej.
Pisali ze pobieraja oplate do weryfikacji a potem ją oddają jak się już zakończy pomyślnie.
Muszę sam ją wypłacić ? Czy sami mi to wyślą ? Dostałem jakąś wiadomość
PayPal:
Zwrot obciążeń związanych z potwierdzeniem karty PayPal
Temat:
Użytkownik PayPal właśnie wysłał Tobie kwotę 6,50 PLN za pomocą systemu PayPal

I teraz nie wiem bo ta kwota widnieje w saldzie konta +6.50 czy wyslali to na konto moje bankowe czy na konto paypal i sam mam powiazac znow bankowe i to wyplacic

Zwrot dostajesz na konto PP, przy dokonywaniu zakupu np podpiętą kartą, w pierwszej kolejności zabiorą Ci środki z salda PP, a resztę pociągną z karty.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 1...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone