Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.07.2015 20:49

AdamKce
Przy rejestracji w pozycji ULICA to wpisc nazwe ulicy i numer domu a w polu NR dac nr mieszkania czy w polu nr zrobic np 120/3

Tak.
Data wysłania może być następnego dnia czy jak to trzeba wybrać.

Datę wysłania ustawiasz sam, może być "jutro', za tydzień lub miesiąc :wink:
Jakie są formy płatności tzn jakie wybieracie by uniknąć opłaty za przelew za granice

Ja płaciłem kartą (mbank) i żadnych dodatkowych kosztów nie miałem. Oprócz kart jest jeszcze PayPal :papa:
AdamKce
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamKce » 09.07.2015 21:06

szaki17 napisał(a):AdamKce
Przy rejestracji w pozycji ULICA to wpisc nazwe ulicy i numer domu a w polu NR dac nr mieszkania czy w polu nr zrobic np 120/3

Tak.
:papa:

Zadałem tutaj 2 pytania dalej nie wiem co wpisać :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.07.2015 21:15

W "ulica" wpisujesz ulicę, a nr domu i mieszkania w pole "Nr", np. 130/4
Po rejestracji możesz edytować swoje dane , jakby co.
filipo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) filipo » 12.07.2015 08:40

Witam

W tym roku na stronie tolltickets jest link do węgierskiego operatora w celu zakupu e-matrycy.
Czy ktoś już kupował w ten sposob?
Czy wszystko jest tak bezproblemowo jak na tolltickets i winieta przychodzi od razu na maila?

Dzięki za info.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2015 10:10

Mnóstwo osób kupuje przez tą stronę winiety, przed zakupem trzeba się zarejestrować (bez problemu) co jest konieczne. Sam byłem bliski zakupu ale się rozmyśliłem co do trasy. Winieta przychodzi od razu na maila.
tomasz0309
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz0309 » 12.07.2015 11:41

Ja się troszkę wkopałem...
W piatek 10.07 złozyłem zamówienie, karty kredytowej nie mam więć chciałem zapłacić normalnie visa, coś nie przeszło i spróbowałem płatności przez PayPal. Wszystko fajnie ale żeby kasa poszła do tooltickets, serwis płatniczy mósi zweryfikować moją tozsamość, zatem czekam obecnie na przelew z Paypala z jakimś pinem, który będzie podstawą to uwierzytelnienia mojego konta. Wyjeżdzam 22.07 i nie wiem czy anulować winietki na tool czy poczekać jeszcze.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2015 12:08

Spokojnie, zdążą dojść.
de Zoo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) de Zoo » 13.07.2015 00:16

Do mnie winiety dotarły w 5 dni.
marco156
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco156 » 13.07.2015 16:36

6 lipca zamówiłem winiety na stronie tolltickets ,a po 4 dniach już przesyłka leżała w mojej skrzynce. Już nigdy nie skorzystam ze złodziejskiego PZM.
moody78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) moody78 » 13.07.2015 21:40

Własnie dotarła do mnie przesyłka z tolltickets. Niestety pomyliłem się z datą jednej z winietek. Dlatego jeśli jest ktoś zainteresowany, to mam na zbyciu winietę na Austrię do 3,5t. 10 dniowa, od 26.07.2015. :oops: - Gliwice i okolice.
marcello78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcello78 » 16.07.2015 13:13

Pytanko, do zamawiających winiety przez portal tolltickets, czy przy zamówieniu dopłacaliście za przesyłkę poleconą? Czy w zupełności wystarcza standardowa i dochodzi w 5 dni roboczych?
Pozdrawiam
Marcin
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 16.07.2015 13:25

Dopłata do poleconego (z tego co pamiętam 2,6 E) nie ma wpływu na czas dostarczenia przesyłki. Poprawia tylko nastrój zamawiającego na ewentualność zaginięcia. Dopiero list expresowy skraca czas ale koszt (dodatkowy 6,1 E) wpływa negatywnie na opłacalność całej transakcji. Większość wybiera standardowy koszt.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.07.2015 13:33

Ja płaciłem 2,20 za standard , a i tak przesyłka była "polecona", tylko trzeba się upomnieć o nr przesyłki do kontroli. W poleconym taki nr wysyłają chyba od razu. Przyszła zgodnie z umową .
Ostatnio edytowano 16.07.2015 13:37 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 16.07.2015 13:35

Jak nie widać różnicy to po co przepłacać - jak powiedział klasyk :D
mendoza1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mendoza1973 » 16.07.2015 23:57

Przesyłka jest polecona obligatoryjnie przy zamowieniach powyżej 80 euro i wynosi 4.80 euro (wiem bo 2 dni temu zamawialem)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 1...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone