Nie ma sprawy
Pińcet złotych piękny kawalerze
Skimir napisał(a):Witam
W poszukiwaniu źródła zakupu winiet w normalnej cenie trafiłem na ten wątek.
Zanim zarejestruję się na tollticket zapytam:
Kupię tam winiety słowackie i węgierskie?
Skimir napisał(a):Witam
Kupię tam winiety słowackie i węgierskie? Wchodząc na ich główną stronę i wybierając mapkę, zauważyłem że Słowacja jest „szara” i nie da się wejść.
Zarówno winiety słowackie i węgierskie są elektroniczne. Jak szybko ten system obsługuje płatności i rejestrację winiety? Chodzi mi o to, kiedy najpóźniej przed wyjazdem powinienem zakupić aby nie było problemu?
Czy tam jest jakaś współczesna obsługa płatności (paypal czy coś w tym stylu), czy trzeba podawać dane karty bankowej?
Wcześniej zawsze winiety kupowałem na stacjach benzynowych ale w tym roku wolałbym się zaopatrzeć on-line.
marekkowalak napisał(a):Skimir napisał(a):Witam
Kupię tam winiety słowackie i węgierskie? Wchodząc na ich główną stronę i wybierając mapkę, zauważyłem że Słowacja jest „szara” i nie da się wejść.
Zarówno winiety słowackie i węgierskie są elektroniczne. Jak szybko ten system obsługuje płatności i rejestrację winiety? Chodzi mi o to, kiedy najpóźniej przed wyjazdem powinienem zakupić aby nie było problemu?
Czy tam jest jakaś współczesna obsługa płatności (paypal czy coś w tym stylu), czy trzeba podawać dane karty bankowej?
Wcześniej zawsze winiety kupowałem na stacjach benzynowych ale w tym roku wolałbym się zaopatrzeć on-line.
Winiety słowackie w normalnej cenie kupujesz tutaj: https://eznamka.sk/pl
Natomiast węgierskie tutaj: https://ematrica.nemzetiutdij.hu
Płatność kartą, nie obsługują wynalazków typu paypal.
marekkowalak napisał(a):tencio napisał(a):Witam.
A jak wygląda sytuacja kupowania winiet na Słowacji i na Węgrzech w sytuacji kiedy możemy poruszać się przez te kraje jedynie tranzytem? Tzn , czy pierwsze stacje benzynowe po przekroczeniu granicy nadal pozwalają nam kupić winiety?
Tak - w ramach tranzytu dozwolone są postoje na stacjach benzynowych.
Jeszcze odpowiem na pytanie odnośnie rejestracji winiety, działa to od razu. Czyli winieta jest aktywna po zaksięgowaniu płatności.
adresik84 napisał(a):
Jeszcze odpowiem na pytanie odnośnie rejestracji winiety, działa to od razu. Czyli winieta jest aktywna po zaksięgowaniu płatności.
Kupując w sobotę też się księguje tego dnia ? Bo potrzebuje kupić na Węgry i Słowację właśnie w sobotę ?
adresik84 napisał(a):
Kupując w sobotę też się księguje tego dnia ? Bo potrzebuje kupić na Węgry i Słowację właśnie w sobotę ?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi