marco156 napisał(a):Robertttt napisał(a):ruwado napisał(a):A może ktoś wie.... Nie tolltickets, ale asfinag. Przy zakupie ewiniety na stronie asfinag zaznaczam, że jestem przedsiębiorcą chociaż nie jestem, żeby pominąć 18 dni na odstąpienie i mieć winietę od razu ważną. Czy w razie kontroli można mieć jakiś problem? Czy zapłacone i korzystam od razu bez stresu?
Wydaje mi się że chodzi tylko o to że jako zwykły konsument możesz zrezygnować w ciągu 14 dni dlatego jest ten okres 18 dni.
Przecież nikt nie będzie wnikał czy jesteś przedsięborcą tylko o to czy w danym momencie jak jedziesz autostradą masz ważną winietę. Również zarejestrowałem się na stronie ASFINAG i zaznaczyłem, że jestem przedsiębiorcą i winiete kupię w dniu wyjazdu. Dodatkowo zarejestrowałem się do elektronicznej opłaty odcinkowej FLEX, podpiąłem pod to numer rejestracyjny auta i numer karty płatniczej i przed wszystkimi dodatkowo płatymi odcinkami nie będę już musiał stać na bramkach tylko system odczyta mój nr rej. i pobiorą mi automatycznie za przejazd z konta;) fajnie to wymyślili.
i to chciałem przeczytać
Dzięki.