Witam,
Ja zamówiłam winiety we czwartek 9.07 - z wysyłką 10.07. Dostałam informację na mail z numerem przesyłki z Deuche Post. Dziś sprawdziłam jej status. Jest już w Polsce - więc myślę, ze jutro lub pojutrze ją otrzymam.
iap11 napisał(a):Winiety zamówione przez tolltickets.com. Austria 10 dni = 9,40 euro, Czechy 1miesiąc = 17 euro, Słowenia 2 x 7 dni = 30 euro. Przesyłka i pakowanie 2,44 euro. Suma 58,84 euro. Płatność kartą kredytową. Z karty zaksięgowano 282,45 PL. Wychodzi więc, że po przeliczeniu euro po 4,80 złotych. Winiety zamówione 11.07, płatność zaksięgowana 16.07.2020. Gdybym płacił na granicach zestaw ww kosztowałby ok 250 złotych (ok 56 e), natomiast przez PZMot ok 330 złotych.
ruwado napisał(a):A może ktoś wie.... Nie tolltickets, ale asfinag. Przy zakupie ewiniety na stronie asfinag zaznaczam, że jestem przedsiębiorcą chociaż nie jestem, żeby pominąć 18 dni na odstąpienie i mieć winietę od razu ważną. Czy w razie kontroli można mieć jakiś problem? Czy zapłacone i korzystam od razu bez stresu?
Robertttt napisał(a):ruwado napisał(a):A może ktoś wie.... Nie tolltickets, ale asfinag. Przy zakupie ewiniety na stronie asfinag zaznaczam, że jestem przedsiębiorcą chociaż nie jestem, żeby pominąć 18 dni na odstąpienie i mieć winietę od razu ważną. Czy w razie kontroli można mieć jakiś problem? Czy zapłacone i korzystam od razu bez stresu?
Wydaje mi się że chodzi tylko o to że jako zwykły konsument możesz zrezygnować w ciągu 14 dni dlatego jest ten okres 18 dni.
Bestia214 napisał(a):Cześć WSZYSTKIM.
O co chodzi z tą datą wysyłki ??
Które winiety "aktywują" się wraz z datą wysyłki? TYLKO 30 dniowe ??? Jeśli TAK to po co podawać datę wysyłki w innych przypadkach ??skoro chyba oczywiste jest to, że chcę "towar" otrzymać zaraz po opłaceniu / zarejestrowaniu płatności.
Każda inna ( NIE 30 dniowa ) jest aktywna w zakresie dat jaki podam na stronie?
Bardzo proszę o rozkminę powyższego albo odsyłkę gdzie mogę doczytać.
Pytanie tyczy CZech Austrii i SŁowenii ale jeśli są inne ciekawe casy z innymi państwami to chętnie "liznę" temat.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi