Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
karol-73
Croentuzjasta
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) karol-73 » 07.07.2015 09:00

Winietki zamówiłem 30 czerwca, dostawa do domu 06 lipca. Zakup łącznie 12 szt. winiet (4 miesięczne na Cz. i 8 10-dniowych na Austrię), koszt przesyłki 2,20 euro. Jak dla mnie wszystko w jak najlepszym porządku. Teraz tylko czekać na ich naklejenie przed wyjazdem. :hut:
Venom555
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Venom555 » 07.07.2015 09:58

Hmmmm....w Słowenii nie można zapodac daty pobytu czy tylko ja jestem jakiś przegrzany...? :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2015 10:02

Jak wyczytałem trzeba zamówić dwie krótsze, bo miesięczną dziurkują z datą wysyłki.
Faktycznie przy opcji 2X7 dni Słowenia pojawia się możliwość wyboru daty - dziękuję za pomoc

Poczytaj wcześniejsze posty :hut:
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 07.07.2015 10:19

Venom555 napisał(a):Hmmmm....w Słowenii nie można zapodac daty pobytu czy tylko ja jestem jakiś przegrzany...? :)

Z racji panujących temperatur oraz faktu, że winiety SLO nie są przesadnie pożądane przez użytkowników forum :mrgreen: podpowiem. Miesięcznych nie podasz dowolnej daty bo od tego roku ich ważność obowiązuje od daty zakupu, swoje daty podajesz przy zakupie 7 dniowej winiety więc kupujesz 2 x 7 dniową i po kłopocie.
Venom555
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Venom555 » 07.07.2015 10:37

Dzięki.
Tak zrobiłem.
Popełniłem jednak błąd. Wpakowałem date wysyłki 16 lipca w wyjeżdżam 24 i przed momentem napisałem reklamacje aby to przyspieszyli. Musze sie poważnie schlodzić.
pavvelK
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavvelK » 08.07.2015 10:31

Witam.
Próbowałem kupić winietkę węgierską na virpay.hu
Wszystko odbywało się bezproblemowo aż do momentu płatności.
Wyskakuje mi informacja: Pillanatnyilag a banki rendszer nem elérhető.
Kérjük, tranzakcióját ismételje meg később. (google przetłumaczył to: W tej chwili system bankowy nie jest dostępny.
Proszę powtórzyć transakcję później).
Czy ktoś miał taką sytuację?
Nie wiem o co chodzi, czy to u nich system padł czy moja karta nie przechodzi?
(płaciłem kartą płatniczą mastercard mbanku)
Venom555
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Venom555 » 08.07.2015 10:39

pavvelK napisał(a):pavvelK

A masz odblokowane płatności internetowe i ustawiony limit i kwotę ?
Jeżeli nie - nie przejdzie.
Jest jeszcze na 100% druga opcja tez do odblokowania w prze z płatnościami netowymi - nie pamietam tylko jaka. Zadzwoń na hot line i niech ci to odblokują.
aprilka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aprilka » 08.07.2015 10:43

Ja kupiłam przez stronę autopalyamatrica.hu, nie było problemu z płatnością (też mastercard mbank).
pavvelK
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavvelK » 08.07.2015 12:19

Środki mam, odblokowane jest.
Po kilku próbach wyskoczył komunikat server error... więc to błąd po ich stronie.

Dzięki.
Spróbuję jeszcze raz, przez autoplaymatrica.

Edit:
przez autoplay przeszło.
Jeszcze raz dzięki.
blekmur
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) blekmur » 09.07.2015 17:41

Super sprawa. Zamówiłem w czwartek 02.07 dwie winiety 10-dniowe (Austria) i jedną miesięczna (Czechy).
Dziś w skrzynce koperta z winietkami już na mnie czekała.
Do płatności nie trzeba było karty kredytowej. U mnie wystarczyła bankomatowa (ING, Visa), tyle że trzeba było wcześniej online ustawić limit płatności internetowych (domyślnie jest na 0 zł).
maciej1969
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1969 » 09.07.2015 17:56

Ja tez jestem szczęśliwym posiadaczem wszystkich niezbędnych winietek już po 7 dniach od zamówienia :)

Przy okazji chciałem zwrócić uwagę, że na winietce Słoweńskiej jest napisane: ,,Shranite ta kupon in račun", czyli jak rozumiem, muszę zachować kupon kontrolny (zrozumiałe) i rachunek za winietkę ! - w razie kontroli...?! 8O 8O 8O
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 09.07.2015 18:10

maciej1969 napisał(a):Przy okazji chciałem zwrócić uwagę, że na winietce Słoweńskiej jest napisane: ,,Shranite ta kupon in račun", czyli jak rozumiem, muszę zachować kupon kontrolny (zrozumiałe) i rachunek za winietkę ! - w razie kontroli...?! 8O 8O 8O

Cześć Imienniku i równolatku jak sądzę z nica :D
Te kupony od wszystkich winietek należy zatrzymać (CZ, SLO) i /lub można A. Na CZ wpisujemy nr rej. samochodu, SLO już sam "rozkminiłeś" a A min. umożliwia korzystanie z WiFi na niektórych POP-ach po wpisaniu jej nr. jako hasła. Sam z tego nie korzystałem ale słyszałem, że tak jest. Ponadto są one poświadczeniem legalnego posiadania winiety. Ja kupony wraz z rachunkiem (wcześniej PZM, teraz tooli) wiozę zawsze ze sobą dla św. spokoju.
A tu dla wygody mały instruktaż:
http://www.jacekantonik.pl/oplaty-autos ... -chorwacji
maciej1969
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1969 » 09.07.2015 19:16

Crocodyl napisał(a):Cześć Imienniku i równolatku jak sądzę z nica :D
- wszystko się zgadza.. :papa:

Dzięki! Fajny filmik i opis winietek wraz z mandatami ,,za błędy".

Zauważyłem, że winietka czeska różni się od pozostałych, gdyż ma klej pod spodem, a nie na wierzchu, czyli jako jedyna, jest naklejana od zewnątrz na szybę !!! Mało tego, jest miejsce na wpisanie nr z tablicy rejestracyjnej zarówno na części kontrolnej , jak i na części przyklejanej na szybę !!!
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 09.07.2015 19:44

maciej1969 napisał(a):Zauważyłem, że winietka czeska różni się od pozostałych, gdyż ma klej pod spodem, a nie na wierzchu, czyli jako jedyna, jest naklejana od zewnątrz na szybę !!! Mało tego, jest miejsce na wpisanie nr z tablicy rejestracyjnej zarówno na części kontrolnej , jak i na części przyklejanej na szybę !!!

Winietę CZ także naklejamy od środka :!: Ona tylko tak głupio wygląda ale jak nakleisz zobaczysz, że wszystko jest OK. Co do wpisania nr. rej. niewielu o tym pamięta lub nie czyta instrukcji na odwrocie. Ja wpisuję. Na forum (w którymś z wątków o winietach) jest zdjęcie jak kierowca w czasie kontroli dopisuje nr. rej. na winiecie :D Pozdrawiam :papa:
AdamKce
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamKce » 09.07.2015 20:00

A że tak zapytam. Jakie są formy płatności tzn jakie wybieracie by uniknąć opłaty za przelew za granice itd.. Chce kupić a nie wiem jak zapłacić :D Może jest payu ?
Data wysłania może być następnego dnia czy jak to trzeba wybrać.
Przy rejestracji w pozycji ULICA to wpisc nazwe ulicy i numer domu a w polu NR dac nr mieszkania czy w polu nr zrobic np 120/3
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 1...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone