dids76 napisał(a):Zaba007 napisał(a):Witam. Ile czasu wcześniej przed wyjazdem można zamówić winiety?
Możesz zamówić kiedy chcesz, czyli np dzisiaj możesz zamówić winiety na grudzień
stachan napisał(a):W przypadku miesięcznej słoweńskiej nie do końca tak jest...
Lechoo napisał(a):Też można, tylko datę wysyłki trzeba podać odpowiednią
Valid as from the desired shipment date from tolltickets up to and including the same day in the following month [...]
Zaba007 napisał(a):No właśnie jak ja ogarnąć aby była w odpowiednim momencie. Gdzieś czytałem że można kupić winieta elektroniczna na Słowenie i działa od razu od zakupu, czy dobrze gdzieś kojarzę?
stachan napisał(a):Zaba007 napisał(a):No właśnie jak ja ogarnąć aby była w odpowiednim momencie. Gdzieś czytałem że można kupić winieta elektroniczna na Słowenie i działa od razu od zakupu, czy dobrze gdzieś kojarzę?
Najprościej jest zakupić dwie siedmiodniowe - wtedy masz możliwość dla każdej z nich określić datę, od której będzie biegła jej ważność
PS: O słoweńskiej winiecie elektronicznej nie słyszałem.
stachan napisał(a):Chcąc uniknąć ewentualnej kontroli ze strony słoweńskich pograniczników ja naklejałbym pojedynczo. Nie wiem jak mocno jest wrażliwy system automatycznej (jeśli ta funkcjonuje) kontroli winiet.
PS: Warto zaopatrzyć się w plastikową szpatułkę do usuwania naklejek - niektóre dość trudno schodzą
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi