Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.
napisał(a) Thomas81 » 19.07.2019 12:23
Kurcze a ja po raz pierwszy miałem jaja - w sumie trochę z mojej winy - a zamawiam już tam 5 rok.
Otóż tym razem zamówiłem winiety z wyprzedzeniem z datą wysyłki na 18.07. Nie wiem czemu nie chcieli mi zaakceptować wirtualnej karty Revolut - wydaje mi się że w tamtym roku płaciłem właśnie nią. Za wszelkie płatności internetowe płacę wirtualną kartą którą zasilam taką kwotą aby wystarczyło na pokrycie płatności. Skoro wirtualnej nie chcieli zaakceptować podałem numer fizycznej karty Revoluta. Wczoraj rano dostaje powiadomienie z aplikacji że płatność została zablokowana bo mam wyłączone płatności internetowe
Na fakt, nie korzystałem z niej w taki sposób a więc wcześniej nie miałem takiej potrzeby. Żeby było ciekawiej, podczas weryfikacji karty podczas składania zamówienia - karta zostaje obciążona kwotą 0 € - i to przechodzi.
No więc piszę szybko maila do tolltickets że miałem zablokowane płatności i żeby pobrali jeszcze raz. W międzyczasie przychodzi mail z numerem przesyłki i informacją że paczka została wysłana
Myślę że pewnie automat to wysłał i czekam na rozwój wydarzeń. Po chwili kolejny mail że płatność niestety nie została zrealizowana bo coś nie halo z kartą i jeśli chcę opłacić zamówienie mam skorzystać z płatności PayPal.
No dobra mówię, nawet konto tam mam więc nie ma problemu, klikam w link próbuję dodać kartę jako źródło płatności i lipa - cały czas dostaję komunikat że adres rozliczeniowy jest niepoprawny. Telefon do obsługi PayPal i tam otrzymuję informację że karty Revolut nie można dodać jako źródło płatności
Kolejny mail do tollickets że mam problem z tego typu płatnością i że proszę jeszcze raz żeby obciążyli moją kartę.
Kilka niespokojnych kwadransów i dostaję powiadomienie z aplikacji że obciążyli moje konto, po chwili mail, że z płatnością wszystko w porządku i że jeszcze w tym samym dniu przesyłka zostanie wysłana
Pytanie podstawowe pewnie się pojawi - po co z revolutem kombinacje - otóż swoje konto mam w ING - w dniu wczorajszym kurs sprzedaży euro to 4,39 - revolut policzył mi po kursie 4,26 - zamówienie na tollticket na trzy samochody za łączną kwotę 204,65 €