Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Yankee
Croentuzjasta
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yankee » 09.07.2019 13:44

Chyba faktycznie tak jest. Po kilku godzinach się udało przebić i winiety już zamówione. W sumie czekam tylko na czechów i ich winietki elektroniczne w 2020 roku i dla mnie tolltickets może zwijać interes :-)
Artur91ari
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur91ari » 10.07.2019 07:06

Witam wszystkich. Jeśli padła już odpowiedź na to pytanie to przepraszam, ale nie udało mi się znalezc odpowiedzi.
Proszę o potwierdzenie, czy jeśli posiadam konto walutowe, to przy zakupie winiety nie zostaną naliczone dodatkowe koszty? Jeśli wybiore opcję VISA, jedynym kosztem będzie koszt wysyłki? Czy w momencie płatności trzeba zmienić jakieś domyslne ustawienia aby koszty nie zostały naliczone?

Pozdrawiam
wbi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wbi » 10.07.2019 08:35

Spokojnie. Jedynym kosztem jest koszt wysyłki.

A dla potomnych info odnośnie tollticket....

Zamówiłem winiety 2 tygodnie przed wyjazdem. Niestety listonosz stwierdził, że nie mieszkam na podanym adresie i winiety wróciły do tollticket... po 7 dniach oczekiwania wysłałem do nich maila, że nie dotarły.... odpisali, że wróciły do nich i proszą o poprawny adres to wyślą raz jeszcze ... po ponownym mailu z informacją, że adres jest poprawny ale już za późno na ponowną wysyłkę bo za 2 dni wyjeżdzam.... odpowiedzieli, że okey skoro nie są mi już potrzebne rozpakowują je i robią zwrot kasy... po 2 dniach cała kasa była na moim koncie :))
kozlos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozlos » 10.07.2019 12:18

Hej,

Jak zamawiacie winiety do PL to dopłacacie do opcji rejestrowanej przesyłki (registered mail)? Czy to jest coś jak "polecony"? Co zyskuję dopłacając te 3 euro?
Na wstępie zaznaczę, że nie problem w 3 euro więcej ;) bardziej zastanawiam się, co faktycznie zyskuję przy tej dopłacie (bo z tego co tu wyczytałem nr śledzenia dostępny jest i bez tej opcji)
MarcinG09
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcinG09 » 10.07.2019 12:28

Witam,
Winiety A,Cz zamówione 01.07.2019, dzisiaj doszły.
hzag
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hzag » 13.07.2019 14:15

kozlos napisał(a):Hej,

Jak zamawiacie winiety do PL to dopłacacie do opcji rejestrowanej przesyłki (registered mail)? Czy to jest coś jak "polecony"? Co zyskuję dopłacając te 3 euro?
Na wstępie zaznaczę, że nie problem w 3 euro więcej ;) bardziej zastanawiam się, co faktycznie zyskuję przy tej dopłacie (bo z tego co tu wyczytałem nr śledzenia dostępny jest i bez tej opcji)

Nie dopłacałem do tej opcji. Zwykła przesyłka od tolltickets to już jest list polecony priorytetowy (takie info było na stronie śledzenia przesyłki poczty polskiej). Zamówiłem w poniedziałek a dotarły w czwartek, koszt przesyłki 2,5 euro.
Yankee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yankee » 14.07.2019 16:57

Dispatch and packaging costs
2,50€

Option: registered mail
2,95€

W moim przypadku nie dało się zrezygnować z opłaty 2,95. Druga opcja to był jakiś kurier za kosmiczną cenę. Na szczęście zamawiałem dla 3 osób więc te 6€ podziełem na 3 osoby.
Mike_79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mike_79 » 15.07.2019 09:33

z tej kwoty 2,95 nie da się zrezygnować jeśli wartość zamówienia przekroczy 80 Euro,
choć z drugiej strony może i lepiej że przesyłka tak jak moje 19 winiet jest wysyłana tym "registered mail'em"
było by dobrze aby przesyłka o wartości 250 euro nigdzie nie zaginęła po drodze :-) a jak sie podzieli 3 euro na kilka osób
to też nie jest jakiś duży dodatkowy koszt

i zgadza się kurier Dhl za 60 Eurasów to jakaś masakra.

Moje winietki właśnie odebrała żona :-) wysłane 09.07 odbiór dziś 15.07..... jeszcze 10 DDW....
Endrju
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 15.07.2019 10:17

Przed chwilą kliknąłem, póki co bez przeszkód :) czyli jak zwykle
mirek_pe
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek_pe » 15.07.2019 10:27

Witam. Na Tooltickets kupuję winiety po raz trzeci. zawsze bez problemu.
W czwartek zamówione a dziś są już we Wrocławiu , więc jutro pewnie listonosz dostarczy.
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 16.07.2019 20:05

Już kolejny (chyba 3 czy 4 rok). Zamówione A i SLO. 15.07 klepnięte z datą wysyłki na 16.07 - i dzisiaj potwierdzenie wysyłki na mailu. Zamiast potem szukać na stacjach (żeby były najtańsze, a nie np. 2 miesięczne zamiast dwóch 10 dniowych) - lepiej dać na przesyłkę 2,5 EURO.
michalb
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) michalb » 18.07.2019 19:57

Drodzy
niestety zmieniły się moje plany.
Mam do odstąpienia winiety , CZ , A obie 10 dni , ważne od 21.07.2019
Mieszkam przy granicy PL/CZ Gorzyczki. mogę podjechać na stacje.
Piszcie jakby co
Thomas81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Thomas81 » 19.07.2019 12:23

Kurcze a ja po raz pierwszy miałem jaja - w sumie trochę z mojej winy - a zamawiam już tam 5 rok.
Otóż tym razem zamówiłem winiety z wyprzedzeniem z datą wysyłki na 18.07. Nie wiem czemu nie chcieli mi zaakceptować wirtualnej karty Revolut - wydaje mi się że w tamtym roku płaciłem właśnie nią. Za wszelkie płatności internetowe płacę wirtualną kartą którą zasilam taką kwotą aby wystarczyło na pokrycie płatności. Skoro wirtualnej nie chcieli zaakceptować podałem numer fizycznej karty Revoluta. Wczoraj rano dostaje powiadomienie z aplikacji że płatność została zablokowana bo mam wyłączone płatności internetowe :?
Na fakt, nie korzystałem z niej w taki sposób a więc wcześniej nie miałem takiej potrzeby. Żeby było ciekawiej, podczas weryfikacji karty podczas składania zamówienia - karta zostaje obciążona kwotą 0 € - i to przechodzi.
No więc piszę szybko maila do tolltickets że miałem zablokowane płatności i żeby pobrali jeszcze raz. W międzyczasie przychodzi mail z numerem przesyłki i informacją że paczka została wysłana 8O
Myślę że pewnie automat to wysłał i czekam na rozwój wydarzeń. Po chwili kolejny mail że płatność niestety nie została zrealizowana bo coś nie halo z kartą i jeśli chcę opłacić zamówienie mam skorzystać z płatności PayPal.
No dobra mówię, nawet konto tam mam więc nie ma problemu, klikam w link próbuję dodać kartę jako źródło płatności i lipa - cały czas dostaję komunikat że adres rozliczeniowy jest niepoprawny. Telefon do obsługi PayPal i tam otrzymuję informację że karty Revolut nie można dodać jako źródło płatności :evil:
Kolejny mail do tollickets że mam problem z tego typu płatnością i że proszę jeszcze raz żeby obciążyli moją kartę.
Kilka niespokojnych kwadransów i dostaję powiadomienie z aplikacji że obciążyli moje konto, po chwili mail, że z płatnością wszystko w porządku i że jeszcze w tym samym dniu przesyłka zostanie wysłana :D
Pytanie podstawowe pewnie się pojawi - po co z revolutem kombinacje - otóż swoje konto mam w ING - w dniu wczorajszym kurs sprzedaży euro to 4,39 - revolut policzył mi po kursie 4,26 - zamówienie na tollticket na trzy samochody za łączną kwotę 204,65 €
maciejc
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciejc » 21.07.2019 07:29

Rozsypał mi się wyjazd i mam na zbyciu winiety:
- czeska miesięczna od 25.07
- austriacka 10 dni: jedna od 25.07, druga od 5.08
- słoweńska miesięczna od 15.07
Cena za komplet 250zł do negocjacji.
kozub21
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozub21 » 21.07.2019 09:49

Cześć,

Mam pytanko, chcę kupić winietę na HU będę podróżować busem 9 os., na pokładzie będzie jednak 7 osób czy w związku z tym mogę kupić winietę D1 Vehicle ≤ 3.5 t and persons ≤ 7 czy muszę kupić D2 Vehicle ≤ 3.5 t and persons > 7 ?
Podejrzewam, że nikogo nie intersuje ile osób jest w aucie tylko na ile osób auto jest przeznaczone, ale wolę dopytać;)

Dzięki z góry
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 1...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone