Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Crocodyl
Cromaniak
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 25.06.2015 13:34

gon napisał(a):Zamówiłem 17 a odebrałem 22 - szybka przesyłka. Niestety ale dostałem źle "odziurkowaną" winietkę na Austrię, miały być na 10 i 20 lipca a dostałem 2 x 10 lipiec - złoże reklamację i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Jeśli nie "kropnąłeś się" w zamówieniu (sprawdź) to nie powinno być problemu.
gon
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gon » 25.06.2015 14:15

Zamówienie jest ok, właśnie poprosili mnie o skany winiet.
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 25.06.2015 14:17

gon napisał(a):Zamówienie jest ok, właśnie poprosili mnie o skany winiet.

Dostaniesz szybciutko prawidłowo wystawioną, 2 lata temu miałem podobną sytuację. Po wysłaniu mejla ze zdjęciem winietki po 3 dniach była nowa z przeprosinami. To porządna firma.
wiechuu
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiechuu » 29.06.2015 12:29

Super sprawa :) zamówiłem tydzień temu w niedzielę a dzisiaj odebrałem. Nie potrzeba do tego karty kredytowej zwykła płatnicza też działa, teraz nic tylko jechać i zatrzymywać się na tankowanie :)
mercpan
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mercpan » 30.06.2015 14:06

Zamówione winiety Austria i Czechy 23.06 i 30.06 dotarły.Opłata za wyssyłkę 2.20Euro znaczek za 2.95Eur :D dokładają do interesu :lol:
Arasdol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arasdol » 02.07.2015 11:32

Może się komuś przyda :)
Taka mała wskazówka co do płatności kartą debetową.
Warto sobie sprawdzić limit karty na transakcje internetowe przed dokonaniem zakupu na portalu tolltickets.com :)
Złożyłem zamówienie i odrzucono płatność. Okazało się, że moja karta miała zdefiniowany limit 100 zł :P o czym nie wiedziałem, tudzież nie pamiętałem :) Konieczna była wymiana kilku maili i telefon do banku, a aktualnie winietki wędrują do mnie za pośrednictwem poczty :)
ja78
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ja78 » 02.07.2015 12:28

te winiety to nie sa jakies lewe ?????
bo jak patrze na strone to jest tanie o polowe w porownaniu z pzm
Mayki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mayki » 02.07.2015 12:31

ja78 napisał(a):te winiety to nie sa jakies lewe ?????

Są w normalnych, nominalnych cenach. Takich jak na stacjach.
aiaf
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aiaf » 02.07.2015 12:39

ja78 napisał(a):te winiety to nie sa jakies lewe ?????

Stawki za winiety w PZM to jakiś kosmos. Kupuj wyłącznie na tolltickets albo po drodze.
Wiktor936
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiktor936 » 02.07.2015 12:42

winiety najlepiej kupić po drodze ;) jeszcze nie spotkałem się z tym żeby był problem gdzieś je kupić :)
Mayki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mayki » 02.07.2015 12:52

Winiety najlepiej kupić tak jak jest nam wygodnie. W moim przypadku musiałbym stawać po niecałej godzinie i pewnie obudziłbym dziecko a tankowanie planuję dopiero w Mureck.
Ja kupiłem na tolltickets. Mam to z głowy i zajmuje się podróżą. Koszt przyjemności - 2.2EUR + cena winiet ( taka jak na stacji )
Kobal66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobal66 » 02.07.2015 13:28

Cześć, kupował ktoś przez tolltickets winietę na Słowenię ? Wszystkie pozostałe tzn. Czechy i Austria mają możliwość wyboru daty ważności po włożeniu do koszyka, a przy wybraniu słoweńskiej miesięcznej nie ma możliwości wyboru daty jest tylko info:

"Ważne od danego dnia dyskusyjnych ze tolltickets do i włącznie z takim samym dniem następnego miesiąca (np. 17.8. do 17.9.) lub do końca ostatniego miesiąca, jeśli następny miesiąc nie ma takiej samej liczby dni (np. 31.1 do 28.2.)."

Ktoś ogarnia jak zamówić tam słoweńską winietę z datą inną niż dzień zamówienia/wysyłki ??
Arasdol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arasdol » 02.07.2015 13:35

Wiktor936 napisał(a):winiety najlepiej kupić po drodze ;) jeszcze nie spotkałem się z tym żeby był problem gdzieś je kupić :)

Czy najlepiej ? to kwestia upodobań. Ja wole mieć już przed wyjazdem winietki na szybie i stawać, tam gdzie mi się podoba, a nie tam gdzie muszę :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2015 13:55

Kobal66 napisał(a):Cześć, kupował ktoś przez tolltickets winietę na Słowenię ? Wszystkie pozostałe tzn. Czechy i Austria mają możliwość wyboru daty ważności po włożeniu do koszyka, a przy wybraniu słoweńskiej miesięcznej nie ma możliwości wyboru daty jest tylko info:

"Ważne od danego dnia dyskusyjnych ze tolltickets do i włącznie z takim samym dniem następnego miesiąca (np. 17.8. do 17.9.) lub do końca ostatniego miesiąca, jeśli następny miesiąc nie ma takiej samej liczby dni (np. 31.1 do 28.2.)."

Ktoś ogarnia jak zamówić tam słoweńską winietę z datą inną niż dzień zamówienia/wysyłki ??

Jak wyczytałem trzeba zamówić dwie krótsze, bo miesięczną dziurkują z datą wysyłki.
dangru
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangru » 02.07.2015 13:56

Arasdol napisał(a):
Wiktor936 napisał(a):winiety najlepiej kupić po drodze ;) jeszcze nie spotkałem się z tym żeby był problem gdzieś je kupić :)

Czy najlepiej ? to kwestia upodobań. Ja wole mieć już przed wyjazdem winietki na szybie i stawać, tam gdzie mi się podoba, a nie tam gdzie muszę :)

Witam
Czy po drodze ? Nie zamówiłem na Portal tolltickets.com i po 7 dniach dotarły .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 1...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone