barkley10 napisał(a):Czy jest możliwość gdzieś sprawdzenia ważności węgierskiej winiety tak jak np. słowackiej gdzie można wpisać na ich stronie nr rejestracyjny i wyskakuje data ważności?
yanek37 napisał(a):barkley10 napisał(a):Czy jest możliwość gdzieś sprawdzenia ważności węgierskiej winiety tak jak np. słowackiej gdzie można wpisać na ich stronie nr rejestracyjny i wyskakuje data ważności?
Chyba nie ma. Też szukałem i nie znalazłem albo słabo szukałem.
W wiadomości @ od "nich", masz wszystko opisane a jak nie to napisz do "nich" @
to Ci wszystko opiszą.
Ps.
Też do nich pisałem jak mi się przy płatności zawieszało.
Wszystko ładnie opisali.
Śmiało korzystaj z translatora goo...
Lechoo napisał(a):Nr wpisujesz sam, na Austrię dwie 10cio dniowe jak na dłużej niż 10 dni.
pabbllo_ldz napisał(a):Lechoo napisał(a):Nr wpisujesz sam, na Austrię dwie 10cio dniowe jak na dłużej niż 10 dni.
Przypomnę w przypadku E-winiety na AU jest obowiązek wykupu jej wcześniej ok. 18 dni.
Związane jest to z prawem zwrotu zakupów dokonywanych przez internet.
Więc jeśli ktoś dziś kupuje i jedzie w następny weekend to ma nie ważna E-winietę i naraża się na mandat.
Ten obowiązek nie dotyczy Słowacji i Węgier, więc ludzie mogą nie wiedzieć i potem zacznie się płacz.
Lechoo napisał(a):13.06 wysłane, dzisiaj dotarły
dids76 napisał(a):pabbllo_ldz napisał(a):Lechoo napisał(a):Nr wpisujesz sam, na Austrię dwie 10cio dniowe jak na dłużej niż 10 dni.
Przypomnę w przypadku E-winiety na AU jest obowiązek wykupu jej wcześniej ok. 18 dni.
Związane jest to z prawem zwrotu zakupów dokonywanych przez internet.
Więc jeśli ktoś dziś kupuje i jedzie w następny weekend to ma nie ważna E-winietę i naraża się na mandat.
Ten obowiązek nie dotyczy Słowacji i Węgier, więc ludzie mogą nie wiedzieć i potem zacznie się płacz.
Na szczęście nie da się kupić winiety elektronicznej na Austrię na mniej niż osiemnaście dni przed początkiem jej obowiązywania. np chcąc kupić dzisiaj, to pierwszy dzień który możemy wybrać to 05.07.2018
Możesz kupić online, nawet dzień przed wyjazdem.lukasz22i napisał(a):Czyli jeśli wyjeżdżam 01.07 to zostaje tylko zakup winiety na stacji? Myślałem że kupię online.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi