Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tayla
Croentuzjasta
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tayla » 31.05.2018 18:05

winietki przyszły, płatność i dostawa bez problemu :)...no to jeszcze 3 tygodnie i jedziem :)
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 01.06.2018 12:30

Tayla napisał(a):winietki przyszły, płatność i dostawa bez problemu :)...no to jeszcze 3 tygodnie i jedziem :)

Jak to jest z winietą na Slowenie ? Czemu nie mozna wybrac daty?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 01.06.2018 12:36

madziaimaciek napisał(a):Jak to jest z winietą na Slowenie ? Czemu nie mozna wybrac daty?

Bo miesięczna jest ważna od daty sprzedaży. Kup dwie tygodniowe i po problemie :oczko_usmiech:
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 01.06.2018 12:47

Gitara :D
reset
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) reset » 01.06.2018 16:37

walp napisał(a):
reset napisał(a):W sumie już po temacie, ale po opłaceniu przesyłki poleconej komplet Czechy, Austria i Słowenia wyszedł ~323 PLN. Jakby kupować przez PZMOT to wychodzi 368 PLN, więc jakiegoś szału w oszczędności nie ma. Nie wiem gdzie te 30% droższe winiety w PL, jak straszą.

W moim przypadku jest oszczędność 25%
PZMot: Czechy miesięczna 89,5, Austria 2 x 10-dniowa 113; Słowenia miesięczna 154,5 razem 357 PLN
tolltickets: Czechy miesięczna 18 euro; Austria 2 x 10-dniowa 18 euro; Słowenia miesięczna 30 euro. Razem 66 euro.
Po kursie 4,3 wychodzi 283,8 PLN

Koszt dostawy porównywalny:
PZMot 11 PLN
tolltickets 2,4 euro, po kursie 4,3 wychodzi 10,32 PLN

W przypadku niektórych winiet różnica jest nawet 30-procentowa.

Tak dobre wyliczenia, jak masz konto w Euro, bo Paypal ma przelicznik 4,55 :)
Ale mniejsza o to, bo dziś synek wylądował u pediatry. Zapalenie gardła i gorączki 38-39°C. Czas pokaże czy nie będzie angina i będzie po wyjeździe w przyszły weekend...
Tadet
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tadet » 01.06.2018 18:36

5 tygodni do wyjazdu i winietki z tollticets doszly, zamowilem we wtorek i dzis juz sa (pomijajac wczorajsze Boze Cialo) szybko i sprawnie to poszlo, teraz tylko odliczac dni :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 01.06.2018 20:00

reset napisał(a):Tak dobre wyliczenia, jak masz konto w Euro, bo Paypal ma przelicznik 4,55 :)

Mam konto walutowe. Jednak z kontem walutowym, czy bez, na toltickets wychodzi taniej niż w PZMot. Jeśli decyduję się na zakup w internecie, nie widzę powodu, żeby kupować tam, gdzie jest drożej. :wink:
reset napisał(a):Ale mniejsza o to, bo dziś synek wylądował u pediatry. Zapalenie gardła i gorączki 38-39°C. Czas pokaże czy nie będzie angina i będzie po wyjeździe w przyszły weekend...

Mam nadzieję, że synek wydobrzeje i wyjazd dojdzie do skutku. :wink:
SebastiaN76
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastiaN76 » 01.06.2018 21:24

dids76 napisał(a):
madziaimaciek napisał(a):Jak to jest z winietą na Slowenie ? Czemu nie mozna wybrac daty?

Bo miesięczna jest ważna od daty sprzedaży. Kup dwie tygodniowe i po problemie :oczko_usmiech:

No dobra kupie dwie tygodniowe, pierwsza ważna np; od jutra a druga??
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 01.06.2018 21:44

SebastiaN76 napisał(a):
dids76 napisał(a):

No dobra kupie dwie tygodniowe, pierwsza ważna np; od jutra a druga??

Nie bardzo rozumiem pytania. Jedziesz jutro, to pierwsza winieta musi być ważna od jutra a druga na planowaną datę powrotu. Chyba logiczne :wink:
Ps. Nie kupuje słoweńskich winiet, ale w Austrii kupując dwie winiety, zawsze robię tak żeby była ciągłość (np. pierwsza kończy się 02.07 to drugą kupuję od 03.07). Jakby się coś zesrało i musiałbym wcześniej wracać to nie nie trzeba kupować trzeciej :wink:
bloszek86
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bloszek86 » 02.06.2018 00:36

Cześć,
Planuję jechać na początku lipca do Cro przez Słowację, Węgry, Cro...
Dwa lata temu jechałem Czechy, Austria, Slowenia objazdem przez Ptuj.

Mam pytanie o winiety na Słowację i Węgry. O ile na tooltickets są Węgry to Słowacji już nie ma. Gdzie mam zakupić tak aby nie przepłacać i mieć spokojną głowę.
Druga rzecz. Nie mam konta walutowego,ale mam możliwość założenia + karta (nie używałem nigdy tego rozwiązania)
Czy opłaca się bardziej mieć kartę rozliczana w euro (jak to jest z przewalutowaniem) i płacić nią za wszystko (paliwo na trasie , opłata za autostrady etc) wiadomo trochę euro w kieszeń. Czy lepiej w PL wymienić na forinty i kuny i ew później Euro na kuny na miejscu.
kmusial
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmusial » 02.06.2018 06:20

Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 02.06.2018 12:22

boboo napisał(a):
dodi79 napisał(a):Mi PayPal sam ściąga z konta...
No właśnie. Też tak mam.
I dlatego się dziwię, że trzeba jakieś przelewy.

Apropos jeszcze tych przelewów na PayPal: kurs Euro, którym płacę mam niższy o prawie 5 groszy niż jakbym podpiął Visę... Przepraszam za OT.
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 02.06.2018 17:24

dids76 napisał(a):
Ps. Nie kupuje słoweńskich winiet, ale w Austrii kupując dwie winiety, zawsze robię tak żeby była ciągłość (np. pierwsza kończy się 02.07 to drugą kupuję od 03.07). Jakby się coś zesrało i musiałbym wcześniej wracać to nie nie trzeba kupować trzeciej :wink:

Nie jest to jednak uniwersalna rada dla tych, którzy planują dłuższe pobyty niż ważność winiety :wink:

Farstone napisał(a): jakbym podpiął Visę...

Należy jeszcze zwrócić uwagę na prowizję przy płatnościach z rachunku karty - są banki, które kasują za tę możliwość prowizję :?
andywiki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andywiki » 03.06.2018 10:01

kmusial napisał(a):Możesz kupić tutaj https://eznamka.sk/selfcare/purchase/?s ... ment=False , i tutaj węgierską https://ematrica.nemzetiutdij.hu/
krzysiek

kmusial jak możesz napisz proszę jakie są jeszcze koszty prócz zakupu winiet
Yankee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yankee » 03.06.2018 15:19

żadnych kosztów nie ma bo to elektroniczne winiety. Nic nie naklejasz tylko płacisz i jedziesz. To samo jest obecnie w Austrii tylko że tam trzeba kupować co najmniej 18 przed planowaną datą wyjazdu.
https://shop.asfinag.at/

Ewentualne koszty dodatkowe są zależne od Twojego banku i wystawcy karty (prowizje za przewalutowanie, spread etc.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 8...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone