Tayla napisał(a):winietki przyszły, płatność i dostawa bez problemu ...no to jeszcze 3 tygodnie i jedziem
walp napisał(a):reset napisał(a):W sumie już po temacie, ale po opłaceniu przesyłki poleconej komplet Czechy, Austria i Słowenia wyszedł ~323 PLN. Jakby kupować przez PZMOT to wychodzi 368 PLN, więc jakiegoś szału w oszczędności nie ma. Nie wiem gdzie te 30% droższe winiety w PL, jak straszą.
W moim przypadku jest oszczędność 25%
PZMot: Czechy miesięczna 89,5, Austria 2 x 10-dniowa 113; Słowenia miesięczna 154,5 razem 357 PLN
tolltickets: Czechy miesięczna 18 euro; Austria 2 x 10-dniowa 18 euro; Słowenia miesięczna 30 euro. Razem 66 euro.
Po kursie 4,3 wychodzi 283,8 PLN
Koszt dostawy porównywalny:
PZMot 11 PLN
tolltickets 2,4 euro, po kursie 4,3 wychodzi 10,32 PLN
W przypadku niektórych winiet różnica jest nawet 30-procentowa.
reset napisał(a):Tak dobre wyliczenia, jak masz konto w Euro, bo Paypal ma przelicznik 4,55
reset napisał(a):Ale mniejsza o to, bo dziś synek wylądował u pediatry. Zapalenie gardła i gorączki 38-39°C. Czas pokaże czy nie będzie angina i będzie po wyjeździe w przyszły weekend...
dids76 napisał(a):madziaimaciek napisał(a):Jak to jest z winietą na Slowenie ? Czemu nie mozna wybrac daty?
Bo miesięczna jest ważna od daty sprzedaży. Kup dwie tygodniowe i po problemie
SebastiaN76 napisał(a):dids76 napisał(a):madziaimaciek napisał(a):Jak to jest z winietą na Slowenie ? Czemu nie mozna wybrac daty?
Bo miesięczna jest ważna od daty sprzedaży. Kup dwie tygodniowe i po problemie
No dobra kupie dwie tygodniowe, pierwsza ważna np; od jutra a druga??
boboo napisał(a):No właśnie. Też tak mam.dodi79 napisał(a):Mi PayPal sam ściąga z konta...
I dlatego się dziwię, że trzeba jakieś przelewy.
dids76 napisał(a):
Ps. Nie kupuje słoweńskich winiet, ale w Austrii kupując dwie winiety, zawsze robię tak żeby była ciągłość (np. pierwsza kończy się 02.07 to drugą kupuję od 03.07). Jakby się coś zesrało i musiałbym wcześniej wracać to nie nie trzeba kupować trzeciej
Farstone napisał(a): jakbym podpiął Visę...
kmusial napisał(a):Możesz kupić tutaj https://eznamka.sk/selfcare/purchase/?s ... ment=False , i tutaj węgierską https://ematrica.nemzetiutdij.hu/
krzysiek
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi