Zmysłek napisał(a):lobsen napisał(a):Jak nie robi Ci to różnicy to kup 2 winiety tygodniowe (jedną na dojazd, drugą na powrót). Cenowo na jedno wychodzi .
Nie wchodzi w rachubę ponieważ oczywistym jest, że winietę dobrze było by kupić z wyprzedzeniem zwłaszcza z serwisu wysyłkowego. Wyjazd mam 24 czerwca więc czas już myśleć o winietach przy założeniu, że będą kupowane w Tooltickets. Efekt będzie taki, że kupię ją na granicy. Nurtuje mnie tylko jedna rzecz, tzn. czy np. o 3-4 rano będzie można to zrobić na granicy AT-SL? Macie jakieś info? Z góry dziękuję.
zag napisał(a):"Po prostu mam większą kontrolę jak przelewam sobie sam, widzę kurs i.t.p. tak jak mówiłem unikam zostawiania nr karty w sieci. Oczywiście każdy robi jak uważa, ale może niektórzy nie wiedzą, że są alternatywne opcje przy płatnościach PayPal "
Wypłacasz kasiorke w bankomacie, jeżeli tak i tenże bankomat przesyła dane drogą radiową to nawet nie masz pojęcia ile informacji o twojej karcie "wibruje" w przestrzeni.
zag napisał(a):Robisz zakupy u "p.Joli" w sklepie płacisz kartą i jak sądzisz jak szyfrowany jest proces transakcji, otóż tak samo jak w internecie. a "p. Jola" korzysta ze zwykłego łącz operatora zewnętrznego o którym Ty nie masz najmniejszego pojęcia, a numer twojej karty hula sobie po Świecie.
reset napisał(a):W sumie już po temacie, ale po opłaceniu przesyłki poleconej komplet Czechy, Austria i Słowenia wyszedł ~323 PLN. Jakby kupować przez PZMOT to wychodzi 368 PLN, więc jakiegoś szału w oszczędności nie ma. Nie wiem gdzie te 30% droższe winiety w PL, jak straszą.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi