Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dodi79
Croentuzjasta
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) dodi79 » 25.05.2018 07:46

boboo napisał(a):To na PayPal trzeba przelewać?
Sam z konta nie ściągnie?

Mi PayPal sam ściąga z konta... pewnie zależy czy masz pod PayPal-a podpięta kartę czy nie... ja mam...
malinero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) malinero » 25.05.2018 07:50

boboo napisał(a):To na PayPal trzeba przelewać?
Sam z konta nie ściągnie?

No własnie, to jest najbardziej irytujące, że przy tych wszystkich paypalach, revolutach, kontach walutowych, e-kantorach itp. trzeba wykonywać gimnastykę i pamiętać przelewaniu, zasilaniu etc., podczas gdy zwykłą kartą debetową albo kredytową wystarczy zapłacić i po sprawie.
Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 25.05.2018 07:51

Ja zawsze przelewam na PayPal tyle złotówek żeby zgadzała się transakcja w Euro, nie mam zaufania do płacenia kartą w internecie a wirtualnej się jeszcze nie dorobiłem.
malinero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) malinero » 25.05.2018 07:56

Farstone napisał(a):Ja zawsze przelewam na PayPal tyle złotówek żeby zgadzała się transakcja w Euro, nie mam zaufania do płacenia kartą w internecie a wirtualnej się jeszcze nie dorobiłem.

Czyli nie możesz realizować wielu transakcji.
Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 25.05.2018 07:59

Co masz na myśli wielu? Realizuje tyle ile potrzebuję w danej chwili, czy to jedna czy 10.....
malinero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) malinero » 25.05.2018 08:02

Farstone napisał(a):Co masz na myśli wielu? Realizuje tyle ile potrzebuję w danej chwili, czy to jedna czy 10.....

Rezerwacja hotelu, auta w wypożyczalni, zakup biletu lotniczego, zakupy w sklepach internetowych itp...
Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 25.05.2018 08:04

Gdybym potrzebował wszystko to zarezerwować to mogę w każdej chwili po uprzednim przelewie na PayPal co trwa kilkanaście sekund...
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 25.05.2018 08:05

dodi79 napisał(a):Mi PayPal sam ściąga z konta...
No właśnie. Też tak mam.
I dlatego się dziwię, że trzeba jakieś przelewy.
Zmysłek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zmysłek » 25.05.2018 08:06

lobsen napisał(a):Jak nie robi Ci to różnicy to kup 2 winiety tygodniowe (jedną na dojazd, drugą na powrót). Cenowo na jedno wychodzi :idea: .

Nie wchodzi w rachubę ponieważ oczywistym jest, że winietę dobrze było by kupić z wyprzedzeniem zwłaszcza z serwisu wysyłkowego. Wyjazd mam 24 czerwca więc czas już myśleć o winietach przy założeniu, że będą kupowane w Tooltickets. Efekt będzie taki, że kupię ją na granicy. Nurtuje mnie tylko jedna rzecz, tzn. czy np. o 3-4 rano będzie można to zrobić na granicy AT-SL? Macie jakieś info? Z góry dziękuję.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 25.05.2018 08:08

Zmysłek napisał(a):
lobsen napisał(a):Jak nie robi Ci to różnicy to kup 2 winiety tygodniowe (jedną na dojazd, drugą na powrót). Cenowo na jedno wychodzi :idea: .

Nie wchodzi w rachubę ponieważ oczywistym jest, że winietę dobrze było by kupić z wyprzedzeniem zwłaszcza z serwisu wysyłkowego. Wyjazd mam 24 czerwca
Ale tylko miesięczne są dziurkowane w dniu zakupu.
Tygodniówki są dziurkowane "na życzenie".
malinero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) malinero » 25.05.2018 08:08

Farstone napisał(a):Gdybym potrzebował wszystko to zarezerwować to mogę w każdej chwili po uprzednim przelewie na PayPal co trwa kilkanaście sekund...

Nie wszędzie akceptują paypal. Np. nie zarezerwujesz hotelu/apartamentu przez booking.com
Ostatnio edytowano 25.05.2018 08:11 przez malinero, łącznie edytowano 1 raz
Zmysłek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zmysłek » 25.05.2018 08:10

boboo napisał(a):
Zmysłek napisał(a):

Nie wchodzi w rachubę ponieważ oczywistym jest, że winietę dobrze było by kupić z wyprzedzeniem zwłaszcza z serwisu wysyłkowego. Wyjazd mam 24 czerwca
Ale tylko miesięczne są dziurkowane w dniu zakupu.
Tygodniówki są dziurkowane "na życzenie".

To zmienia postać rzeczy. Dziękuję za info. Pozdrawiam
Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 25.05.2018 08:10

boboo napisał(a):
dodi79 napisał(a):Mi PayPal sam ściąga z konta...
No właśnie. Też tak mam.
I dlatego się dziwię, że trzeba jakieś przelewy.

Po prostu mam większą kontrolę jak przelewam sobie sam, widzę kurs i.t.p. tak jak mówiłem unikam zostawiania nr karty w sieci. Oczywiście każdy robi jak uważa, ale może niektórzy nie wiedzą, że są alternatywne opcje przy płatnościach PayPal :)
Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 25.05.2018 08:12

malinero napisał(a):
Farstone napisał(a):Gdybym potrzebował wszystko to zarezerwować to mogę w każdej chwili po uprzednim przelewie na PayPal co trwa kilkanaście sekund...

Nie wszędzie akceptują paypal.

Przecież rozmawiamy o PayPal, jeśli nie akceptują to wiadomo, że się nim nie zapłaci heh. :)
malinero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) malinero » 25.05.2018 08:14

Farstone napisał(a):
malinero napisał(a):

Nie wszędzie akceptują paypal.

Przecież rozmawiamy o PayPal, jeśli nie akceptują to wiadomo, że się nim nie zapłaci heh. :)

Dlatego wyżej napisałem , że używanie paypal ogranicza możliwości transakcji w sieci i jest średnio wygodne.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 8...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone