gordipi napisał(a):Winiety na Węgry możecie kupić całkiem normalnie na stronie pzmotu
i to po bardzo dobrym przeliczniku jak w reklamie MediaMarkt
tygodniowa 2250 HUF = 59,10 zł w PZMot
czterodniowa 1530 HUF = 39,30 zł w PZMot
gordipi napisał(a):Winiety na Węgry możecie kupić całkiem normalnie na stronie pzmotu
Klamer75 napisał(a):Lub kupić zaraz po wjeżdzie z Słowacji na Węgry za 7,5 Euro (2009), a wracając z Chorwacji po wjeździe na autostradę po 5 km skręcisz w prawo do zajazdu i tam 10 Euro. Płacisz za winete terminal do karty nie działa a za 1,5 minuty kupując kawe już działa
Bubbu napisał(a):Klamer75 napisał(a):Lub kupić zaraz po wjeżdzie z Słowacji na Węgry za 7,5 Euro (2009), a wracając z Chorwacji po wjeździe na autostradę po 5 km skręcisz w prawo do zajazdu i tam 10 Euro. Płacisz za winete terminal do karty nie działa a za 1,5 minuty kupując kawe już działa
Nie wolno wjeżdżać na autostradę bez winety - można nieźle zapłacic za tę pare kilometrów. Winetę można było w 2009 kupić na przejściu granicznym.
Klamer75 napisał(a):Jak mi wiadomo na Węgrzech można jechać bez winiety do pierwszego punktu zakupu....
Klamer75 napisał(a):ryszard8 napisał(a):Kupiłem przez bezpieczną stronę www.virpay.hu. Jest po angielsku. Protokół https był. Żadnych dodatkowych kosztów się nie doczytałem. Na moment zapłaty ustawiłem limit karty dla transakcji internetowych na 100 zł. Zaraz potem na 0. Nie spodziewam się kłopotów. Winietki wydrukowałem z pdf i jest git .
Masz juz rozliczenie transakcji na koncie za zapłatę?
Doctor Wu napisał(a):Z tego co wyczytałem powyżej, następne obciążenie karty będzie w 2011 . BTW ja też tam kupiłem, transakcja rozliczona, żadnych niespodzianek.
pumczyk napisał(a):Doctor Wu napisał(a):Z tego co wyczytałem powyżej, następne obciążenie karty będzie w 2011 . BTW ja też tam kupiłem, transakcja rozliczona, żadnych niespodzianek.
Wu a daj link-a do jakiegos punktu gdzie to znalazles bo teraz tez sie zastanawiam bo skoro moge to zalatwic z gory za 100 forintow...to zrobie to tez wczesniej niz mam sie zatrzymywac na stacji
bezpieczną stronę www.virpay.hu.