Proszę, nie róbta wody z mózgu. Na jacht żaglowy z silnikiem
POMOCNICZYM nie trzeba patentu motorowadnego.
volare77 napisał(a):Proszę, nie róbta wody z mózgu. Na jacht żaglowy z silnikiem
volare77 napisał(a):Proszę, nie róbta wody z mózgu. Na jacht żaglowy z silnikiem
Marus napisał(a):Witam, witam wszystkich fachowców od pływania w Chorwacji.
Osobiście pływam tam od 15 lat i nigdy na wodzie nie miałem problemów.
Mój ponton to 2,85m z silnikami od 3 do 6 KM.
Winiet nigdy nie kupowałem.
Patent starszego sternika motorowodnego mam bo lubię sobie wypożyczać różne łódki. Maksymalnie miałem 225 KM - 7,3 m, a tego już bez patentu nie chcą dawać.
Przy wypożyczaniu o winietach nie ma mowy. Płacę w wypożyczalni, uzupełniam paliwo i ........największa frajda to Kornaty i okolice morza Murterskiego.
Przy wypożyczaniu czegoś typu: 5m i 5 KM nie mówi się o patentach ani o winietach. Płacisz 40 Euro i miłej zabawy.
Początkujących proszę żeby MOCNO UWAŻALI. Bywa różnie na Jadranie.
Pozdrawim i do zobaczenia np. na Kornatach lub Kaprije, Kakan, Zirije.
waszka napisał(a):Marus napisał(a):Mój ponton to 2,85m z silnikami od 3 do 6 KM.
To że nie kupujesz winiety to twoja sprawa , ale kolegom odradzam bo mnie na pontonie 3,2 m 6kM kosztowało 3000 kuna
MorskiPas napisał(a):waszka napisał(a):Marus napisał(a):Mój ponton to 2,85m z silnikami od 3 do 6 KM.
To że nie kupujesz winiety to twoja sprawa , ale kolegom odradzam bo mnie na pontonie 3,2 m 6kM kosztowało 3000 kuna
Przecież napisał, że jego ponton ma 2,85m, to po co mu winieta?
Tom_Krasu napisał(a):wczoraj byłem na kursie sternika motorowodnego.
Tom_Krasu napisał(a): mam ponton 3 metry z silnikiem 5 km.
Tom_Krasu napisał(a):on mi na to że nie potrzebuję patentu, winiety, ubezpieczeń, rejestracji pontonu.
Tom_Krasu napisał(a):kupiłem przez Allegro i nie mam żadnych dokumentów ani faktur.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...