To może z innej beczki...
wjeżdżając ze Słowenii do Chorwacji - czy bankomat /kuny/ jest na granicy Cro czy dopiero na MOP? jesli na MOP to którym?
agula83 napisał(a):witam, mam pytanie czy winiety na Węgrzech można kupić w euro. Bardzo proszę o odpowiedź gdyż już jutro jedziemy
Gal napisał(a):To może z innej beczki...
wjeżdżając ze Słowenii do Chorwacji - czy bankomat /kuny/ jest na granicy Cro czy dopiero na MOP? jesli na MOP to którym?
Alita napisał(a):Czy jest możliwość zakupu winiety w Polsce? Chodzi mi konkretnie o Węgry, jedziemy trasą przez Barvinek, Budapeszt i prosto do Chorwacji, rok temu gościo na stacji benz. wogóle nie rozumiał po angielsku ani niemiecku i mieliśmy problem z winietą, kupiliśmy w końcu 'coś' haha ale teraz już wole bez cyrków i konkretnie
lisek-chytrusek napisał(a):Ponieważ jadę pierwszy raz do Chorwacji proszę, czy ktoś może napizać takie zestaswienie ile kosztują winiety na osobówkę i jaki okres obejmują te opłaty w Czechach, A ustrii, Słowenii? Za pomoc dziękuję.
MXMX napisał(a):z tego co zrozumiałem - jadąc ze Zgorzelca do Splitu przez niemcy, w austrii kupuję winietkę na pierwszej austriackiej stacji benzynowej, potem przed slowenia zjezdzam zeby ominac platna slowenska autostrade, czyli tutaj nic nie place i potem dopiero w chorwacji place za odcinki na bramkach? A oplaca sie omijac autostrade w chorwacji zeby nie placic na bramkach? wiecej oplat nie bede mial po drodze?
PS: wiem ze temat LPG jest w innym miejscu, ale mam pytanko, czy omijajac w slowenii autostrade bede mial po drodze stacje LPG? Chcialbym cala trasie na gazie pokonac, zasieg na jednej butli ok 450km..wiem ze jadac autostradami sa po drodze stacje a czy omijajac autostrady nie wyjde na tym gorzej? i w ktorych miejscach? Bog zaplac za wszelka pomoc, wyjezdzam w poniedzialek
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi