szpecgos napisał(a):Przed granicą Słowacką w Czechach po prawej stronie są chyba z 2 stacje na których można kupić.
Spokojnie zapłacisz w euro ale przeliczą Ci to po drakońskim kursie i zaokrąglą do równej kwoty w euro więc trochę przepłacisz.
Z kartą też różnie bywa mnie na jednej stacji za winiety akurat nie chcieli przyjąć płatności kartą. Ogólnie najlepiej chyba mieć odliczone korony ale jak pisałem euro też bez problemu zapłacisz.
Balkanac napisał(a):szpecgos napisał(a):Przed granicą Słowacką w Czechach po prawej stronie są chyba z 2 stacje na których można kupić.
Spokojnie zapłacisz w euro ale przeliczą Ci to po drakońskim kursie i zaokrąglą do równej kwoty w euro więc trochę przepłacisz.
Z kartą też różnie bywa mnie na jednej stacji za winiety akurat nie chcieli przyjąć płatności kartą. Ogólnie najlepiej chyba mieć odliczone korony ale jak pisałem euro też bez problemu zapłacisz.
A jechałeś może przez Znojmo ? (moje pytanie nieco wcześniej było)
szpecgos napisał(a):Balkanac napisał(a):szpecgos napisał(a):Przed granicą Słowacką w Czechach po prawej stronie są chyba z 2 stacje na których można kupić.
Nie jechałem przez Znojmo a jakiś konkretny cel wyjazdu w to miejsce masz bo trochę nadrabiasz po gorszych drogach.
Jeśli chodzi o sam zakup winiety to raczej nie widzę problemu - zanim wjedziesz na płatne drogi w Austrii to jeszcze sporo km przejedziesz przez jej teren i spokojnie trafisz na stacje benzynową(na Austrię kup winietę w Austrii bo Czesi jak będą mieć to policzą Ci 10 euro i to nie ma sensu) jak napiszesz mi dokładnie prze co jedziesz to mogę Ci podać gdzie są stacje benzynowe.
Pozdrawiam.
Balkanac napisał(a):szpecgos napisał(a):Balkanac napisał(a):szpecgos napisał(a):Przed granicą Słowacką w Czechach po prawej stronie są chyba z 2 stacje na których można kupić.
Nie jechałem przez Znojmo a jakiś konkretny cel wyjazdu w to miejsce masz bo trochę nadrabiasz po gorszych drogach.
Jeśli chodzi o sam zakup winiety to raczej nie widzę problemu - zanim wjedziesz na płatne drogi w Austrii to jeszcze sporo km przejedziesz przez jej teren i spokojnie trafisz na stacje benzynową(na Austrię kup winietę w Austrii bo Czesi jak będą mieć to policzą Ci 10 euro i to nie ma sensu) jak napiszesz mi dokładnie prze co jedziesz to mogę Ci podać gdzie są stacje benzynowe.
Pozdrawiam.
No akurat tak trasa prowadzi, bo jadę z zachodniej części Polski + po drodze zwiedzanie i nocleg właśnie w Znojmie. Myślę jednak, że nie powinno być z tym problemu, bo autostrada i tak dopiero zaczyna się przed Wiedniem:)
szpecgos napisał(a):Balkanac napisał(a):szpecgos napisał(a):Balkanac napisał(a):szpecgos napisał(a):Przed granicą Słowacką w Czechach po prawej stronie są chyba z 2 stacje na których można kupić.
Pozdrawiam.
No akurat tak trasa prowadzi, bo jadę z zachodniej części Polski + po drodze zwiedzanie i nocleg właśnie w Znojmie. Myślę jednak, że nie powinno być z tym problemu, bo autostrada i tak dopiero zaczyna się przed Wiedniem:)
Spokojnie kupisz w Austrii winiety są na każdej czynnej stacji benzynowej chyba.
Pozdrawiam i udanej podroży życzę.
einstein1978 napisał(a): nie wiem jednak jak to jest na Węgrzech, czy da się pzerzejechać bez opłat za winiety ? po minięciu Bratysławy wpadam autostradą na Węgry, następnie kieruję się na drogę 86
z góry dziękuję za pomoc
jorgus111 napisał(a):einstein1978 napisał(a): nie wiem jednak jak to jest na Węgrzech, czy da się pzerzejechać bez opłat za winiety ? po minięciu Bratysławy wpadam autostradą na Węgry, następnie kieruję się na drogę 86
z góry dziękuję za pomoc
Trasa przez zachodnie Węgry nr 86 jest za free
einstein1978 napisał(a):jorgus111 napisał(a):einstein1978 napisał(a): nie wiem jednak jak to jest na Węgrzech, czy da się pzerzejechać bez opłat za winiety ? po minięciu Bratysławy wpadam autostradą na Węgry, następnie kieruję się na drogę 86
z góry dziękuję za pomoc
Trasa przez zachodnie Węgry nr 86 jest za free
tak wiem ze droga 86 jest free, jednak aby dojechac do pierwszego zjazdu na nią muszę pokonac kawalek autotrady Węgierskiej....
i jeszcze pytanie o winiety na autostradę Słowacką, kupować jeszce w Czechach czy po przejechaniu granicy? (planowany przejazd granicy Czechy/Słowacja ok 24-1 w nocy )
ravel napisał(a):Czy zna ktoś aktualne ceny winiet na Słowacje i Austrię na granicy w Cieszynie?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi