dids76 napisał(a):Też zawsze kupuję na Shellu, policję spotykałem przeważnie na wyjeździe z tej stacji paliw. Można też kupować w Chałupkach, na skrzyżowaniu w prawo (jak opisał FUX) lub w lewo, w strone "starego" przejścia. Przed samym przejściem (na przeciw hotelu "Zameczek") jest kantor.
wos71 napisał(a):cooleczka napisał(a):tylko na shellu, gonienie po wsi po winietę to tylko my, Polacy.
Nie tylko na Shellu! Chodzi o to ,że od Shella będzie autostrada płatna( w kier.Ostrawy).PZDR
praulinka napisał(a):wos71 napisał(a):cooleczka napisał(a):tylko na shellu, gonienie po wsi po winietę to tylko my, Polacy.
Nie tylko na Shellu! Chodzi o to ,że od Shella będzie autostrada płatna( w kier.Ostrawy).PZDR
Potwierdzam. Wyjeżdżając na odcinek autostrady za granicą PL w kierunku Ostravy, jest tam znak oznaczajacy autostradę a pod nim przekreslony znak winietki. Dopiero ładny kawałek za Shellem, chyba już zresztą za kolejnym zjazdem pojawia się słynny znak "z poplatkiem":)
A nie wiedząc o tym pojechałem na ta stacje za rondem. Wszystko ok, ale na moje pytanie o winietki, usłyszałem, ze tak, ale tylko korony.
Dobrze, ze z poprzedniego roku miałem, to mogłem zapłacić, bo inaczej byłoby dziwnie.
I nie wiem co jest dziwnego w tym, ze ktoś nie chce łamać przepisów i narażać się na nocne przygody z cała rodzina, znając "sympatie" czeskiej Policji do Polaków. I co ma do tego jakakolwiek narodowość.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi