Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

WINETY w Słowenii - a.d. 2011

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
el_guapo
Cromaniak
WINETY w Słowenii - a.d. 2011

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 08.04.2011 13:54

Padnie pytanie: Po co nowy wątek?
Odpowiadam: Po to, żeby n-ty niedowiarek nie pytał m-ty raz o odcinek autostrady od węzła Ptuj w kierunku HR

Zgodnie z informacją, ktorą otrzymałem dziś 2011-04-08 o godzinie 13:38* z DARS**

Dear!
Highway A4 from Ptuj junction to road no 9 in direction to Croatia is not in toll system.

The information is the same as we answered you last year, so from the junction Ptuj to the route 9 you don't need a vignette. So, for last 400 m of motorway from Ptuj to Gruškovje (Macelj - Croatia) you don't need a vignette.

With best regards!
Romana Duša
Corporate Communications Department
DARS, Motorway company in the Republic of Slovenia
phone: +386 1 300-99-20; fax: +386 1 300-99-33
Dunajska 7, SI-1000 Ljubljana
www.dars.si

* - oczywiście wg niektorych, ta informacja jest już nieaktualna bo od 13:38 upłynęlo już sporo czasu, więc istnieje podstawa aby sądzić, iż odcinek zrobił się już płatny, ergo można ponownie zapytać czy jest płatny czy nie w wiadomym wątku,
**DARS - zarządca słowenskich autostrad, podmiot najbardziej zorientowany za ktore odcinki bierze kasę, a za ktore nie.

Moderatora proszę o:
- przeniesienie informacji do FAQ (ktore czyta promil osob)
- wywalenie wątku do hasioka
- przeniesienie wątku do "WINIETY w Słowenii"
- podświetlenie, wytłuszczenie,

decyzję pozostawiam do wyboru. :wink:

P.S. Wysłanie zapytania do dars.si zajęło mi 3minuty, wiec następnym zamiast zapytać o węzeł Ptuj i 400m autostrady, po prostu wyślij mejla do DARS. Uprzedzam, kiedyś skonczy się także cierpliwość uprzejmej Pani Romanie Duš'y.
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 08.04.2011 14:18

Niektórzy znają tylko jeden język.......... . Więc będziesz jeszcze musiał przetlumaczyć, a jak nie jesteś przysięglym tłumaczem to nie jesteś wiarygodny w tym co przetłumaczyłeś.

Pozdro
adames
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adames » 08.04.2011 14:30

Tłumacz Google nie kłamie :
"informacje są takie same jak odpowiedziałem ci w zeszłym roku, z połączenia z Ptuj do Route 9 nie trzeba winiety. Tak więc, za ostatnie 400 m autostrady od Ptuj do Gruškovje (Macelj - Chorwacja) nie trzeba winiety."

Chociaż autor faktycznie mógł to sam przetłumaczyć, w końcu to polskie forum.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 08.04.2011 14:56

adames napisał(a):Chociaż autor faktycznie mógł to sam przetłumaczyć, w końcu to polskie forum.

Drodzy upierdliwcy!
Jak widać jest to cytat, żywcem przeniesiony z mojej skrzynki mejlowej na to forum. Celowo nie tłumaczyłem tego, żeby wzmocnić przekaż i pokazać że pochodzi on od samego Boga...tfu...źrodła DARS.
Liczyłem też na inteligencję, umiejętność korzystania z zasobow internetu, ba...merytorykę. Jak widać ponownie się przeliczyłem, bo oczywiście łatwiej się przypier....do głupoty, idiotyczne mnożyć posty dot. skrzyżowania w Ptuj, zamiast wziąć sprawy w swoje ręce i zasięgnąć jężyka u źrodła.

Pees: W FAQ informacja z zeszłego roku też jest w języku Szekspira i jakoś Wam to nie przeszkadza. Aaa zapomniałem, tamta informacja jest autostwa moderatora :wink: , a FAQ'a nikt nie czyta...
adames
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adames » 08.04.2011 15:05

"a FAQ'a nikt nie czyta..."
Na forum jest napisanych prawie 659 tyś postów, wybacz, że wszystkich nie udało mi się jeszcze przeczytać. :oops:
tommyl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tommyl » 08.04.2011 15:40

To jest największa wada tego forum - powtarzalność tematów!!
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 09.04.2011 12:25

el_guapo napisał(a):
adames napisał(a):Chociaż autor faktycznie mógł to sam przetłumaczyć, w końcu to polskie forum.

Drodzy upierdliwcy!
Jak widać jest to cytat, żywcem przeniesiony z mojej skrzynki mejlowej na to forum. Celowo nie tłumaczyłem tego, żeby wzmocnić przekaż i pokazać że pochodzi on od samego Boga...tfu...źrodła DARS.
Liczyłem też na inteligencję, umiejętność korzystania z zasobow internetu, ba...merytorykę. Jak widać ponownie się przeliczyłem, bo oczywiście łatwiej się przypier....do głupoty, idiotyczne mnożyć posty dot. skrzyżowania w Ptuj, zamiast wziąć sprawy w swoje ręce i zasięgnąć jężyka u źrodła.

Pees: W FAQ informacja z zeszłego roku też jest w języku Szekspira i jakoś Wam to nie przeszkadza. Aaa zapomniałem, tamta informacja jest autostwa moderatora :wink: , a FAQ'a nikt nie czyta...

No właśnie dlatego że nie jest to tłumaczenie przez tłumacza przysięgłego jest tyle dyskusji bo każdy próbuje "czy aby na pewno....."
Ty się bracie nie denerwuj... , a ci co nierozumieją lub nawet nie próbują zrozumieć zostawmy samym sobie.
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 09.04.2011 20:14

Czy ma ktoś jakiś osobisty namiar do P. Romany? Osobiście uważam, że mogłaby mnie jedynie przekonać rozmowa w cztery oczy. Jakoś nie ufam tym internetowym wynalazkom - maile takie tam ...

:wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.04.2011 20:25

I zapowiada się kolejny sążnisty wątek...
:wink:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone