napisał(a) Wndsf » 22.06.2004 22:34
Podpisuje sie pod powyzszym. Bylem w Bolu i w Orebicu. Oba miejsca sa swietne tyle ze Orebic znacznie lepszy, przynajmniej dla mnie. Jesli chodzi o wiatr to w Orebicu a dokladniej kilka kilometrow za nim w miejscowosci Viganj lub Kuciste jest on powiedzmy zachodni. W kazdym razie wieje wzdluz brzegu z sila okolo 6 Bf codziennie, choc slabsze dni tez sie zdazaja. Rano jest slabiej, ale po poludniu jak sie rozwiewa to robi sie niezla jazda. Jest tam mnostwo surferow i kajciazy. Niesamowita atmosfera udziela sie wszystkim. Na Bolu jest wiekszy tlok i ogolnie jest to miejscowosc bardziej nastawiona na komercje. Przechowanie sprzetu przy plazy kosztuje fortune, to samo wypozyczenie a z parkingu na plaze jest spory kawalek. Znacznie lepiej jest w Orebicu gdzie wlasciwie to mozesz wjechac samochodem na plaze i wtedy spokojnie rozpakowac sprzet. Znajduja sie tam 2 szkoly windsurfingu ze sprzetem ktory oczywiscie mozna wyporzyczyc, ale w cenach sie nie orientuje bo mam swoj. Moj emblemat pochodzi wlasnie z tego miejsca. W tym roku rowniez jade do Orebica wiec napisz kiedy Ty wyjezdzasz, a moze spotkamy sie na miejscu? Ja planuje wyjazd ok 10,11 sierpnia.