Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

windsurfing na dachu, a prędkość i zużycie paliwa

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Major
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Major » 12.05.2010 20:39

Witam

Kilka dni temu wrocilem z Helu lacznie 1300km
Jechalismy z 2 deskami, 5 żaglami, 3 masztami i 3 bomami wsumie znajomi jezdzili bardziej obciazeni bo nawet z 4 deskami :P. I wszystko bylo w pozadku deski nawet nie drgnely.. polecam na zagle i maszty Quiverbaga. Jedyny problem taki ze w jedna strone mielismy stare pasy, w droge spowrotna kupilismy w hydrosferze pasy szerokie 4,5m powiem krotko rewelacja ;) nic nie drgnie. Predkosci ok 120km/h.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 13.05.2010 06:35

dzięki - z tym Quiverbagiem problem jedynie taki, że drogi jest, niestety, a mój budżet na wakacje jeszcze się nie stworzył ;@)

w ostateczności maszt pojedzie w środku, o żagiel się nie martwię - mam tylko jeden, nie zabiera dużo miejsca - pojedzie w środku ...

wersja "środkowa" to maszt na dachu, ale w tych "trzymaczach", a deska na bagażniku + pasy

problem powstał, bo się obawiam o dechę - czy nie będzie mi latać po dachu, ale z tego, co udało mi się zmeliorować temat, to nikomu nie lata :@)

zazdroszczę Ci tego Helu, chociaż pogoda była w sumie do dupy, pozdrawiam, Krystof
Major
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Major » 13.05.2010 21:37

Pogoda byla piekna :) 3.05 wialo pozadnie chyba 5bf a w szkwalach i pewnie z 7bf, temperatura wody 11st a powietrza 5-6st :] w piance czapce, opasce, butach za kostke i rekawiczkach siedzialem 6h :) z tego czesto w wodzie :P teraz to liczy sie zeby wialo na temperature czlowiek nie zwraca tak uwage :] bo to juz przestalo przszkadzac :D a na drugi dzien poszedlem z deska sama nad morze tam woda miala z 7-8stopni :) ale tylko 20min w wodzie dluzej sie nie dalo nie mialem rekawiczek ;P
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 14.05.2010 06:22

ja w tym roku jeszcze nie zacząłem :@(
nie chcę inwestować dodatkowo w grube pianki (mam tylko krótki rękaw 3/4 mm); zdaje się, że sezon rozpocznę na przełomie maja i czerwca w łikend długi
a na drugi dzien poszedlem z deska sama nad morze

a po co?
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

windsurfing na dachu, a prędkość i zużycie paliwa - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone