Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wina chorwackie

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 22.01.2013 12:31

ciekawie się zapowiada ta prezentacja:)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.01.2013 13:59

W warszawskiej Papalinie ma się rozszerzyć asortyment win chorwackich :) Trzeba będzie popróbować :) I nie ważne czy 50 czy 100 zeta 8)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 05.02.2013 10:53

Papalinę odwiedzę już za dwa dni :) Jadę na targi do Warszawy, nie odmówię sobie wizyty tam i zakupu pysznego winka na zimowe wieczory (jakoś moje zapasy uległy dziwnemu zagubieniu ;) )
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.02.2013 10:59

Aldonka napisał(a):Papalinę odwiedzę już za dwa dni :) Jadę na targi do Warszawy, nie odmówię sobie wizyty tam i zakupu pysznego winka na zimowe wieczory (jakoś moje zapasy uległy dziwnemu zagubieniu ;) )

Jeśli będzie Milica, przemiła Czarnogórzanka, to pozdrów ją od Cromaniaków, Agi, Radka , Renaty i Sławka ;)
Kogokolwiek z obsługi, zresztą , możesz pozdrowić :)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 05.02.2013 15:20

Załatwione :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.02.2013 15:25

Aldonka napisał(a):Załatwione :)

Będziesz coś spożywać czy tylko kupować?
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 05.02.2013 16:25

Kupować na pewno, myślę że spożywać też. Być i nie spróbować to troszkę szkoda. W Poznaniu chorwackiej restauracji niestety nie ma. :evil:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.02.2013 16:33

Aldonka napisał(a):Kupować na pewno, myślę że spożywać też. Być i nie spróbować to troszkę szkoda. W Poznaniu chorwackiej restauracji niestety nie ma. :evil:

No to jak będziesz u nas w Polsce, to sobie coś zjesz :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen:
Mają dobre kalmary, a na początek weź sobie paprykę z serem :) Dobre są też makarony, choć ja tego nie tykam :) I bardzo dobra jest gurmanska pljeskavica :)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 05.02.2013 17:21

Dzięki :)
Jak w Cro smakować nie będzie, ale....takie małe oszustwo nie zaszkodzi :D
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 05.02.2013 17:34

Polecam, wina z Hercegowiny, žilavka i blatina :idea:

Obrazek
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.02.2013 18:39

mirko napisał(a):Polecam, wina z Hercegowiny, žilavka i blatina :idea:

Obrazek

No i podaj , gdzie je można w Polsce kupić...
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 05.02.2013 18:59

Znalezione w necie:
"A historia zaczęła się tak: będąc w Krakowie postanowiłam odwiedzić Fabrykę Schindlera. Po wizycie w muzeum zauważyłam obok fabryki sklep z winami, więc postanowiłam zajrzeć. A tam spotkała mnie naprawdę miła niespodzianka – ciekawy wybór win: z Armenii (niedługo recenzja!), Gruzji, Chorwacji, Rumunii, a nawet z Chin! Zdecydowałam się w końcu na Żilavkę z Hercegowiny polecaną jako dość charakterystyczne i nietypowe wino."
(opis by Karol)
jak501
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jak501 » 07.02.2013 20:14

A czy byłaby szansa na podanie jakiś namiarów na ten sklep ? Z góry dziękuję :papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.02.2013 14:16

Aldonka napisał(a):Dzięki :)
Jak w Cro smakować nie będzie, ale....takie małe oszustwo nie zaszkodzi :D

Jak wrażenia? :roll: 8)
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 09.02.2013 08:27

jak501 napisał(a):A czy byłaby szansa na podanie jakiś namiarów na ten sklep ? Z góry dziękuję :papa:

To chyba to:
http://www.vinisfera.pl/wina,631,150,0,0,F,news.html
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies