Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wina chorwackie

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PawelAP
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) PawelAP » 30.06.2011 12:13

Eee, jakie 400 toż to ledwo co 300 przekracza :wink:
A Żlahtine masz po 80 :)

maciek1956 napisał(a):Pribidrag--pozostanie nadal nieznane (dla mnie) cena zbyt wariacka :wink:

Do września wytrzymam, jeszcze kilka sztuk chorwackich win mam, później będę się martwił co do piwniczki włożyć

Ok 100 kun przeboleję, ale 400 :!: nie widzę, nie czuję potrzeby
Jozo
Podróżnik
Chorwackie wina w Polsce

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozo » 20.07.2011 03:29

maciek1956 napisał(a):W winach bałkańskich będę w piątek lub sobotę, dam znać co i jak.

Cześć Maciek,

jeśli sprawa z winami chorwackimi jest jeszcze aktualna,
to ostatnio natknąłem się na sklep internetowy www.vugava.pl
z namiastką asortymentu ze sklepów KONZUM lub KERUM.
Jozo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozo » 20.07.2011 03:31

mayorbien napisał(a):Mam pytanie do forumowiczów czy wiecie gdzie można w polsce kupić wina chorwackie ? Może spotkaliscie w sklepach ?

Jeśli sprawa z winami chorwackimi jest jeszcze aktualna,
Jozo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozo » 20.07.2011 03:35

PawelAP napisał(a):Eee, jakie 400 toż to ledwo co 300 przekracza :wink:
A Żlahtine masz po 80 :)

maciek1956 napisał(a):Pribidrag--pozostanie nadal nieznane (dla mnie) cena zbyt wariacka :wink:

Do września wytrzymam, jeszcze kilka sztuk chorwackich win mam, później będę się martwił co do piwniczki włożyć

Ok 100 kun przeboleję, ale 400 :!: nie widzę, nie czuję potrzeby

do uzupełnienia piwniczki mogę polecić www.vugava.pl
Dziadek Maciek
Koneser
Re: Chorwackie wina w Polsce

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 20.07.2011 10:07

Jozo napisał(a):
maciek1956 napisał(a):W winach bałkańskich będę w piątek lub sobotę, dam znać co i jak.

Cześć Maciek,

Dzięki, dla mnie, oferta do przyjęcia :D Tym bardziej, że oddala się kolejny wyjazd do Cro :(
Jozo
Podróżnik
Re: Chorwackie wina w Polsce

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozo » 20.07.2011 10:15

maciek1956 napisał(a):
Jozo napisał(a):

Cześć Maciek,

Dzięki, dla mnie, oferta do przyjęcia :D Tym bardziej, że oddala się kolejny wyjazd do Cro :(

Cieszę się, że mogłem pomóc. Ja zawsze jeździłem tam od końca czerwca do połowy lipca, ale w tym roku jeśli pojadę do dopiero we wrześniu. :cry:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 20.07.2011 10:51

Druga połowa września to nasz czas wyjazdów, można np pomóc przy zbiorach winogron i napić się wyśmienitego domowego wina, np Dingać
Jozo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozo » 20.07.2011 15:27

maciek1956 napisał(a):Druga połowa września to nasz czas wyjazdów, można np pomóc przy zbiorach winogron i napić się wyśmienitego domowego wina, np Dingać

Jak Dingac, to tylko Potomje na Peljescu. Mój ulubiony jest z winnicy Matusko, ulica obok przereklamowanej moim zdaniem winnicy Dingac z osiołkiem w logo. Jak tam jestem to stacjonuję w Orebiću, gdzie na zboczu góry sw. Ilija moi gospodarze mają winnice i gaj oliwny. Ich domace crno vino jest tak esencjonalne, że można by z litra ich wytworu zrobić 2-3 butelki sklepowego wina, i też odpowiednią moc by miało. 8) Byłem tam we wrześniu 2 lata temu, widziałem te winogrona po całym sezonie słońca. Nigdy nie jadłem tak aromatycznych i nieprzytomnie słodkich winogron. Nie dziwię się dają tak potężne wina jak Dingac. To co u nas się sprzedaje jako winogrona, to skórki wypełnione lekko słodką wodą, praktycznie bez smaku.
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 19.01.2013 15:54

witam chciałbym odświeżyć troszkę temat.Czy ktoś się orjętuje czy coś się zmieniło w kwestii zakupu Chorwackich win, likierów w Polsce????Może jakieś namiary na sklepy internetowe,lub markety ktoś posiada???pozdrawiam :D
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 19.01.2013 16:16

Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 20.01.2013 10:17

anubis2423 napisał(a):witam chciałbym odświeżyć troszkę temat.Czy ktoś się orjętuje czy coś się zmieniło w kwestii zakupu Chorwackich win, likierów w Polsce????Może jakieś namiary na sklepy internetowe,lub markety ktoś posiada???pozdrawiam :D

Dobrze wpatrz się w awatar kolegi Bociana....pozdrav 8)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.01.2013 12:59

Dokładnie tak. Zapraszamy do Papaliny. Mają kilka dobrych pozycji, współpracują z panem Vlado Krauthakerem, może nie jest to za szczęśliwe, jeśli chodzi o Graševinę, bo najlepsza wg naszych pań :) jest Graševina z Iloku. Szczególnie pita tam, w Iloku :) Sprawdzone :) Ja tam pije czerwone, mieli kiedyś dobrego Plavca, już go nie pijemy, bo teraz mają z Potomja, tego z osiołkiem... A znając Plavca od Bobo z Anadingač, to nie ma o czym mówić. U Domagoja na Żoliborzu, też się coś wybierze.
Pozdrav.
aga2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga2 » 21.01.2013 09:39

zobacz jeszcze tu:
http://www.winemeup.pl/wina_chorwackie.html
mają w ofercie najlepszą Grasevine :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.01.2013 10:22

aga2 napisał(a):zobacz jeszcze tu:
http://www.winemeup.pl/wina_chorwackie.html
mają w ofercie najlepszą Grasevine :)

Czyli z Iloku. Nie wykupiłaś całego zapasu? :mrgreen:
WojteC5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojteC5 » 21.01.2013 10:31

anubis2423 napisał(a):Czy ktoś się orjętuje czy coś się zmieniło w kwestii zakupu Chorwackich win, likierów w Polsce

Być może po tym wydarzeniu importerów przybędzie.

http://czaswina.pl/aktualnosc/salon-win-chorwackich

Obiecuję zdać relację z degustacji.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies