cerlicht napisał(a):Witam. Właścicielka mówi po chorwacko- polsku idzie się dogadać bez problemu. Apartament z klimą jest na samym dole więc taras masz osobno po schodkach bez widoku na morze z górnych widać trochę wody, ale sąsiad z góry mówił że mu się mózg lasuje z gorąca.Plaże jak na fotkach 150 m do pierwszej 250 do drugiej . 1 25 stopni 2 lekko w dół bez schodów .Ta 2 to raczej porcik ale jest tam luz Da się żyć . Klimatu miejscowości nie da się opisać coś pięknego jak dla mnie. 2 knajpy coś wspaniałego jedzenie boskie wspaniałe wino [ nie kupuj u gospodyni za tą kase masz w winiarniach lepsze].Jest to jedna miejscowość, gorąco polecam.Kolacji powitalnej niema więc nie czekaj.Pozdrowienia.
cerlicht napisał(a):Witam. Mieszkałem na dole czyli parter nr 1 nr 2 był obok .Reszta to 1 i 2 piętro . Te dwa na parterze miały klimatyzację .Wyposażenie ok . Gospodyni fajna , klimat przyjazny . Zero problemów, no może tak jakby trochę mało wysprzątane było po bokach , ale to wszędzie w cro tak mają taka południowa mentalność Mi się podobało , ale to mi. Jeśli coś konkretnie Cię interesuje zapytaj , pomogę . Pozdrowienia
cerlicht napisał(a):Witam. Masz racje ten 2 na dole to chyba jej prywatny .Plaża pierwsza ładniejsza ale zatłoczona , druga większa mniej ludzi ale są skały .Konoba pierwsza 50 m kuchnia dalmatyńska zacieniona piniowym lasem . Zapach żywicy , świeże ryby i ośmiornice prosto z morza świetny klimat dla kogoś kto lubi zjeść i wypić dobre wino lub piwo bez pospiech, bo tam wszystko robią na zamówienie żadnych gotowców czas się nie liczy .Druga 200 m bardziej nowoczesna z widokiem na morze, wieczorem widać piękne zachody słońca, jeden stolik jest zawieszony nad skarpą piękny widok na Korczulę i Orebic. Podaj maila to wyślę ci parę fotek. Pozdrowienia.
krzysio21 napisał(a):Witam.Duże apartamenty to 1 ,,na parterze" czyli z parkingu prosto do mieszkania .Mieszkanie dość chłodne.