Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Willa Dingacz

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 07.01.2009 23:05

Tak jak napisałem.Apartament nr 1 ma wejście wprost z parkingu.Widać na foto willi pierwsze drzwi od lewej.Po prawej prywatny apartament gospodarzy.Apartament nr 1 jest po sezonie mieszkaniem prywatnym gospodarzy.Mieszkałem w 1 i największym minusem tego apartamentu jes ,,sąsiad'' któwry zaparkuje tyłem :( Jezeli masz wybór to 5 i 6 jest super .Jeżeli masz dodatkowo kogos aby zapełnić oba to juz masz prywatę na całym piętrze. Jeżeli bedę mógł jeszcze pomóc to piszcie .Pozdrawiam :wink:
Jadaccy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jadaccy » 08.01.2009 20:24

Serdeczne dzięki!
To super dowód, że forum jest kopalnią wiedzy ale i ratuje nasze wakacje!. Tyle czasu wpatrywałam się w zdjęcia tego domu, wiedziałam że apartament no 1 jest na parterze ale jednak wolałam chyba wierzyć ze parter to ten z tarasem zacienionym.
Oczywiście zmieniliśmy rezerwacje i 6 jest nasza. Jeszcze tylko zaliczka (ale to inny wątek forum na szczęście wystarczy go tylko poczytać).
Ale mam jeszcze pytanie. Gdzieś, ktoś pisał i uprzedzał, że droga od tunelu jest bardzo niebezpieczna, żeby nie pokonywać jej wieczorem, czy to prawda? Byliśmy 2x na Hvarze i to za tunelem Pitve, ale nie mamy porównania czy droga za tunelem Dingac jest jeszcze bardziej niebezpieczna?
A może kilka słów jak trafić do wili Dingac od tunelu. Będziemy wdzięczni.
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 09.01.2009 14:56

Witam .Na Hvarze nie byłem więc nie mam porównania ,lecz nie patrz na to co piszą inni.Droga po wyjeździe z tunelu w lewo idzie dość ostro w dół ale do przeżycia i bez paniki :wink: Jadąc w kierunku zabudowań to będziesz pomykać 5 metrów od domku więc nie ma go sposobu przejechać.Jadąc w dół jest taki mały ,,drogowskaz kuca" i droga skręca w prawo pod kątem około 150 stopni.Na tej drodze widziałem tira z koparą więc i ty dasz sobie radę :wink: Wieczorem może być mały dyskomfort za pierwszym razem.Pozdrawiam i udanego wypoczynku.
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 09.01.2009 15:26

Witam. Droga do przejechania, pierwszy raz może troszkę wąsko ale są mijanki. Wyjazd na Św Jura jest trudniejszy ,a tysiące samochodów pomyka.POWODZENIA. :D
Jadaccy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jadaccy » 09.01.2009 19:57

krzysio21, Cerlicht - serdeczne dzięki za pomoc i wskazówki. :lol:
Cerlicht "podczytałam" że wybierasz sie na Hvar, mam nadzieję, że wybierzesz tę słuszną część Hvaru czyli za tunelem Pitve. Będziesz mógł porównać tunele i drogi oraz te dwa zakątki (tak jak i my mamy zamiar). Coś tak czuję, że Borak czy Dingac (czy też Dingac-Borak) niezbyt różni się od Sv. Nedjelji ! Życzę aby czas szybko leciał ale tylko do wakacji! :lol:
mpapu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpapu » 09.01.2009 20:22

Ja miałem apartament numer 5 ( na samej górze) widok na morze piękny ( przysłaniały go trochę pinie, ale miało to swój urok). Mnie trochę przeszkadzało to że praktycznie nie ma podwórka dla mniejszych dzieci. Wyjście od razu na ulice. Pocieszające jest to ze to bardzo nieruchliwa droga.
Gospodarze przemili i robią znakomite ryby grilowane.
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 09.01.2009 21:00

Witam .Czy taką rybkę masz na myśli :?: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :wink:
mpapu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpapu » 09.01.2009 21:19

Dokładnie to samo, wyżera była że miło.
Jadaccy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jadaccy » 09.01.2009 22:05

To może "powtórzycie " te wspaniałe wakacje? Wydaje się, że jest wciąż sporo apartamentów wolnych jeszcze!
Koledzy a może ktoś coś wie o jakieś bazie nurkowej w tamtej okolicy?
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 09.01.2009 23:20

A tu po tej strasznej drodze dojazdowej pomyka wspomniany maluch :P

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Kadi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kadi » 10.01.2009 00:09

O co chodzi z tą rybką? Czy u gospodarzy można zamówić takie danie? Bo raczej nie zakładam, że to takie gratisiki :wink:
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 10.01.2009 08:15

[quote="Jadaccy"]To może "powtórzycie " te wspaniałe wakacje? Wydaje się, że jest wciąż sporo apartamentów wolnych jeszcze!
Koledzy a może ktoś coś wie o jakieś bazie nurkowej w tamtej okolicy?[/quote] Witam. Ktoś organizuje tam kursy nurkowania . Rozmawiałem z gościem ze Śląska który na nim właśnie był i chwalił sobie warunki do nurkowania. Musisz poszukać gdzieś na forum . Powodzenia.
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 10.01.2009 10:14

Kadi napisał(a):O co chodzi z tą rybką? Czy u gospodarzy można zamówić takie danie? Bo raczej nie zakładam, że to takie gratisiki :wink:

Witam.Takie rybki gospodarz robi raz w tygodniu (wedle zamówienia)dla swoich gości .Koszt takiej kolacji to zakup ryby na hurowni (sam byłem kilka razy z Darko po rybki) plus było 100 kun za przygotowanie.Można też zamówić muszle i podane tak jak na foto .Zyczę smacznego. :wink:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Co do nurkowania to popytaj gospodarza bo o ile dobrze pamiętam to jego syn Dario pracował w jakiejś agencji turystycznej w Trsteniku i może będzie mógł pomóc. :papa:
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 10.01.2009 12:56

Witam.KRZYSIO 21 mam pytanie nie spotkałem Darko może wiesz czym On się zajmuje , ja myślałem że jest marynarzem ? :?:
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 10.01.2009 14:13

cerlicht napisał(a):Witam.KRZYSIO 21 mam pytanie nie spotkałem Darko może wiesz czym On się zajmuje , ja myślałem że jest marynarzem ? :?:

Witam.Darko faktycznie jest marynarzem i to o ile się nie mylę skończył już szkołę i jest pierwszym oficerem.Pływa na statku do przewozu gazu skroplonego (temat na czasie :wink: ) pływa Indonezja-Japonia i w domu jest co sześć miesięcy.Zdjęcia statku i inne pamiątki rodzinne ma w apartamencie nr1 który jest prywatnym mieszkaniem jak już pisałem . Pozdrawiam :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Willa Dingacz - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone