Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wikend majowi SLABO

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leon
Cromaniak
Wikend majowi SLABO

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 02.05.2013 10:07

Jako ten tubilec tutaj na miejscu z przikroscia musze stwierdzic ze moji kochani rodaci znow pokazali troche poudniowy charakter i chiba tak jak polskie sluzbi drogowe zaskakuje snieg, to ich zaskoczila ladna pogoda i tisance Polakow na naszim wibrzezu. Niestety duzi minus. W mojej najbliszej okolici plazy nie sprzontniente po zymowich sztormach, apartamenci pozamikane. Miale od wikendu chiba z 50 telefonow czy mam wolni apartament. Ja akurat mam pewna chaupe nurkow ale i nimi bile przigody nie mogliszmy znaleszc otwartego centrum nurkowego. Tam temu silnik zepsuti, drugiego boli zab i nie moze nurkowac........i takie tam W koncu sie jakosz udalo. Miasta sa o ile tyle przigotowana bo naprziklad w Splicie jusz caly rok wpliwaja olbrzimie statki z turistamy. Tagrze marini z zaglowkamy. Ale dzial priwatni i plaze w malich miasteczkach totalna klapa. Widziale na Ciovo ludzi ktorzy troche sprzintali plazy przed domem. Oprucz Polakow duzo Slowencow trafilo w ten wikend majowich i brakowalo troche gotowich noclegow. Najbardziej sie obawiam faktu ze olbrzimia liczba letnich turistow tak rozpieszci niekturich ze nie zwruca uwage na fakt ze poziom uslugi opada. Bendzie lepiej w nastepnim roku.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.05.2013 17:12

To tak trochę łyso się zrobiło...
Pewnie Chorwaci taka kasę zrobili w zeszłym sezonie, że teraz nie warto sobie na tydzień głowy zawracać... :wink:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 02.05.2013 17:42

Leon napisał(a):Jako ten tubilec tutaj na miejscu z przikroscia musze stwierdzic ze moji kochani rodaci znow pokazali troche poudniowy charakter i chiba tak jak polskie sluzbi drogowe zaskakuje snieg, to ich zaskoczila ladna pogoda i tisance Polakow na naszim wibrzezu.

Manana- tj. norma.
Nie badają "nastrojów społecznych" i planów wyjazdowych w krajach z nimi sympatyzujących... :roll: :wink:
Może za rok będzie lepiej?
... nie mogliszmy znaleszc otwartego centrum nurkowego. Tam temu silnik zepsuti, drugiego boli zab i nie moze nurkowac........i takie tam.

Mechanicy i dentyści oraz aptekarze też wam powyjeżdżali na długi weekend? 8O :o :roll: :wink:

Najbardziej sie obawiam faktu ze olbrzimia liczba letnich turistow tak rozpieszci niekturich ze nie zwruca uwage na fakt ze poziom uslugi opada.

Poziom wzrośnie latem (poziom w portfelach i w jakości, bo będzie komu tę jakość serwować).
Potem byle przezimować i dalej to samo. :wink:
Większe zmiany dzieją się dopiero wtedy, gdy w oczy zajrzy widmo upadku lub biedy.
Póki co widocznie kręci się to wszystko dobrze.
Po prostu największym atutem i skarbem Chorwacji jest... Jadran. :) :wink:
Ostatnio edytowano 02.05.2013 17:50 przez Fatamorgana, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.05.2013 17:47

Na weekendy majowe to firmy farmaceutyczne z RP tanim kosztem lekarzy wysyłaja... :lol:
Sjemko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sjemko » 07.05.2013 07:20

Leon napisał(a):Oprucz Polakow duzo Slowencow trafilo w ten wikend majowich i brakowalo troche gotowich noclegow.

Ja na szczęście trafiłem na nocleg w miejscu, które ledwo co, w dzień przyjazdu, otworzyli na sezon. A przyjezdnymi byli prawie sami Polacy i Słoweńcy. Za to np. w Crikvenicy robotnicy jeszcze pracowali na placu koło deptaku nadmorskiego. Pewnie chcą skończyć wszystko przed końcem maja :wink:

Powrót do Chorwackie ABC

Wikend majowi SLABO
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone