Ty
11:00
Za granicą WiFi Calling to tylko inna jakość? A opłaty takie jak za SIM?
11:01
Z Turcji do Polski bezpłatnie.
11:02
Z Polski do Turcji 1,85 zł za min.
Ty
11:03
Na pewno WiFi Calling przy moim abonamencie jest bezpłatny?
Jak odbieram w Turcji telefony po WiFi Calling to też gratis?
Tak.
esem napisał(a):iPlus chat:Ty
11:00
Za granicą WiFi Calling to tylko inna jakość? A opłaty takie jak za SIM?
11:01
Z Turcji do Polski bezpłatnie.
11:02
Z Polski do Turcji 1,85 zł za min.
Ty
Na pewno WiFi Calling przy moim abonamencie jest bezpłatny?
Jak odbieram w Turcji telefony po WiFi Calling to też gratis?
Tak.
Wierzyć czy nie? Oto jest pytanie
esem napisał(a):Czyli dla mnie ( ) koszty z Polski i do Polski są dokładnie "zero". Natomiast dzwoniący z Polski do mnie płacą jak za połączenie z np. Turcją
robertms napisał(a):Jak Twoj operator PL ma rozroznic, z jakies sieci IP/WiFi 'dzwonisz'?
Wlacz tryb samolotowy, wlacz WiFiCalling i Twoj operator 'widzi' Cie, jakbys byl np. w PL - polaczenia wychodzace wg taryfy, a przychodzace free.
esem napisał(a):Jeżeli mam abonament bez ograniczeń na połączenia telefoniczne w Polsce (i SMSy) to będąc np. w Turcji to ile płacę za połączenia z Polski i ile do Polski? Oczywiście karta SIM wyłączona.
Wydaje mi się, że 0,-PLN. Może mnie ktoś wyprowadzić z błędu?
greenrs napisał(a):robertms napisał(a):Jak Twoj operator PL ma rozroznic, z jakies sieci IP/WiFi 'dzwonisz'?
Wlacz tryb samolotowy, wlacz WiFiCalling i Twoj operator 'widzi' Cie, jakbys byl np. w PL - polaczenia wychodzace wg taryfy, a przychodzace free.
Sądzisz, że adres IP routera nie ma danych o lokalizacji?
esem napisał(a):Wróciłem z Turcji. WiFi Calling działa czyli do Polski SMSy i telefony za darmo. Nikt do mnie nie dzwonił więc nie wiem jakie poniósł z tego tytułu koszty. Przysyłano mi SMSy podpytam przy okazji czy ponieśli jakieś koszty.
Tryb samolotowy i WiFi za free.