Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wielkanoc w zielonej Słowenii

W Słowenii rośnie najstarsza winorośl na świecie, mająca ponad 400 lat. Jaskinia Postojna jest najczęściej odwiedzaną jaskinią w Europie. Jaskinia Vrtoglavica w Alpach Julijskich posiada najgłębszą studnię jaskiniową na świecie. Liczy 603 metry. Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi osoby prowadzącej samochód wynosi 0,5 promila. 135 osób na 1000 posiada broń palną. W Słowenii znajduje się druga największa na świecie skocznia narciarska – Letalnica bratov Gorišek.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 04.06.2017 16:55

Sara76 napisał(a):Czekam na kolejne relacje, może masz coś nowego z jakiegoś krótkiego wyjazdu? Pozdrawiam

Niestety, na chwilę obecną brak materiału, bo też nie było od tego czasu żadnych wyjazdów, poza jednodniowymi wypadami.
Również pozdrawiam :)

elka21 napisał(a):W drodze do Chorwacji, przejazd przez SLO wypada nam zawsze w środku nocy i zawsze objazdem M-L-P. W drodze powrotnej do Polski raz tylko pojechaliśmy do Postojnej zwiedzić jaskinie, i stamtąd prościutko autostradą do domu, tak że niewiele można było zobaczyć :evil: tego jak się okazuje pięknego kraju 8O

Wcześniej też nie miałam przekonania do Słowenii, a tu taka niespodzianka :D
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 04.06.2017 17:20

maslinka napisał(a):Latam :lol::
Obrazek
:lool: :lool: :lool: :lool: :lool:

maslinka napisał(a):Dziękuję za uwagę i do zobaczenia... w kolejnej relacji ;) :D

KONIEC :papa: :papa: :papa:
Dzięki :D ,
a zdradzisz coś z planów na wakacje? :smo:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2017 17:22

Słowenia ma dość dużo do zaoferowania - od roku śledzę portal Feel Slovenia (przez Fejsa i ich stronę) i nie mogę się nadziwić, że wcześniej tam nie jeździłem :mrgreen:
Obrazek
Kasia i Krzyś
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia i Krzyś » 04.06.2017 17:56

dużo fajnych miejsc pokazałaś, dzięki :)
Słowenia kusi jeszcze bardziej...
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 04.06.2017 18:02

maslinka napisał(a):Dziękuję za uwagę i do zobaczenia... w kolejnej relacji ;) :D

KONIEC :papa: :papa: :papa:

Dzięki za słoneczną i zieloną Słowenię. :)
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 04.06.2017 18:20

Słowenia mnie niezmiennie zachwyca. Mają wiele do zaoferowania. Warto ją odwiedzić i każdemu ze znajomych ją polecam :)

Fajnie było z Tobą podróżować. Teraz kolejna relacja to już pewnie z wakacji w Cro? ;)
janka.mik.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janka.mik. » 04.06.2017 18:23

Dzięki! Jak zawsze - było super!
pozdrawiam :papa:
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 04.06.2017 21:52

Fajna ta Słowenia, ale chyba właśnie taka do połączenia z Cro czy Włochami.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 04.06.2017 21:57

mysza73 napisał(a):a zdradzisz coś z planów na wakacje? :smo:

Tylko tyle, że będzie to Chorwacja :smo:

Pääkäyttäjä napisał(a):Słowenia ma dość dużo do zaoferowania

Bardzo dużo jak na tak mały kraj :)

Kasia i Krzyś napisał(a):dużo fajnych miejsc pokazałaś, dzięki :)
Słowenia kusi jeszcze bardziej...

Oj kusi, kusi...

Roxi napisał(a):Dzięki za słoneczną i zieloną Słowenię. :)

janka.mik. napisał(a):Dzięki! Jak zawsze - było super!
pozdrawiam :papa:

Cała przyjemność po mojej stronie :D

CROnikiCROpka napisał(a):Fajnie było z Tobą podróżować. Teraz kolejna relacja to już pewnie z wakacji w Cro? ;)

Prawdopodobnie ;)

kkra napisał(a):Fajna ta Słowenia, ale chyba właśnie taka do połączenia z Cro czy Włochami.

To zależy, jakie się ma oczekiwania.
To było nasze pierwsze spotkanie ze Słowenią i chcieliśmy ją poznać bardzo ogólnie; zobaczyć trochę gór, trochę wybrzeża... Następnym razem zdecydowanie chcę się skupić na Alpach Julijskich :D
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 05.06.2017 08:59

maslinka napisał(a):
Nefer napisał(a):W jednej z tych knajpek na nabrzeżu jadłem najlepszą chyba sałatkę z ośmiornicy :) .

Sałatkę z ośmiornicy jadłam tylko 2 razy w życiu - raz mi smakowała, a raz nie ;)

Oczywiście różnie można trafić, też mi się zdarzyło jeść nie za dobrą, mówiąc oględnie, sałatkę z ośmiornicy. :wink:
Nie każdemu to smakuje, np. moja żona twierdzi, że ośmiornica w takiej sałatce jest gumiasta i to jej w ogóle nie odpowiada.

maslinka napisał(a):Portorož - hotelarski kompleks na leniwe wakacje z grubym portfelem

Pełna zgoda. Odwiedzić można, pospacerować wzdłuż morza, można też wspiąć się trochę wyżej - widoki są nawet niezłe. Ale chyba nic ponadto Portorož nie ma do zaoferowania.

Bardzo dziękuję za ciekawą relację, przyjemnie było tu zaglądać. :)
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 05.06.2017 09:02

Bardzo mi się podobała Wasza Słowenia, fajny pomysł na kilkudniowy wypad :lol:
Pozdrawiam :papa:
trinity
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trinity » 05.06.2017 10:15

Miło było poznać ciekawe zakątki Słowenii :D :D i Piran przypadł mi do gustu :smo:

Dziękuję Maslinko za miłą podróż :smo:
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 05.06.2017 10:19

Piran jest rewelacyjny. Po przeczytaniu/obejrzeniu relacji maslinki zmieniamy nieco nasze wakacyjne plany, aby go odwiedzić. Obawiam się tylko, że w lipcu to mogą być tam wielkie tłumy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2017 11:09

maxredaktor napisał(a):Piran jest rewelacyjny. Po przeczytaniu/obejrzeniu relacji maslinki zmieniamy nieco nasze wakacyjne plany, aby go odwiedzić. Obawiam się tylko, że w lipcu to mogą być tam wielkie tłumy.

Czy ja wiem... my byliśmy pod koniec lipca i było normalnie.
Z tym, że przyjechaliśmy tam rano (między 8 a 9), w sobotę.
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 05.06.2017 20:05

Dzięki za przyjemną podróż do kraju zupełnie mi nieznanego. Przy najbliższej okazji wyjazdu na południe zaplanuję kilka dni w Słowenii w połączeniu z Triestem.

pozdrawiam,
M
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Słowenia - Slovenija

Wielkanoc w zielonej Słowenii - strona 18
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies