Nadrobiłem drobne zaległości .
A jak widzę coś takiego, jak na powyższym zdjęciu - przemieszanie starego z nowym, to zawsze kojarzy mi się to z Opolem i Wieżą Piastowską: gotycka wieża i dwudziestowieczny budynek Urzędu Wojewódzkiego.
Mikeee napisał(a):Do Triestu jakoś nigdy nie było mi po drodze. Chyba najlepszą dla nas opcją będzie odwiedzić to miasto podobnie jak Wy - przy okazji pobytu w Słowenii. Jeden dzień chyba w zupełności wystarczy?
pozdrawiam,
M
Magda O. napisał(a):Jak długo idzie się z centrum na wzgórze San Giusto? Patrząc na mapę byłam przekonana, że to dobre pół godziny drogi ( w dodatku pod górkę) i nawet rozważałam podjechanie tam autobusem...
Mikeee napisał(a):Do Triestu jakoś nigdy nie było mi po drodze. Chyba najlepszą dla nas opcją będzie odwiedzić to miasto podobnie jak Wy - przy okazji pobytu w Słowenii. Jeden dzień chyba w zupełności wystarczy?
Nefer napisał(a):A jak widzę coś takiego, jak na powyższym zdjęciu - przemieszanie starego z nowym, to zawsze kojarzy mi się to z Opolem i Wieżą Piastowską: gotycka wieża i dwudziestowieczny budynek Urzędu Wojewódzkiego.
Sara76 napisał(a):W Italii to ogólnie ładne są te wszystkie kamulce
Kasia i Krzyś napisał(a):fajne zdjęcia wyszły dzięki tej groźnie wyglądającej chmurze
Pääkäyttäjä napisał(a):Triest albo się lubi lub dzieje się to z czasem - albo wcale
Pääkäyttäjä napisał(a):Maslinka - w Grocie Gigante byliście?
maslinka napisał(a):Pääkäyttäjä napisał(a):Maslinka - w Grocie Gigante byliście?
Widzę, że dopisałeś pytanie; teraz zauważyłam...
Nie, nie byliśmy. Nie da się zobaczyć wszystkiego w jeden dzień, a tylko ten jeden spędziliśmy we Włoszech.
Została jeszcze Muggia, którą pokażę w najbliższym odcinku
Pääkäyttäjä napisał(a):Czekam zatem na Muggię - widziałem ją u Makłowicza, teraz Twoja kolej
maslinka napisał(a):
Mały zonk pojawia się przy rachunku i nie chodzi tu o doliczone koperto (3 euro), czego się we Włoszech spodziewaliśmy, ale o cenę piwa - 5,50 euro (za jedno jasne półlitrowe)
Z takimi żółtymi dodatkami jeszcze nie widziałam chyba ...
Znaczy plany urlopowe Ci się prostująmarze_na napisał(a):Właśnie szukam noclegu na dwie doby w Trieście lub okolicy .
Mam nadzieję, że uda się pochodzić trochę Waszymi ścieżkami i może coś jeszcze dorzucić .