Sobota 4 KwiecieńWstajemy wcześnie o 6, dzisiaj mamy najdłuższy odcinek do przejechania bo az do Mukinje. Sprawdzam na booking dostępność pokoji i większość apartamentów w okolicy jest zajęta. Wyboru dużego nie było w chodzonej odleglosci do parku wiec wzielismy pokoj w Vila Vuk.
Droga minęła bez przeszkód i po paru godzinach byliśmy na miejscu.
I tutaj pierwszy zgrzyt naszej wyprawy, doopy dałem ze najpierw się rozpakowałem, a potem rozliczaliśmy sie z wlascicielka. W innym wypadku pojechalbym kawalek dalej, nasza gospodina postanowiła wykorzystać moment i wzięła od nas podwójna cene
90E za noc pomimo ze rezerwacje na booking mieliśmy na 45E za noc. Teraz już wiem ze
additional charges may apply przy cenie pokoju, to czyste naciąganie.
Tak czy siak, zona mówi zostajemy bo dzieciaki głodne i idziemy jeść, a nie szukać pokoju.
Po jedzeniu wybralismy sie na maly rekonesans. Weszlismy do parku od strony Mukinje ścieżką prowadzaca do S2.
Przy pustych autobusach stała młoda przewodniczka, okazało się ze mowi płynnie po angielsku i podpowiedziała co i jak żeby najlepiej wykorzystać park i okolice.
Wiec,
Jesli ktos ma ochote na sniadanie, to hotel Jezero oferuje sniadania od 7 do 10 w formie bufetu za 50 kun od dorosłego, dzieci w wieku do 12 lat jedza za darmo. Sniadania sa bardzo przyzwoite, maja pyszna kawe i domowe ciasta. Dla przykładu jedna kawa w budce przy biletach kosztuje 25 kun, a czekolada dla dzieci 15.
Restauracja Poljana, goście parku mogą korzystać z baru dla pracowników (okienko jest w lewej części baru, za płotkiem z kwiatami), gdzie ceny jedzenia sa o polowe nizsze niż od kelnera.
Nasza mila Pani pokierowala nas do S1 i powiedziała ze odbierze nas o 19 autobusem i podrzuci do Mukinje do zajezdni. Na jutro maja tylko dwie grupy
kitajcow i raczej będzie spokojnie. Od rana ma popadać deszcz, przejść w snieg a potem ma być już ladnie. Super.
DSC_0023DSC_0033DSC_0034 Na szlakach tlok ze az strach, chinskie wycieczki sie nie pojawily i bylismy w parku praktycznie sami.
DSC_0035 DSC_0041DSC_0068 DSC_0071 DSC_0072DSC_0074DSC_0081 DSC_0084 DSC_0091 DSC_0098 DSC_0101DSC_0102 DSC_0104