ołowiany napisał(a):"zy ktoś korzystał z tych kart ? http://www.veneziaunica.it/en/e-commerce/services
Czy jest to sposób na ominięcie kolejek do obiektów ?"
Mam wrazenie ze sie nie oplaca. W kosciolach w ktorych trzeba placic sprzedaja karty "Chorus Pass" czy cos takiego za 12E na wszystkie 16, jedno wejscie kosztuje 3E wiec musialbys przynajmniej wejsc do 4 zeby sie oplacilo. Dodatkowo jesli masz w planach zwiedzic cos jeszcze, badz zobaczyc kawalek Wenecji to bedziesz usmarkany po takim dniu jak kon po westernie , ja bym byl przynajmniej .
przyznam, że teraz dopiero przysiadłem...
te kiero witam i zapraszam
kmichal
czy możesz podać z ciekawości jakieś przykładowe ceny w "trattoria alla Madonna
Ceny calkiem przyzwoite i w granicach normalnosci bym powiedzial, za nasza 4 z winem, salatkami, 2 startery i 4 porcje placilismy okolo 50/60E, biorac pod uwage ze kawa na placu sw Marka kosztuje 20E to niewiele. Jedzenie jest warte swojej ceny, a nawet zaplacilbym wiecej. Podane bez zadnej lux prezentacji i udziwnien, za to normalne domowe ktore smakuje wybornie. Polecam risotto z owocami morza, czarny makaron i mus musow marynowane sardynki jako starter (makaron i ryz jest oczywiscie al dente, co nie kazdemu odpowiada)
napisał(a) Vjetar
Tak oglądam i serce "się trzęsie"...trzeba zaplanować kilka dni na Wenecję.
Czy bylby to twoj pierwszy raz?
Wieczorem postaram sie wkleic reszte Wenecji
Do poczytania