Pamiętacie taki teleturniej pt "Wielka Gra"?
Był bardzo popularny za komuny a i do niedawna chyba był w TV. Prowadziła go zawsze taka fajna babka (jak ona się nazywała?), co nieźle się trzymała ze 40 lat dopóki nie nadgryzł ją ząb czasu i chyba dlatego tego programu już nie ma...
Cóż, nikt nie jest wieczny ale my żyjemy!
A ponieważ Chorwacja już dawno zanami i równie długo przed nami, to w celu umilenia tych szarych, zimnych, wilgotnych dni jesienno-zimowych proponuję zabawę podobną do Wielkiej Gry. Temat recz jasna tylko jeden: WSZYSTKO O CHORWACJI (zgodny z duchem nowego działu)
Zasady gry:
1) Kto chce ten wpisuje tu kolejną zagadkę i funduje jakąś nagrodę temu kto pierwszy poprawnie zgadnie odpowiadając postem.
2) Zagadka to oczywiście pytanie związane z Chorwacją.
3) Odpowiadamy na zagadkę w formie postu
4) Wszelkie chwyty dozwolone
5) Wszelkie ew. spory rozstrzygam ja (do negocjacji)
To tyle na gorąco w zakresie regulaminu, jak ktoś chce się bawić w dalsze punkty regulaminu to proszę bardzo
A teraz do dzieła!
ZAGADKA NR 1 (na początek coś łatwego)
Gdzie zrobione jest to zdjęcie i jakie wyspy na nim widać? (wystarczy podać jedną wyspę): http://www.fotogalerie.pl/fotka/2533721133731854656
Kto pierwszy poprawnie odpowie dostaje ode mnie browca
Kto poprawnie poda więcej niż 1 wyspę będzie mógł sobie wybrać gatuek browca (gatunek domyślny to Żywiec). Kto poda złą odpowiedź stawia browca mi (Żywiec 0,5 L). Zasady uważam za sprawiedliwe