Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wiedeń , Praga i inne w czasach pandemii

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
KOMENTARZ MODERACJI
KOMENTARZ MODERACJI:
Wątek wydzielony z "Pandemia koronawirusa a wakacje 2021"

empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 13.11.2021 19:28

Może wakacji już nie ma ale na pewno mamy jeszcze rok 2021 i pandemię koronawirusa ;)
Planuję w listopadzie wypad trzydniowy do Pragi lub Wiednia.
Czy coś się zmieniło? Świadectwa covidowe powinny wystarczyć.
Poza tym wg gov.pl jadąc do Czech trzeba się zarejestrować na https://plf.uzis.cz/.

Coś jeszcze trzeba wiedzieć/zrobić przed wjazdem do Czech lub Austrii?
Habanero
Mistrz Europy UEFA
Re: Pandemia koronawirusa a wakacje 2021

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 13.11.2021 20:04

Siedzimy w Pradze od trzech dni. Jutro powrót. Nigdzie się nie rejestowaliśmy i pierwszy raz o tym słyszę. W środkach komunikacji miejskiej wszyscy jeżdżą w maseczkach. Zero wyjątków. W centrum Pragi wiele knajp osiągalnych tylko z paszportem covidowym. Im dalej od centrum mniej restrykcji.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 13.11.2021 20:20

Habanero napisał(a):Siedzimy w Pradze od trzech dni. Jutro powrót. Nigdzie się nie rejestowaliśmy i pierwszy raz o tym słyszę. W środkach komunikacji miejskiej wszyscy jeżdżą w maseczkach. Zero wyjątków. W centrum Pragi wiele knajp osiągalnych tylko z paszportem covidowym. Im dalej od centrum mniej restrykcji.

Dzięki za info.
O rejestracji wyczytałem tu. Maseczki i paszport covidowy to żaden problem.
Tak więc pozostaje mi znaleźć jakiś przyzwoity hotel i zrobić listę atrakcji must have ;)

Polecisz jakiś hotel? ;)
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 13.11.2021 20:31

Polecam hotel Alexis przy ul. Zavisowej.
Dobre śniadania , czysto, blisko 100 m. do przystanku tramwajowego z którego dojedziecie tram. Nr 6 w 15 min. do centrum /8 przystanków/
Na pieszo blisko Vysehrad 15 min. Parking przy hotelu płatny 8 euro/doba. Rezerwowałem przez Bok. ale mają też własną stronę.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 13.11.2021 20:38

Habanero napisał(a):Polecam hotel Alexis przy ul. Zavisowej.
Dobre śniadania , czysto, blisko 100 m. do przystanku tramwajowego z którego dojedziecie tram. Nr 6 w 15 min. do centrum /8 przystanków/
Na pieszo blisko Vysehrad 15 min. Parking przy hotelu płatny 8 euro/doba. Rezerwowałem przez Bok. ale mają też własną stronę.

dzięki
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 13.11.2021 22:08

Habanero napisał(a):Siedzimy w Pradze od trzech dni. Jutro powrót. Nigdzie się nie rejestowaliśmy i pierwszy raz o tym słyszę. W środkach komunikacji miejskiej wszyscy jeżdżą w maseczkach. Zero wyjątków. W centrum Pragi wiele knajp osiągalnych tylko z paszportem covidowym. Im dalej od centrum mniej restrykcji.

Cześć Konrad. No to nas o trzy tygodnie uprzedziliście. My dopiero na początku grudnia ruszamy na świąteczne jarmarki. Tak ze trzy dni w Pradze i ze trzy w Wiedniu. Trochę poszaleć przy grzańcach i temuż podobnych.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 13.11.2021 22:50

Hejka Krzysiek.
Fajny grudzień przed Wami.
Pozazdrościć :wink:
Pozdrawiamy z pochmurnej Pragi :papa:
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 13.11.2021 23:16

Habanero napisał(a):Hejka Krzysiek.
Fajny grudzień przed Wami.
Pozazdrościć :wink:
Pozdrawiamy z pochmurnej Pragi :papa:

Pochmurna i deszczowa Praga jest super, bo nie trzeba z knajp i piwiarni wychodzić. :mrgreen: :oczko_usmiech: My się też z Gosią odkłaniamy.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 14.11.2021 07:17

A o pieczonej gąsce z knedlikami nie zapomnijcie :D
DSC03096.JPG

Dokładnie 8 lat temu, 11.11.2013, w Pradze
2013-11-11 16.37.54.jpg

Ciekawe, że właśnie w tym okresie Praga wydaje się cieszyć wzmożonym zainteresowaniem :wink:
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 14.11.2021 10:54

A ja liczyłem na to, że w listopadzie będzie tam najspokojniej :cry: :oops:
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 14.11.2021 11:14

boboo napisał(a):A o pieczonej gąsce z knedlikami nie zapomnijcie :D
(...)
Dokładnie 8 lat temu, 11.11.2013, w Pradze
(...)
Ciekawe, że właśnie w tym okresie Praga wydaje się cieszyć wzmożonym zainteresowaniem :wink:

Aż się zaśliniłem na ten widoczek. :oczko_usmiech:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 14.11.2021 18:26

Bravik napisał(a):Tak ze trzy dni w Pradze i ze trzy w Wiedniu. Trochę poszaleć przy grzańcach i temuż podobnych.

A masz jakieś potwierdzenie, że jarmarki w Wiedniu się odbędą ? Bo po kontakcie z organizatorem (znajomy w Wiedniu) odpowiedź 2 tyg temu była na razie nie wiemy co będzie.....
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 14.11.2021 18:47

piekara114 napisał(a):
Bravik napisał(a):Tak ze trzy dni w Pradze i ze trzy w Wiedniu. Trochę poszaleć przy grzańcach i temuż podobnych.

A masz jakieś potwierdzenie, że jarmarki w Wiedniu się odbędą ? Bo po kontakcie z organizatorem (znajomy w Wiedniu) odpowiedź 2 tyg temu była na razie nie wiemy co będzie.....

A takie, że jedne już są otwarte (np. przed Ratuszem), a inne zostaną otwarte lada dzień.
https://www.city-walks.info/Wien/Weihnachtsmarkt.html
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 14.11.2021 18:51

A to super info, bo teraz nie śledziłam i czekałam na grudzień.
Choć chyba dość wcześnie w tym roku jak pamiętam sprzed kilku lat jak byłam...
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 14.11.2021 19:09

piekara114 napisał(a):A to super info, bo teraz nie śledziłam i czekałam na grudzień.
Choć chyba dość wcześnie w tym roku jak pamiętam sprzed kilku lat jak byłam...

Trzeba choć w części odrobić ubiegłoroczne straty. :wink:
Następna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies