Śledzę relacje z ciekawością. W ferie zimowe 2022 przed wypadem do Zieleńca, chcemy kilka dni pobyć w Pradze.
Wracając obowiązkowo ulubiony Wrocław.
Habanero napisał(a):Dzięki Krzysiek za zdjęcia ,... Dziewczyny pozdrowiłem, dziękują i również pozdrawiają
Pięknie tam macie, kolorowo, świątecznie, no i ten klimacik czeskiej gospody z boazerią na ścianach, ... uwielbiam
Ech, usiadłoby się tam z Wami przy kufelku zimnego, tak do zamknięcia lokalu
Bawcie się dobrze i przekaż Gosi, że pięknie wygląda
empire13 napisał(a):
A z ciekawych i oryginalnych restauracji polecam Výtopna Railway Restaurant.
Pociąg dowozi nam posiłki i napoje. Ciekawostka nie tylko dla dzieci, piwko często było przewożone.
https://www.vytopna.cz/cs/pobocky/praha ... /o-pobocce
wikol napisał(a):Śledzę relacje z ciekawością. W ferie zimowe 2022 przed wypadem do Zieleńca, chcemy kilka dni pobyć w Pradze.
Wracając obowiązkowo ulubiony Wrocław.
Bravik napisał(a):Habanero napisał(a):Dzięki Krzysiek za zdjęcia ,... Dziewczyny pozdrowiłem, dziękują i również pozdrawiają
Pięknie tam macie, kolorowo, świątecznie, no i ten klimacik czeskiej gospody z boazerią na ścianach, ... uwielbiam
Ech, usiadłoby się tam z Wami przy kufelku zimnego, tak do zamknięcia lokalu
Bawcie się dobrze i przekaż Gosi, że pięknie wygląda
Małgorzata się spłoniła i dziękuje za miłe słowa.
Co do knajpek - wiesz , co dobre z zastrzeżeniem, że na jedno to nie ma co miejscowym stołów blokować.
Zabawa zaś...no cóż siedzimy na dworcu w Hranicach na Moravie i zaraz mamy pociąg, ten z Wiednia do W-wy. Z zabawy został tylko nietypowy Pilsner 0,75 l na otarcie łez.
Bravik napisał(a):Z zabawy został tylko nietypowy Pilsner 0,75 l na otarcie łez.
Bravik napisał(a):My szukamy klimatycznych piwiarni i restauracji poza głównymi trasami i miejscami turystycznymi. Dopiero tam można złapać praski klimat.
maslinka napisał(a):Piękne zdjęcia, Krzysiek i super wyjazdBravik napisał(a):Z zabawy został tylko nietypowy Pilsner 0,75 l na otarcie łez.
Takiego jeszcze nie widziałam
Ale aktualnie też się raczę Pilsnerkiem
Choć dzisiejszy grzaniec z miodem zrobiony z Żywca też nie był zły :
Pozdrawiam i spokojnej podróży
empire13 napisał(a):Polecisz jakieś na przyszłość?
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe