Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wiedeń , Praga i inne w czasach pandemii

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 11.12.2021 13:41

Śledzę relacje z ciekawością. W ferie zimowe 2022 przed wypadem do Zieleńca, chcemy kilka dni pobyć w Pradze.
Wracając obowiązkowo ulubiony Wrocław.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 11.12.2021 16:23

Habanero napisał(a):Dzięki Krzysiek za zdjęcia :hearts: ,... Dziewczyny pozdrowiłem, dziękują i również pozdrawiają :papa:
Pięknie tam macie, kolorowo, świątecznie, no i ten klimacik czeskiej gospody z boazerią na ścianach, ... uwielbiam :D
Ech, usiadłoby się tam z Wami przy kufelku zimnego, tak do zamknięcia lokalu :wink:
Bawcie się dobrze i przekaż Gosi, że pięknie wygląda :papa:

Małgorzata się spłoniła i dziękuje za miłe słowa.
Co do knajpek - wiesz , co dobre z zastrzeżeniem, że na jedno to nie ma co miejscowym stołów blokować. :oczko_usmiech:
Zabawa zaś...no cóż siedzimy na dworcu w Hranicach na Moravie i zaraz mamy pociąg, ten z Wiednia do W-wy. Z zabawy został tylko nietypowy Pilsner 0,75 l na otarcie łez. :cry:
Załączniki:
IMG_20211211_143743.jpg
Bravik
Re: Pandemia koronawirusa a wakacje 2021

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 11.12.2021 16:59

empire13 napisał(a):
A z ciekawych i oryginalnych restauracji polecam Výtopna Railway Restaurant.
Pociąg dowozi nam posiłki i napoje. Ciekawostka nie tylko dla dzieci, piwko często było przewożone.
https://www.vytopna.cz/cs/pobocky/praha ... /o-pobocce

Dla moich dzieci atrakcją byłoby jednak to piwko przywożone kolejką. :mrgreen:
My szukamy klimatycznych piwiarni i restauracji poza głównymi trasami i miejscami turystycznymi. Dopiero tam można złapać praski klimat. :papa:
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 11.12.2021 17:02

wikol napisał(a):Śledzę relacje z ciekawością. W ferie zimowe 2022 przed wypadem do Zieleńca, chcemy kilka dni pobyć w Pradze.
Wracając obowiązkowo ulubiony Wrocław.

Tomek, zaraz tam relacja. Ot, kilka fotek z przedświątecznej Pragi.
Co do wypadu do Pragi - obyś wytrwał w postanowieniu. Bo warto. :papa:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 11.12.2021 17:39

Bravik napisał(a):
Habanero napisał(a):Dzięki Krzysiek za zdjęcia :hearts: ,... Dziewczyny pozdrowiłem, dziękują i również pozdrawiają :papa:
Pięknie tam macie, kolorowo, świątecznie, no i ten klimacik czeskiej gospody z boazerią na ścianach, ... uwielbiam :D
Ech, usiadłoby się tam z Wami przy kufelku zimnego, tak do zamknięcia lokalu :wink:
Bawcie się dobrze i przekaż Gosi, że pięknie wygląda :papa:

Małgorzata się spłoniła i dziękuje za miłe słowa.
Co do knajpek - wiesz , co dobre z zastrzeżeniem, że na jedno to nie ma co miejscowym stołów blokować. :oczko_usmiech:
Zabawa zaś...no cóż siedzimy na dworcu w Hranicach na Moravie i zaraz mamy pociąg, ten z Wiednia do W-wy. Z zabawy został tylko nietypowy Pilsner 0,75 l na otarcie łez. :cry:

Wiadomo, jedno znika jeszcze przed konkretnym umoszczeniem się przy stole :wink:
W Czechach najszybciej ubywa mi z kufla. Piany nie żałują,
ale wchodzi niesamowicie. Dla mnie najlepsze piwa i w Polsce głównie je piję :nice:
Spokojnej drogi do domu :papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 11.12.2021 20:50

Piękne zdjęcia, Krzysiek i super wyjazd :D

Bravik napisał(a):Z zabawy został tylko nietypowy Pilsner 0,75 l na otarcie łez. :cry:

Takiego jeszcze nie widziałam ;)
Ale aktualnie też się raczę Pilsnerkiem :mrgreen:

Choć dzisiejszy grzaniec z miodem zrobiony z Żywca też nie był zły :mrgreen::

IMG_3546.JPG

W Beskidzie Żywieckim bardzo śnieżnie, jak w bajce :hearts:

IMG_3500.JPG

Pozdrawiam i spokojnej podróży :)
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 11.12.2021 21:20

Bravik napisał(a):My szukamy klimatycznych piwiarni i restauracji poza głównymi trasami i miejscami turystycznymi. Dopiero tam można złapać praski klimat. :papa:

Polecisz jakieś na przyszłość?

Akurat w tej wylądowałem przypadkiem.
Byłem jeszcze U Kroka i w Pivovar U Medvídků.
Trochę lokalsów tam było ale nie wiem czy mają już one praski klimat.
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 11.12.2021 23:29

maslinka napisał(a):Piękne zdjęcia, Krzysiek i super wyjazd :D

Bravik napisał(a):Z zabawy został tylko nietypowy Pilsner 0,75 l na otarcie łez. :cry:

Takiego jeszcze nie widziałam ;)
Ale aktualnie też się raczę Pilsnerkiem :mrgreen:
Choć dzisiejszy grzaniec z miodem zrobiony z Żywca też nie był zły :mrgreen::

Pozdrawiam i spokojnej podróży :)

Podziękował, a foty na szybko smartfonem trzaskane. :oczko_usmiech:
Dotarliśmy już do domu. Myślałem, że nie doniosę zgrzewki (12 szt.) tych puszkowych wynalazków. :mrgreen: Najgorsze, że większa część pójdzie na podarki. :?
No to jeszcze jeden z nabytków z tego wyjazdu. Tym razem litrowy.
Mój ci on jest i nie oddam go nikomu. :wink: Dołączy do reszty kuflowej kolekcji.
Załączniki:
IMG_20211211_231136.jpg
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 12.12.2021 13:11

empire13 napisał(a):Polecisz jakieś na przyszłość?

Na pewno poleciłbym Ci restaurację "U Glaubiců" na Malej Stranie.
https://goo.gl/maps/a6iirCMakiEDHtjN8
Jest klimat, pyszne żarcie, no i Pilsner po 39 Kč za półlitrowy kufel, co przy praskiej średniej z centrum powyżej 50 Kč jest wartością dodaną.

Warto zajrzeć do "U Veverky" na Bubeneču.
https://goo.gl/maps/nWrXBaZjWmyWK3jh7
Tu też dobrze zjedliśmy, choć browar droższy.

Podobnie Na Hrádku.
https://goo.gl/maps/Z431QwkGbfwW1hwr8
Tylko trzeba lubić takie klimaty.

Poza tym stosujemy metodę : wsiadamy w tramwaj, jedziemy parę przystanków w byle jakim kierunku, zglądamy okolice i przy okazji szukamy pivnic, zaglądamy, jak pasuje wygląd, jak są długie stoły i siedzi sporo ludzi, bierzemy to za dobry znak. A im dalej od centrum tym ciekawiej. :oczko_usmiech: :papa:
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 12.12.2021 14:12

Dzięki, zapisałem w googlu.
Następnym razem w Pradze sprawdzę.
Klimat pasi.
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 12.12.2021 14:17

Potwierdzam - w Wełtawie żyją nutrie. Fotki z sierpnia tego roku.
Poprzednia strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Wiedeń , Praga i inne w czasach pandemii - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies