MoldeR napisał(a):Podbijam wątek może ktoś jechał ostatnio tą trasą??
Al Capone napisał(a):MoldeR napisał(a):Podbijam wątek może ktoś jechał ostatnio tą trasą?? Jak jest z tym ograniczeniem prędkości?
Jest ten sam remont autostrady co w zeszłym roku, ograniczenie z tego co pamiętam jest do 80km/h przez jakieś 20km. Wracałem 1 lipca.
MoldeR napisał(a):Al Capone napisał(a):MoldeR napisał(a):Podbijam wątek może ktoś jechał ostatnio tą trasą?? Jak jest z tym ograniczeniem prędkości?
Jest ten sam remont autostrady co w zeszłym roku, ograniczenie z tego co pamiętam jest do 80km/h przez jakieś 20km. Wracałem 1 lipca.
Kolego piszesz o (S6,S35) czy o autostradzie A2?
W 2012 wracałem tą trasą w czasie ulewnego deszczu. Tak fajnie to już nie było. Zero pięknych widoków, dożo wody pod kołami, dużo mniejsza prędkość zwłaszcza na łukach robiło się niebezpiecznie powyżej 100 km/h. Żałowałem że nie wybrałem A2. Może na A2 też było tak źle, ale zakrętów tam zdecydowanie mniej.desperadek napisał(a):Na S6 i S35 w większości obowiązuje 130km/h Oczywiście są ograniczenia w tunelach i na niektórych łukach do 110km/h (w przeciwieństwie do autostrad na drogach ekspresowych łuki się trafiają) Jechałem na południe A2, a w drodze powrotnej S35 i S6. Zdecydowanie polecam trasę drogami ekspresowymi. Piękne widoki, pusto na drodze, dużo lepsza nawierzchnia i piękne tunele oczywiście niepłatne. Lekki tłok był na A9 koło Graz w godzinach porannego szczytu, ale za długim 10kilometrowym tunelem już luz i przestrzeń.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi