daria.k napisał(a):Czytamy i czekamy w tym roku odwiedziliśmy przepiękny, bajkowy Pag a w przyszłym planujemy właśnie Tucepi, żeby mieć bliżej do Dubrownika.
pawelli napisał(a):Ale jazda Jadranką może być dość cieżka czasami - to widoki za oknami to w zupełności rekompensują z naddatkiem
Warto taką wycieczkę sobie zrobić i to własnie Jadranką
ApropoDefacto napisał(a):Ludzi jak ludzi, jak ktoś chce mieć spokój i plaże tylko dla siebie to można sobie wykupić wczasy po 10-15 tyś. za tydzień na jakiejś Dominikanie czy innym końcu świata Obstawiam, że w Chorwacji z roku na rok ludzi będzie coraz więcej, więc trzeba się przyzwyczajać. Mnie tłumy nie przeszkadzają, gorzej, że wraz z nimi ceny idą w górę i to w zastraszającym tempie Jak tak dalej pójdzie to za parę lat Chorwacja będzie luksusem, jak w/w Dominikana czy inne regiony
Czekam na więcej z tego cudownego miejsca jakim niewątpliwie jest Makarska Riviera
beatabm napisał(a):Ale masakra na tej plaży
amatus1 napisał(a):Widzialem w innych miejscach w cro jesczcze wiecej ludzi:(. Wkurza mnie to, ze coraz trudniej znaleźć spokojną "dziurę":(
A co do pozarów na Hvar to niestety na poczatku z lądu widzieliśmy ich kilka:(
olkas napisał(a):Wspomnienia, jak miło powspominać.
ApropoDefacto napisał(a):Ludzi jak ludzi, jak ktoś chce mieć spokój i plaże tylko dla siebie to można sobie wykupić wczasy po 10-15 tyś. za tydzień na jakiejś Dominikanie czy innym końcu świata Obstawiam, że w Chorwacji z roku na rok ludzi będzie coraz więcej, więc trzeba się przyzwyczajać. Mnie tłumy nie przeszkadzają, gorzej, że wraz z nimi ceny idą w górę i to w zastraszającym tempie Jak tak dalej pójdzie to za parę lat Chorwacja będzie luksusem, jak w/w Dominikana czy inne regiony
beatabm napisał(a):To że Dominikana jest dla nas na końcu świata nie oznacza że dla innych również. Polaków tam może mało ale innych nacji już niekoniecznie
Ponieważ tłumów nie znoszę - zawsze znajdę swoje miejsca do kąpieli i nie ma tam ludzi wcale i nie płacę 10-15 tys za tydzień, wszystko zależy od tego gdzie i jak się przebywa po prostu
piekara114 napisał(a):Wczasy w Cro z bp tez sporo kosztuja. Cavtat na all to koszt 3000 zl
ApropoDefacto napisał(a):Możliwe, jednak dla mnie organizacja wakacji w Chorwacji pod względem logistycznym jest tak prosta (m.in dzięki temu forum), że nie potrzebuje płacić prowizji biurom podróży
Abakus68 napisał(a):I my zaliczyliśmy z Makarskiej Riviery a dokładniej z Breli chyba ograną tam do granic możliwości wycieczkę Jelsa-Bol-Stari Grad... Powiedziałem sobie wtedy, że nigdy więcej. Będę zwiedzał po swojemu albo wcale. Choćby z tego powodu właśnie, że nikt nie wozi do ciekawych miejsc tylko do spędów turystycznych.
Powrót do Nasze relacje z podróży