Widziałam orła cień czyli rejs z Komisarzem Rybą maj 2022
W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
Wyjątkowa pijalnia kawy na klęczkach i w zimnej wodzie Beata ale dałaś czadu Toż niech się się schowają wszyscy reklamodawcy kawy co tam,... takie pierdu...pierdu gadają No i kubek masz prawidłowy, a nie taki z Alle.... z wizerunkiem Preze...aaa Za chwilę wstaniesz z kolan
pavlo napisał(a):Wyjątkowa pijalnia kawy na klęczkach i w zimnej wodzie Beata ale dałaś czadu Toż niech się się schowają wszyscy reklamodawcy kawy co tam,... takie pierdu...pierdu gadają No i kubek masz prawidłowy, a nie taki z Alle.... z wizerunkiem Preze...aaa Za chwilę wstaniesz z kolan
Zawsze twierdziłam, że nie jestem do końca normalna Więc kawy też nie napiję się normalnie Za to w absolutnie normalnym kubku PS - kawa była pyszna
Dziękuję za ten rejs i zapisuję się na kolejne Mazury wczesną wiosną są zdecydowanie inne niż w lecie i jesienią , piękne są zawsze , niezależnie od pory roku , ale ciepłe - już nie
Dziękuję Beatko za tę mazurską podróż. Pokazałaś przyrodę z całkiem innej strony, udało Ci się oddać klimat, spokój , ciszę … po prostu cały urok przedsezonowych Mazur. To była piękna wycieczka
piotrf napisał(a):Dziękuję za ten rejs i zapisuję się na kolejne Mazury wczesną wiosną są zdecydowanie inne niż w lecie i jesienią , piękne są zawsze , niezależnie od pory roku , ale ciepłe - już nie
Pozdrawiam Piotr
Ciepło to pojęcie bardzo względne na szczęście Piotrze dziękuję, że byłeś z nami, dziękuję za motywujące komentarze i do zobaczenia
wiola2012 napisał(a):Dziękuję Beatko za tę mazurską podróż. Pokazałaś przyrodę z całkiem innej strony, udało Ci się oddać klimat, spokój , ciszę … po prostu cały urok przedsezonowych Mazur. To była piękna wycieczka
Dziękuję Tobie Kochana Za dobre słowo i obecność Do zobaczenia!
Pięknie dziękuję za wspólne pływanie, chodź było wtedy zimno WAM, to ja płynąłem w domowym ciepełku Pamiętam swój majowy pobyt na Mazurach na wyspie Dadaj:
Zimno było okropnie i nawet spadł śnieg.Ryby w jeziorze też były zimne Wszystko jednak zrekompensowała cudowna przyroda i obcowanie z mieszkającymi na wyspie;końmi,kozami,osłami,psami,kotami i całym mnóstwem innej drobnej zwierzyny_ takie zoo/safarii.
"pavlo"]Pięknie dziękuję za wspólne pływanie, chodź było wtedy zimno WAM, to ja płynąłem w domowym ciepełku
To ja Tobie dziękuję, że byłeś z nami w tym mrozie
Pamiętam swój majowy pobyt na Mazurach na wyspie Dadaj:
Świetnie wygląda ta wyspa z góry
Zimno było okropnie i nawet spadł śnieg.
Dobrze że u nas nie padało bo bym się zamieniła w bałwana w jeziorze
Ryby w jeziorze też były zimne Wszystko jednak zrekompensowała cudowna przyroda i obcowanie z mieszkającymi na wyspie;końmi,kozami,osłami,psami,kotami i całym mnóstwem innej drobnej zwierzyny_ takie zoo/safarii.
Właśnie - bo przyroda i obcowanie z nią jest w tym wszytskim najważniejsze! Tego całego zwierzyńca to Ci zazdrszczę
Kapitańska Baba napisał(a):Właśnie - bo przyroda i obcowanie z nią jest w tym wszytskim najważniejsze! Tego całego zwierzyńca to Ci zazdrszczę
No to proszę bardzo: ja pływałem z Wami wirtualnie, to Teraz Ty możesz obejrzeć wirtualnie ten zwierzyniec i cały klimat tego miejsca https://www.facebook.com/WyspaDadaj/photos Taki czarny duży koń, to Pedro, największy figlarz i uciekinier Można tam pojeździć na koniach, kucykach czy na ośle , na kocie nie, bo to tylko w Pawlakach i Kargulach Na zdjęciach widać też, jak wszystkie te stworzenia żyją ze sobą w symbiozie Jest to teren prywatny, jeden mały pensjonat i kilka domków po obrzeżach wyspy. Niesamowity spokój i cisza.