Jeśli chodzi o sklep w najbliższej okolicy czyli do 300-400 m takowego niema najbliżej to około 600m jest to taki malutki sklepik w którym znajdziesz prawie wszystko noszący dumną nazwę "MINI MARKET" od taki sobie. Lody ma serek ma piwo ma . Wszystkie duże zakupy robiliśmy co drugi dzień podczas wypadów do Omisia - Makarskiej - Baski i centrum Breli czyli przeważnie KONZUM.
Jeśli chodzi o knajpki-restauracje, w bezpośrednim sąsiedztwie, czyli od 100 do 200 m są trzy dwie bezpośrednio przy plaży i jedna nieco wyżej ale za to najbliżej i najbardziej okazała nazywa się Burin a stanowi jedna całośc z Villą Petra tu moje foto bezpośrednio przy niej w drodze na plaże (sorry mors zemnie) zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link a tu link bezpośredni mają oczywiście też pokoje z tym że tylko z dwóch górnych apartamentów jest widok na morze reszta zacieniona w ogóle cała okolica fajnie zacieniona tu link do nich jest tam foto galeria będziecie widzieć całe zagęszczenie jak wygląda itd... miedzy innymi widać mój apartament zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Promenada tak jest jedną z najbardziej okazałych i chyba najdłuższa jaka miałem okazje spacerować. Wije się na odcinku strzelam około 6-7 km. na całej jej długości co jakiś czas TOALETY jest wieczorami fajnie doświetlona i na całej długości średnio co 100m prysznic ze słodką wodą. Od Jakirusi do centrum Breli to około 4 km. Oczywiście wzdłuż całej są knajpki ale niema ich aż tak wiele ale w zupełności wystarczy, większości konsumpcja od A do Z.