Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wiarygodność ofert z internetu

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tomek555
Podróżnik
Wiarygodność ofert z internetu

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomek555 » 31.03.2008 09:52

Witam wszystkich
Mam jesze jedno pytanie - nie wiem czy jechać "w ciemno" czy lepiej skorzystać z oferty na stronie "zakwaterowanie w chorwacji" nie wiem na ile wiarygodne są tam oferowane apartamenty - gdyż wymagana jest wpłata zaliczki na prywatne konto właściciela kwatery w Chorwacji.
Znalazłem sobie w miarę korzystną ofertę w Nemira 104 lecz nic bliżej nie wiem o tej miejscowości .

Proszę o radę bardziej doświadczonych .

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

Tomek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.03.2008 10:07

Serwus,zawsze istnieje ryzyko trafienia na oszusta,ale jak by na to patrząc to nikt by nie korzystał z internetowej rezerwacji,to działa :!: większość ofert polega na wpłaceniu zaliczki, a ja nie słyszałem o oszustwach,zdarzają się "dziwni"właściciele ale to inna bajka.Nie cykaj się tylko rezerwuj. :wink: .
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 31.03.2008 10:28

Ja nie mam złych doświadczeń przy szukaniu ofert przez internet.
Zawsze staram się coś więcej dowiedzieć, aby być pewnym owej oferty.
:D
Ostatnio kilkakrotnie rezerwowałam ze sprawdzonej strony i jest super.
Oferta bogata, apartamenty świetne, no i wszystko załatwiam przez polski bank.
jonka83
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jonka83 » 31.03.2008 10:34

Ja też do tej pory korzystając z takich ofert w różnych krajach nie miałam problemów. Zawsze staram się dowiedzieć jak najwięcej o danym miejscu i kwaterze. Sprawdzam, czy oferuje się na różnych stronach. Zaliczki nie są zbyt duże max 100 euro, stąd też nie ma problemu
jj75
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jj75 » 31.03.2008 11:11

Ja skorzystałem z oferty Adriatic.hr zaliczka 100 Euro
bietka1964
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bietka1964 » 03.04.2008 14:42

A jeżeli nie widać klimy a właściciel twierdzi ze jest tak samo z lodówką to wg.Was fakt czy ściema by złapać ,jelenia'' który wpłaci zaliczkę to i zostanie?
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 03.04.2008 17:29

tomek555 napisał(a):Witam wszystkich
Mam jesze jedno pytanie - nie wiem czy jechać "w ciemno" czy lepiej skorzystać z oferty na stronie "zakwaterowanie w chorwacji" nie wiem na ile wiarygodne są tam oferowane apartamenty - gdyż wymagana jest wpłata zaliczki na prywatne konto właściciela kwatery w Chorwacji.
Znalazłem sobie w miarę korzystną ofertę w Nemira 104 lecz nic bliżej nie wiem o tej miejscowości .

Proszę o radę bardziej doświadczonych .

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

Tomek

To wszystko zależy w jakim terminie jedziesz.My dwa razy rezerwowaliśmy przez internet,w tym roku jedziemy w ciemno.Nie ma sensu przepłacać.A co do Nemiry to w tamtym roku tam byliśmy,miejscowość spokojna,2-3km od Omisa.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 03.04.2008 19:37

bietka1964 napisał(a):A jeżeli nie widać klimy a właściciel twierdzi ze jest tak samo z lodówką to wg.Was fakt czy ściema by złapać ,jelenia'' który wpłaci zaliczkę to i zostanie?

Na zdjęciach nie widać? Czasem na zdjeciach widać, a w rzeczywistosci nie ma ;)
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 03.04.2008 19:42

bietka1964 napisał(a):A jeżeli nie widać klimy a właściciel twierdzi ze jest tak samo z lodówką to

To znaczy ,że jak otworzysz lodówkę to masz klimę. :wink:
Basman
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basman » 03.04.2008 20:46

My pięć razy rezerwowaliśmy przez internet i nigdy nie było wpadki, wg mnie prędzej można się naciąć w Polsce. Zawsze szukamy prywatnych stron właścicieli - nigdy przez biura- staramy sie wykonać telefon do właściciela, po krótkiej rozmowie można wiele o gościu się dowiedzieć.
bietka1964
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bietka1964 » 03.04.2008 21:19

AndrzejJ. napisał(a):
bietka1964 napisał(a):A jeżeli nie widać klimy a właściciel twierdzi ze jest tak samo z lodówką to

No ale i lodówki nie widać :lol: .Pytam o Wasze doświadczenia w dogrywaniu rezerwcji.Babka chce 95 E za 5 osób-nie targuję ale chcę wiedzieć za co płacę.Nie znam mentalności Chorwatów -lubią przykolorowac przy ofertach?
mam taki ap.na uwadze zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 03.04.2008 21:47

bietka1964 napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):

No ale i lodówki nie widać :lol: .Pytam o Wasze doświadczenia w dogrywaniu rezerwcji.Babka chce 95 E za 5 osób-nie targuję ale chcę wiedzieć za co płacę.Nie znam mentalności Chorwatów -lubią przykolorowac przy ofertach?
mam taki ap.na uwadze zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Lodówkę, moim zdaniem, widać na fotach apartamentu. Fota z kuchni... zwróć uwagę na biały element kuchenny, gdzie widać płyty grzewcze...
Tutaj bardzo popularym wyposażeniem apartamentów są takie właśnie "mini kuchnie": na górze zlewozmywak i płyty grzewcze, na dole szafka (pod zlewozmywakiem) a obok mała lodówka.

Obrazek

Co do klimy.. fota robiona z balkonu (na kótrej widać plastikowe meble ogrodowe..)... zwróć uwagę na pięknie kwitnącą bugenvillę (filoletowe kwiaty - krzak przy ścianie domu), tuż przy niej widać zewnętrzną część klimatyzatora. Ten akurat klimatyzator pewnie pracuje na niższej kondygnacji, ale skoro gospodarze zapewniają, że apartamenty są klimatyzowane, to pewnie klimatyzacja jest w całym budynku. Nie byłabym aż taka sceptyczna.
Pozdrawiam
bietka1964
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bietka1964 » 04.04.2008 05:42

Bardzo dziękuję.Jak koloryzują Polacy swoje pokoje nad naszym morzem to przekonałam się boleśnie kilka razy a w Chorwacji nie mam doświadczenie zerowe.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.04.2008 06:56

bietka1964 napisał(a):Bardzo dziękuję.Jak koloryzują Polacy swoje pokoje nad naszym morzem to przekonałam się boleśnie kilka razy a w ....

Zapewniam Cię, że poziom drobnego cwaniactwa w HR jest minimalny w porównaniu z RP.
Podobnie jak drobnych cwaniaczków oraz róznego rodzaju żulów i innych drobnych pijaczków tam praktycznie nie uświadczysz (szczególnie w rejonach turystycznych) :wink:
Pozdrav :papa:
endriuH58
Podróżnik
Chorwacja -biura internetowe godne polecenia

Nieprzeczytany postnapisał(a) endriuH58 » 04.02.2013 13:10

Jestem nowym na tym forum ale dużo czytam ciekawych informacji które przekazują inni użytkownicy tego forum. Przed wyborem biura, które oferują nocleg w Chorwacji, chciałem zobaczyć opinię innych osób, które korzystały z ofert takich biur. Lecz jak zauważyłem bardzo mało osób poleca lub ostrzega przed nieuczciwymi firmami. Dlatego proszę o Wasze uwagi i spostrzeżenia , czy zamówione oferty pokrywały się ze stanem faktycznym lub nie. Zapewne będzie to pomocna wskazówka dla początkujących osób które chcą spędzić urlop w Chorwacji i nie tylko.
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje