Nie boicie się wpłacać zaliczek w ciemno?
napisał(a) esia » 11.04.2016 16:51
Hej, pytanie jak w temacie. Znaleźliśmy kwaterę, dogadaliśmy się z właścicielem, przyszło do płacenia... i właśnie. Nie boicie się wpłacać w ciemno? Byłam już w Chorwacji - kilka razy w ciemno, kilka razy z przedpłatą na konto. Ale... to było jakieś 10 lat temu, wtedy nie było tak rozpowszechnionych for i portali internetowych
Teraz po zeszłorocznych oszustwach choćby nad polskim morzem mam trochę obawy wpłacić zaliczkę komuś obcemu. Ja wiem, że i dla niego to ryzyko, że jak nie wpłacę to nie ma pewności czy przyjadę itd... Niemniej jestem nieufna, tym bardziej, że właściciel podał swoje dane i numer konta - słoweńskie. Dom pod wskazanym adresem w Chorwacji stoi (google maps coś tam pokazuje
, ale opinii na temat tego miejsca zero (a dokładnie przeszukałam strony polskie i zagraniczne). Kilka ocen na facebook'u, ale to oceny wyglądające na kliknięte przez sąsiadów z okolicy (to samo lub okoliczne miasto zamieszkania w hr). Co myślicie? Nie macie obaw przez wpłatami zaliczki? Można jakoś inaczej sprawdzić właścicieli?