Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Welurowy materac czy karimata

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sly30
Podróżnik
Welurowy materac czy karimata

Nieprzeczytany postnapisał(a) sly30 » 27.06.2010 08:22

Witam
Jade po raz pierwszy i zastanawiam sie czy wziąć na plaże zamiast karimaty materac welurowy czy on zaraz się przebije i nie ma sensu do leżenia brać go.
Pozdrawiam
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 27.06.2010 08:33

Karimata plus takie miękie narzuty na fotele sprawdzają się zajebiście.

Obrazek
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 27.06.2010 12:13

W zeszłym roku gospodyni podała nam przewspaniały sposób na dobre poczucie i kręgosłup, trzeba położyć się na samych kamieniach wcześniej zamoczywszy się w wodzie oczywiście. Powiem krótko pełna rewelacja relaks nie z tej ziemi żaden materac ani karimata nie jest w stanie sprawić takiej przyjemności, nie pocisz się i czujesz się bardzo dobrze.
waszka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) waszka » 27.06.2010 21:40

hrehor napisał(a):W zeszłym roku gospodyni podała nam przewspaniały sposób na dobre poczucie i kręgosłup, trzeba położyć się na samych kamieniach wcześniej zamoczywszy się w wodzie oczywiście. Powiem krótko pełna rewelacja relaks nie z tej ziemi żaden materac ani karimata nie jest w stanie sprawić takiej przyjemności, nie pocisz się i czujesz się bardzo dobrze.

Popieram fajne , ale trzeba dużo samozaparcia :arrow: :evil: :roll: :P :D
yahhoo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) yahhoo » 28.06.2010 11:46

karimata wystarczy w zupełności, welur za dużo noszenia i pompowania, przerabiałem i zrezygnowałem
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 28.06.2010 13:12

My mamy takie speclajne gabki do lezenia. Lamane na odcinki, spinane guma, z uchwytami do niesienia w formie porecznej "kostki". Super rozwiazanie wlasnie dedykowane do takiego lezenia
raaf
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) raaf » 08.07.2010 08:32

piotrulex napisał(a):My mamy takie speclajne gabki do lezenia. Lamane na odcinki, spinane guma, z uchwytami do niesienia w formie porecznej "kostki". Super rozwiazanie wlasnie dedykowane do takiego lezenia

A można wiedzieć czy to "samoróbka" czy kupione gdzieś?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 08.07.2010 09:27

waszka napisał(a):
Popieram fajne , ale trzeba dużo samozaparcia :arrow: :evil: :roll: :P :D

Żadnego samozaparcia. Wypoczywam tak w Chorwacji od 1996 roku i nigdy żadnej podkładki pod plecy nie potrzebowałem :)
scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 08.07.2010 12:37

welurowe materace zazwyczaj są granatowe i na plaży w cro mogą byc żródłem lekkich popażeń tak sie rozgrzewają
ale naszczęście długo pażyć nie będą bo materiał z jakiego sa wykonane po rozgrzaniu robi sie taki rozciągliwy i gumowy w efekcie czego materac robi sie miękki i albo się przebije od czegokolwiek albo zrobi sie z niego taka buła miękka na której nie da sie leżeć

przynajmniej w moim przypadku tak bylo
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 12.07.2010 08:53

raaf napisał(a):
piotrulex napisał(a):My mamy takie speclajne gabki do lezenia. Lamane na odcinki, spinane guma, z uchwytami do niesienia w formie porecznej "kostki". Super rozwiazanie wlasnie dedykowane do takiego lezenia

A można wiedzieć czy to "samoróbka" czy kupione gdzieś?

Dostalem za friko. Producent to STABIPOL lub podobnie. Mamy juz ladnych likla lat i sie trzymaja. W weekend wypoczywaly z nami na plazy w Piaskach 8)
Kasia25
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia25 » 04.08.2010 08:43

materaca welurowego nie polecam, bo na słońcu się na 100% rozciągnie. Zachciało mi się popływać na materacu - wyciągnęłam wiec z namiotu Pływało się fajnie, potem szybko wysechł... jednak okazało się że nie mieści się z powrotem do namiotu. W ogóle taka bułka się z niego zrobiła że nie da się już na nim leżeć.
Casian
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Casian » 20.06.2012 18:54

witam

Szukam przed wyjazdem do zakupu karimaty na plaże.
Może macie jakieś produkty do polecenia albo zamienniki tych karimat ? Czytałem o samopompujących ale czy one są dobre ? Szybko sie nie przebiją ? Znalazłem na Allegro takie coś: (link zarchiwizowany)

http://archi.inosak.org/imgdb/item2414535742_1.html

Myślicie że to przesada ?
kisiel20
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kisiel20 » 24.06.2012 16:42

Ja kupiłem rok temu w sklepie sportowym karimatę samopompującą, jest rewelacyjna, sprawdziła się i na betonie i na kamieniach, żadna dziurka się nie pojawiła. Płaciłem za nią 130 zł, ale warto było. Wygoda niesamowita, a do tego po złożeniu mam walec średnicy 20 cm i 35/40 cm wysokości przez co zajmuje bardzo mało miejsca.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.06.2012 18:41

Jak powyżej, polecam matę samopompującą :) ale tą węższą :) zabiera mniej miejsca :)
axelgx
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) axelgx » 06.01.2013 16:17

Witam!
Zgadzam się w pełni,mata samopompująca jest super.Ja używam karimatę holenderska samopompującą taka jak tu
http://armyworld.pl/product-pol-518-Kar ... m-DPM.html.

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone