Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wejście na teren kompleksu Solaris

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
megunia
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) megunia » 18.01.2012 18:25

Mam pytanie do bywalców kompleksu Solaris, koło Sibenika. Czy możliwe jest wejście na teren kompleksu, jesli nie będziemy jego mieszkańcami? Znajomi namawiają nas na sprawdzony apartament w miejscowości Zablace, a nasze dzieci będą żądne atrakcji... Zastanawiamy się, czy można zaparkować gdzieś w okolicach hotelu Ivan (czytałam na forum, że tam właśnie są najfajniejsze atrakcje dla maluchów - baseny, plac zabaw, zjeżdżalki, itp) i wejść z maluchami. Bardzo będę wdzięczna za wskazówki, bo to dla nas kluczowy argument.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.01.2012 19:04

megunia napisał(a):Mam pytanie do bywalców kompleksu Solaris, koło Sibenika. Czy możliwe jest wejście na teren kompleksu, jesli nie będziemy jego mieszkańcami? Znajomi namawiają nas na sprawdzony apartament w miejscowości Zablace, a nasze dzieci będą żądne atrakcji... Zastanawiamy się, czy można zaparkować gdzieś w okolicach hotelu Ivan (czytałam na forum, że tam właśnie są najfajniejsze atrakcje dla maluchów - baseny, plac zabaw, zjeżdżalki, itp) i wejść z maluchami. Bardzo będę wdzięczna za wskazówki, bo to dla nas kluczowy argument.

W Solarisie nigdy nie byłem, ale bywałem w bliźniaczych kempingach. Przeważnie na takich kempingach osoby nie zameldowane na kempingu mogą wykupić wejściówkę i korzystać z infrastruktury.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.01.2012 20:01

W Zablace szału nie ma, choć przemawia kanał i przydomowe kąpieliska z widokami różnych jednostek.
Na kamping wchodziliśmy z marszu 1-2 razy ale to był raczej wieczorny spacerek i dziki ruch. Wtedy nikt na nas nie zwracał uwagi.
Weź pod uwagę, że wszędzie trzeba dojechać, a sklepik oferuje podstawowe produkty.
Knajpka i pizzeria godna polecenia. Ceny, jak wszędzie w cro.
Bartek K.
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek K. » 19.01.2012 15:30

megunia napisał(a):Mam pytanie do bywalców kompleksu Solaris, koło Sibenika. Czy możliwe jest wejście na teren kompleksu, jesli nie będziemy jego mieszkańcami? Znajomi namawiają nas na sprawdzony apartament w miejscowości Zablace, a nasze dzieci będą żądne atrakcji... Zastanawiamy się, czy można zaparkować gdzieś w okolicach hotelu Ivan (czytałam na forum, że tam właśnie są najfajniejsze atrakcje dla maluchów - baseny, plac zabaw, zjeżdżalki, itp) i wejść z maluchami. Bardzo będę wdzięczna za wskazówki, bo to dla nas kluczowy argument.

W zeszłym byłem na Solarisie , znajomi do nas przyjezdzali z Vodic . Samochod zostawiali pod kempingiem , ale na sam kemping Solaris wchodzili bez problemu .
megunia
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) megunia » 21.01.2012 19:13

Dzięki, czy gdyby mimo wszystko coś się zmieniło w tym temacie na gorsze, są gdzieś w pobliżu jakieś plaże "ogólnodostępne", gdzie można wypożyczyć np. rowerek czy poskakać na trampolince lub zagrać w mini-golfa (w zeszłym roku byliśmy w Rovinj w ośrodku Amarin i wszystko to było, nawet basen przy plaży i animacje, więc oczekiwania są podobne:-). Będę wdzięczna za sugestie. Bo te Zablace, o których wspominałam w poprzednim poście to na razie tylko pomysł (znajomi wolą mieszkać w apartamencie niż w namiocie - domek w Solarisie dużo droższy niż apartament w Zablacach). Może ktoś ma jakieś sugestie? Inne pytanie - czt w Trogirze, Splicie, Zagrzebiu czy Sibeniku sa jakieś miejsca, dzięki którym dzieci (4 i 8 lat) łatwiej byłoby namówić na zwiedzanie? Np. w Puli rok temu takim "wabikiem" było akwarium, w Porecu - wesołe miasteczko. Nie należymy bowiem do tych, którzy całe dni lubią spędzać na plaży. Staramy się, by wilk był syty i owca cała:-) Naczytałam się trochę o Kornati i parku Krk, niektórzy sugerują, że po Plitwickich ( zachwyciły nas, mimo, że byliśmy z 3-latkiem) nie ma sensu, bo wodospady rozczarowują, zaś płynięcie stateczkiem pomiędzy wysepkami szybko się nudzi. Czy tak twierdzą malkontenci czy jest w tym trochę prawdy? - pytanie kieruję zwłaszcza do rodziców małych dzieci. Z góry dzięki za wskazówki.
slawek70
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek70 » 30.01.2012 16:27

Witam
Spędziliśmy w ubiegłym roku cudowne wakacje na Solarisie w Sibeniku
Rozpiętość wieku naszych dzieci 3 do 14 lat i wszyscy byli zadowoleni
Osoby z poza kempingu mogą korzystać z plaż i basenów położonych przy plażach ,to jest chyba jedyna plaża dla całego miasta. Przy całym resorcie są wyznaczone płatne parkingi (8 kun za 1 h) Jest dużo atrakcji dla dzieci , wszystko zależy od zasobności portfela Dla maluchów fajna jest kolejka która jeździ po całym placu -czas przejazdu ok 40-50 min cena 10 kun
Polecamy wodospady KRK-a , dla dzieci to jest też super sprawa bo można oglądać masę rybek na każdym prawie kroku ,tylko warto pojechać wcześnie zanim nadciągną tłumy Okoliczne małe miasteczka są naprawdę przeurocze
Życzymy miłego planowania i wypoczynku
aneczka_brie
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneczka_brie » 31.01.2012 16:00

Bez problemu da się wejść :)
To nie jest hotel all inclusive, w którym masz opaski, tylko normalny chorwacki camping. Także możecie brać apartament, a tam wpadać do znajomych albo po prostu.

Chociaz ja osobiście od Sibenika polecam np. Pisak i okolice Splitu oraz Makarskiej.
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 13.02.2012 13:15

W Solarisie w sumie spędziliśmy wakacje 5 razy i każdego roku pojawiały się nowości, w tym roku kamping jest ponownie zmniejszony na rzecz mobile home, a w cenniku pojawiła się pozycja dotycząca ludzi z zewnątrz, koszt 10Kn/dzień , dzieci do lat 12 za darmo.(płaci się w okresie 7 VII -24 VIII) poza nim za darmo wstęp. Więc z wejściem problemu nie będzie najwyżej naszykujcie się na opłatę za wstęp.
alessandro
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) alessandro » 09.04.2012 20:24

petr napisał(a):W Solarisie w sumie spędziliśmy wakacje 5 razy i każdego roku pojawiały się nowości, w tym roku kamping jest ponownie zmniejszony na rzecz mobile home, a w cenniku pojawiła się pozycja dotycząca ludzi z zewnątrz, koszt 10Kn/dzień , dzieci do lat 12 za darmo.(płaci się w okresie 7 VII -24 VIII) poza nim za darmo wstęp. Więc z wejściem problemu nie będzie najwyżej naszykujcie się na opłatę za wstęp.

Fajnie, że udało się namierzyć znawcę tematu 'Solarisa' 8)
Chcę zabrać rodzinę pod koniec sierpnia. 2+2. Jak to jest - namiot przywozisz ze sobą, cennik obejmuje miejsce na samochód i pitch pod namiot, tak? I wtedy i tak trzeba płacić za zjeżdżalnie, ciufcie itd, czy to już jest w cenie?

I jeszcze jedno pytanie (choć obaiwam się, że zaraz urodzą się kolejne) - ceny jedzenia i picia w Solarisie - znacznie wyższe niż poza nim?

Pozdrav
Alex
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 11.04.2012 10:52

Praktyka na Solarisie jest taka, wjezdzasz na camp samochod zostawiasz gdzies zaraz za wjazdem i idziecie szukac odpowiadajacej Wam parceli (czasami ciezko cos trafic jest tłok). Po znalezieniu miejsca najlepiej zostawic tam jedna osobę zeby pilnowała paarceli i wjechac na nia samochodem, wtedy paqtrzzycie jaki jest numer parceli i dziecie do recepcji zglosic ze zajeliscie parcele numer.... . Tam wezmą od was paszport/dowod i w zaleznosci jaka parcele zajmiecie powiedza wam ile bedzicie placic. W cenie parceli jest namiot/przyczepa , samochod prąd, woda, TV, internet (jesli zajmiecie taki typ parceli) lub tylko prąd. Za osoby płaci sie dodatkowo . Niestety dziecko ktore skonczylo 12 lat traktowane jest jak dorosly. Za baseny na terenie calego Solarisa lacznie z tymi hotelowymi nie placi sie. Zjezdzalnie te najmniejsze (pomaranczowe) sa za darmo pozostale 2 Kn/zjazd lub 50Kn/dzien . Pytasz chyba o tą ciuchcie ktora jezdzi po kompleksie, jest ona platna 10Kn/osoba. Jesli chodzi o ceny na nie odbiegaja one o tych poza osrodkiem, pizza 40-50 Kn, piwo 15 Kn w barkach i basenach . Na terenie campu jest mini supermarket gdzie codziennie mozna kupic pieczywo i praktycznie inne potrzebne produkty, ale na wieksze zakupy jezdzilismy do duzego centrum handlowego "Plodine" oraz do Lidla. Jakbys mial jeszcze jakies pytania jak bede znał odpowiedz oczywiscie odpisze.
Miłego wypoczynku
alessandro
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) alessandro » 22.04.2012 12:56

Petr, to ja mam jeszcze kilka pytań...

1. auto stoi na parceli czy na jakimś parkingu z dala? Od tego zależy, czy mogę je wykorzystywać jako podręczną szafkę, czy raczej upchnąć wszystko do namiotu...

2. parcela z prądeem - tzn. że mam prąd na niej, czy muszę ciągnąć przedłużaczem z jakiejś skrzynki dalej? A jeśli tak, to ilo metrowy przedłużacz jest mi potrzebny? 25m? więcej?

3. parcela z wodą i ściekami - co to znaczy? że mam kran z bieżącą wodą na parceli? i toaletę? czy że po prostu mogę myć sztućce na terenie parceli, a mydliny mają gdzie spłynąć?

4. wspólne przestrzenie (prysznice, kibelki itd) - rozumiem, że trzeba się do nich przejść, jest czysto i jest ich dużo, czy trzeba wstawać o 0500hrs, żeby nie spędzić godziny w kolejce?

5. czy jest dostęp do netu bezprzewodowego?

6. czy lodówkę trzeba bookować zawczasu, czy jest ich sporo? jadę pod koniec sierpnia...

Na razie tyle.
Z góry dziękuję za odpowiedzi!
A 8)
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 22.04.2012 15:00

petr na pewno opowie jak to jest na solarisie ale na innych kampach odprowadzenie ścieków jest przygotowane pod kampery, żeby nie musieli korzystać z toalet chemicznych.
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 23.04.2012 15:32

Hej

Ad.1 Samochod stoi na parceli , jesli nie na samej parceli bo np. przeszkadza drzewo to na drodze dojazdowej obok parceli ze w kazdej chwili masz do niego dostep.

Ad.2 Skrzynki ustawione sa na granicy 4 parcel czyli jedna skrzynka obsluguje 4 parcele , w zaleznosci w ktorej czesci swojej parceli rozbijesz namiot nie bedzie potrzeba wiecej niz 10m przewodu i to juz z zapasem.

Ad.3 W tej samej skrzynce co prąd na dole sa 4 krany z biezaca woda , jest tam tez odplyw gdzie mozna wylac np. wode po ziemniakach, umyc szklanki itp. ale nie oprozniac nocki .

Ad.4 Prysznice i wc sa wspolne jest kilka takich pawilonow na terenie kampu , przy tych pawilonach sa tez zlewy do zmywania naczyc. z rana nigdy nie bylo klopotow z dostaniem sie do wc lub mycia , czsami po poludniu trzeba bylo stanac w kolejce do prysznica ale to doslonie 1 osoba bo duza ilosc ich jest.

Ad.5 Na ternie campu nie ma bezprzewodowego neta, natomiast jest przewodowy w tej skrzyce gdzie prad, w niej sa tez gniazda TV .

Ad.6 Z lodowki korzystalem tam tylko raz i dostalem ja dopiero po 3 dniach tylko dlatego ze dogadalem sie z ludzmi ktorzy wyjezdzali i z nimi poszedlem do recepcji. Aha lodowki to nie sa takie ktore dostaje sie do namiotu, przy alejcece stoi taka szafa gdzie jest okolo 40 cos w rodzaju skrytek takie szafeczki kazdy ma klucz do swojej lodowki czasami moze byc to spory kawalek od namiotu do przejscia

Milego wypoczynku

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Skrzynka prąd/woda/net/TV i odplyw
magda2304
Autostopowicz
kto jedzie na solaris koniec lipca

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda2304 » 24.05.2012 21:41

witam
jedziemy 1 raz na solaris z kalisza
startujemy 21 lipca( dzieci 6 i 9 lat)
moze ktos sie podłączy...
JacekL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacekL » 23.06.2012 20:46

Witam, mam pytanie do kolegi PETRA dot. podłączenia do internetu. Czy trzeba mieć własny kabel a jeżeli tak to jaki, (telefoniczny?)
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone