Zaczęło się od turbulencji
Dłuuuuugi wekend dla polaków znaczy primo GRILL sekundo wyjazdy wyjazdy i jeszcze raz wyjazdy i ta druga opcja pośrednio trochę napsuła mi krwi
Miejsce docelowym był Miskolc a dokładniej
Miskolctapolca3-5km od miasta i pomny tego ilu polaków widziałem w zeszłym roku w tym miejscu a mieszkaliśmy wtedy koło Egeru ,wiedziałem że bez rezerwacji noclegu może być kiepsko ze spaniem w tym okresie.Dodam ,że od Krakowa ,Rzeszowa,Gliwic (
pozrowienia dlaMaslinki )jest rzut beretem do Miskolca
Więc przekopuje neta w kategorii najlepsze lokum pod słońcem na Węgrzech
i..........co lepsze kąski już zarezerwowane !!!!!
a jest początek kwietnia !!!! czy jeszcze marzec ?!
W końcu przez pośrednika sic! udaje się wynająć wille z basenem,klimatyzacją,parkingiem pod dachem strzeżonym 24h i służbą
No niezupełnie taki
Był to zwyczajny pokój z kuchnią i łazienką
Mail nr1- Dziekujemy za rezerwacje i oczekujemy państwa bla,bla bla........proszę o wpłatę zaliczki na nr konta..........i tu adres apartamentu do 5-ciu dni roboczych.
Cholera pierwszy raz na Węgrzech chcą ode mnie zaliczkę !!
Ktoś ich wykręcił ??? z Polski ??? NIEMOŻLIWE !!!
Dobra, nauczony przez nasze forum ide na poczte i tak jak do Cro prześle kase na Węgry.
Mieszkam w małej miejscowości i mamy ajentów i inne gadziny w okienkach ale przelew MUSI byc nadany na POCZCIE Gł.-pieknie
Pracuje do 17 poczta do 18.30
Jestem z jęzorem na wierzchu o 17.15 kooooolejka jak na Kasprowy !
Bank i poczta w jednym oraz sprzedawanie kartek świątecznych i gazet !!!
Otwarte dwa okienka
Stoje.............
Dalej stoje..........
Puszczam korzenie..........
Po godzinie jestem wykończony duchotą,starszą panią która nie może się zdecydować na kartkę świąteczną i panem z czerwonym nosem stojącym przede mną !
W końcu moja kolej........
-Chciałbył przesłać money na Węgry na adres
??????-Pani w okienku
--Chciałbył przesłać money na Węgry na adres TAK JAK DO CRO !!! %@&%$#&*
Zosiuuuuuu czy myyy na Węgry przesyłamyyyyyyy ??????
--Proszę pani sprawdziłem na stronie intern. MOZECIE !
TAAAAAAK -mówi Zosia
klik klik klik ???????
Na adres ?
--Tak
klik klik klik widzi pan odrzuca mi
--
@%$@&%$#@
Jest 18.27 jestem wykończony ,niekompetencją tej baby,kolejką do okienka,życiem......zaraz ją zamorduje
Ok poddaje sie ,kwota nie jest duża puszcze z konta bedzie git i bez kolejek .
Sprawdzam maila i nr konta i.......brak BIC kodu
Mail nr 2 Dostaliśmy pana prośbę o BIC kod do apartamentu........i prośbe przesłaliśmy właścicielowi .
Mail nr 3 Oto BIC kod do apartamentu...........Serdecznie pozdrawiamy! i............
Mail nr 4 .......5minut po 3 mailu ,właściciele nie chcą żadnej zaliczki tylko proszą o kontakt jak by co i tu nr tel...........
HAPPY END Wyszło na moje
Nigdy na Węgrzech nie brali ode mnie zaliczki
,ale jak powiedziedzieć po węgiersku przez telefon JAK BY CO ???? Ktoś wie ??
CDN