Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Węgry winiety

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 19.05.2007 17:19

Ciekawe, czy w tym sezonie znajdzie się pierwszy odważny na zakup winietki smsem?
volare77
Croentuzjasta
Winety na Węgrzech

Nieprzeczytany postnapisał(a) volare77 » 27.05.2007 06:17

Witam!
Tak tylko dla informacji bo może nie wszyscy wiedzą.
Jadąc z Bratysławy w kierunku Gyor - Budapeszt, pierwszy
odcinek autostrady na Węgrzech od Rajki (przejście graniczne)
do miejscowości Mosommagyarorvar - wjazd na drogę 86
jest zwolniony od obowiązku posiadania winety. A dalej już
do granicy nie ma autostrady. I tak przejazd przez Węgry
bez winety. Ponieważ jestem zwolennikiem tej trasy (chyba
najprostsza z południa Polski) uprzejmie o tym nadmieniam.
Pozdrowienia
jurekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurekg » 27.05.2007 06:27

Proponuję link do strony autostrad węgierskich po polsku tam jest wszystko opisane (no praktycznie wszystko). http://www.motorway.hu/engine.aspx?page=Polish
Pozdrawiam JurekG
SZOP
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZOP » 23.06.2007 22:18

Witam.Winietę można kupić przez internet za dodatkową opłatą 100 HUF(ok.1,5zł). http://www.ppo.hu/usr_site.php?site=aak ... et_aak.htm

Pozdrawiam!
Robinson
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robinson » 04.07.2008 07:41

Odświeżam temacik. :)

Na stronie http://www.motorway.hu/engine.aspx?page=prices2008 są ceny e-vignette. Jednak ja będę kupował winietę standardowo na stacji (dla D1), a nie przez internet. Czy cena jest taka sama? 1530 HUF za 4-dniową?
Ponieważ przez Węgry będę jechał 11/12 VII oraz 19/20 VII to chyba najbardziej opłaci sie kupić 2 razy 4-dniowe?
Mariuszn74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariuszn74 » 04.07.2008 08:15

Robinson napisał(a):Odświeżam temacik. :)

Na stronie http://www.motorway.hu/engine.aspx?page=prices2008 są ceny e-vignette. Jednak ja będę kupował winietę standardowo na stacji (dla D1), a nie przez internet. Czy cena jest taka sama? 1530 HUF za 4-dniową?
Ponieważ przez Węgry będę jechał 11/12 VII oraz 19/20 VII to chyba najbardziej opłaci sie kupić 2 razy 4-dniowe?

Dokładnie tak. Ja jadąc "w tamtą stronę" kupiłem przez internet, wracając kupiłem w restauracji/hotelu kilka km od wjazdu na autostradę (jechałem przez gorican/letenye). Płaciłem bez problemu kartą.
grzesis
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesis » 04.07.2008 09:17

marrom1 napisał(a):
kkrzys napisał(a):autostrada zaczyna się przed miszkolcem (jadąc od granicy),cena 10 dniowej 2500 ft, najlepiej zapłacic kartą

Jak jedziesz na dłużej niż 10 dni to lepiiej kupić dwie winietki 4 dniowe.

A czy można jadąc do CRO przed Miszkolcem na stacji MOL kupić dwie winietki 4 dniowe na różne terminy tzn. w jedną i drugą stronę, aby nie kłopotać sie później w Letenye z szukaniem winiet. Ewentualnie gdzie w Letenye można kupić winiety.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.07.2008 09:24

grzesis napisał(a):..... aby nie kłopotać sie później w Letenye z szukaniem winiet. Ewentualnie gdzie w Letenye można kupić winiety.

Nigdzie w Letenye nie musisz sie kłopotać ;-)
Jest tam taka sama stacja MOL jak przed Miszkolcem, gdzie możesz kupić winiete 24 godziny na dobe ;-)
A jak nie chcesz szukać stacji to równie dobrze możesz kupić winietę via internet - taka kupowana przez internet jest droższa o około 100 HUF od tej kupowanej na miejscu poszukaj info na www.autopalya.hu
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 04.07.2008 14:15

nie lepiej kupic przez internet winietke na wegierskie autostrady ?
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone