Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Węgry-obiad przy autostradzie

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bunio
Croentuzjasta
Węgry-obiad przy autostradzie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bunio » 17.02.2012 21:51

Czy ktoś z użytkowników forum ma może namiar na knajpkę lub restaurację przy autostradzie przez Węgry lub w okolicy autostrady gdzie można zjeść smaczny posiłek?
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 18.02.2012 06:40

Ja w tym roku jak pojade przez Budapeszt,to mam zamiar zatrzymac sie na obiad w miejscowosci Zamardi przy Balatonie.Latwy zjazd z autostrady a w samej miejscowosci kilka knajpek.
Bunio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bunio » 18.02.2012 10:37

W ubiegłym roku jadłem w jakimś przyautostradowym barze,nazwy nie pamiętam około 5 kilometrów za Budapesztem w stronę Słowacji.Porcje były spore,jedzenie nawet smaczne tylko że podgrzewane w mikrofali.Za obiad dla czterech osób,dwie dorosłe + 2 dzieci,zimne napoje i kawa płaciłem równorzędność 20e.Przy barze tabliczka żeby uważać na Rumunów bo kradną.
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 18.02.2012 10:38

Bunio napisał(a):Czy ktoś z użytkowników forum ma może namiar na knajpkę lub restaurację przy autostradzie przez Węgry lub w okolicy autostrady gdzie można zjeść smaczny posiłek?

Polecany tutaj na forum był bar Berényi Fogadó (Berényi Inn) jadąc od Budapesztu po prawej stronie niedaleko przed granicą z Chorwacją.
Byłem w ubiegłym roku, bardzo smaczne i naprawdę bardzo spore porcje.

Lokalizacja GPS N46*28'53.11 E17*03'38.37
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.02.2012 11:35

Bunio napisał(a):Porcje były spore,jedzenie nawet smaczne tylko że podgrzewane w mikrofali.

Jakie by nie były, to jednak z mikrofali :( fuj
Bunio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bunio » 18.02.2012 15:04

Stendo napisał(a):
Bunio napisał(a):Czy ktoś z użytkowników forum ma może namiar na knajpkę lub restaurację przy autostradzie przez Węgry lub w okolicy autostrady gdzie można zjeść smaczny posiłek?

Polecany tutaj na forum był bar Berényi Fogadó (Berényi Inn) jadąc od Budapesztu po prawej stronie niedaleko przed granicą z Chorwacją.
Byłem w ubiegłym roku, bardzo smaczne i naprawdę bardzo spore porcje.

Lokalizacja GPS N46*28'53.11 E17*03'38.37

Z wypowiedzi powyżej wnioskuję że ten bar znajduje się na trasie do Chorwacji a czy jest możliwość zawrotki na jakimś zjeździe i ponowny powrót na autostradę?Bardziej jestem zainteresowany dłuższym postojem w drodze powrotnej do Polski ale dziekuję za namiar.
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 18.02.2012 17:12

Maciek1956 napisał(a):
Bunio napisał(a):Porcje były spore,jedzenie nawet smaczne tylko że podgrzewane w mikrofali.

To chyba o innym barze piszemy. Żona zamówiła gulasz, młody jadł spaghetti a ja z tego co pamiętam jakieś mięcho. Nikt z nas nie narzekał a przy tej ilości klientów jakie mają (a mają również noclegi) to nie sądzę aby serwowali coś kombinowanego i odgrzewanego.
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 18.02.2012 17:19

Bunio napisał(a):Lokalizacja GPS N46*28'53.11 E17*03'38.37

Z wypowiedzi powyżej wnioskuję że ten bar znajduje się na trasie do Chorwacji a czy jest możliwość zawrotki na jakimś zjeździe i ponowny powrót na autostradę?Bardziej jestem zainteresowany dłuższym postojem w drodze powrotnej do Polski ale dziekuję za namiar.[/quote]

W punkcie N46*28'36.69 E17*01'51.70 masz węzeł drogowy na autostradzie i z obydwu kierunków można zjechać na drogę nr 7 o dojechać do baru.

Poniżej mapka, bar zaznaczony ikonką z chorągiewką.
Obrazek
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.02.2012 18:18

Stendo napisał(a):
Maciek1956 napisał(a):

To chyba o innym barze piszemy. Żona zamówiła gulasz, młody jadł spaghetti a ja z tego co pamiętam jakieś mięcho. Nikt z nas nie narzekał a przy tej ilości klientów jakie mają (a mają również noclegi) to nie sądzę aby serwowali coś kombinowanego i odgrzewanego.

Ja nie piszę o żadnym barze, uważam tylko, że jedzenie z mikro... nie jest jedzeniem dobrym i smacznym. Mam prawo tak uważać i takie jedzenie krytykować, a trochę o jedzeniu wiem. :wink:
Nawet w podróży spiesząc się, gdy tylko podejrzewam, że mam z mikro... zmieniam lokal :D
Smacznego wszystkim życzę :D
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 18.02.2012 18:23

Maciek1956 napisał(a):Ja nie piszę o żadnym barze, uważam tylko, że jedzenie z mikro... nie jest jedzeniem dobrym i smacznym.

Przepraszam. Teraz wczytałem się dokładnie, że Ty odpowiadasz na inny post. Jakoś wcześniej wydawało mi się że napisałeś go w odpowiedzi na moją propozycję.

Co do 'żarcia' z mikrofali - popieram na całej linii. Nawet w domu jej nie posiadam :D
Bunio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bunio » 19.02.2012 14:04

Dziękuję za mapkę.Już w tamtym roku czytałem o tym barze i wiedziałem że znajduje się gdzieś koło m.Nagykanizsa ale nie znałem nazwy i nie wiedziałem gdzie odbić z autostrady.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.02.2012 17:25

Zjadło by się co nieco węgierskiego.
Horas91
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Horas91 » 19.03.2012 23:39

Bar barem :) a jakaś fajna restauracja? Będąc szczerym, to nie uśmiecha mi się przejazd całej drogi(12 godzin) na kanapkach. Ostatecznie gdzieś do McDonald zawitam. Nie mniej wolałbym jednak smaczny obiad :)
miłoszek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) miłoszek » 20.03.2012 06:40

Ja w tamtym roku też wpadłem na świetny pomysł zjedzenia porządnego obiadu na Węgrzech.Niestety w kilku miejscowościach, zaczynając o Balatonlelle,i te inne Balaton.....nie było możliwości płatności kartą.Wszędzie chcieli HUF.
Dopiero w Siofok znalazłem bardzo fajną restaurację,cywilizowaną, z płatnością kartą.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 20.03.2012 09:13

Ale wy macie ludzie problemy....
Wszędzie chcecie Europy XXIw, kart, restauracji dostosowanych do swojego widzimisię, a tymczasem miejscowi orzą jak mogą, żeby jakoś uciągnąć.
Jak się nie jedzie na Zachód, to jasne, że nie wszędzie będzie płatność kartą (zresztą i tam nie wszędzie się płaci za usługi kartą- jak ktoś myśli inaczej, to jest w błędzie) a druga sprawa to to, że trudno pojąć ludzi, którzy mają kłopot z korzystaniem z bankomatów, żeby zaopatrzyć się w miejscową walutę...
Niektórym to w drodze na wakacje chyba marzy się, ze by wszystko było przygotowane i podsunięte pod nos specjalnie dla nich.
A tymczasem wystarczy bardzo niewiele własnego pomyślunku i inwencji, żeby wszystko poszło gładko.

A przy okazji- zastanawiam się, ile jeszcze postów trzeba będzie napisać, żeby niektórzy pojęli, że przy trasach głównych, masowo uczęszczanych raczej rzadko są knajpy z naprawdę dobrym, swojskim jedzeniem. Te znajdują się przy trasach przelotowych drugiej kategorii i w miasteczkach. :)
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone