Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Węgry - baseny w okolicach Miskolca

Aż 20% całej populacji Węgier mieszka w stolicy państwa – Budapeszcie. Na terenie państwa znajduje się Balaton czyli największe europejskie jezioro. W Budapeszcie znajduje się bardzo dobrze rozwinięty system metra, które otwarto już w 1896 roku – starsze w Europie jest jedynie metro londyńskie. Węgry są ojczyzną wielu dziś używanych wynalazków. Pochodzi stąd długopis, syfon, kostka Rubika i zapałki. Na Węgrzech aż do 1941 roku obowiązywał tu ruch lewostronny.
plastelinka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) plastelinka » 18.05.2009 16:12

wielkie dzieki :D !
Anna R.
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anna R. » 04.08.2009 14:35

Wybieram się w tym roku pierwszy raz na dwa tygodnie w okolice Mezokovesd. Z tego co czytam powinniśmy bez problemy znaleźć noclegi bez rezerwacji. W planach jest wyjazd na 2 dni do Rumuni. Czy ma ktoś jakieś cenne rady na wyjazd do Rumuni? Co warto zobaczyć będąc tam tak krótko?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.08.2009 18:11

Anna R. napisał(a):Wybieram się w tym roku pierwszy raz na dwa tygodnie w okolice Mezokovesd. Z tego co czytam powinniśmy bez problemy znaleźć noclegi bez rezerwacji. W planach jest wyjazd na 2 dni do Rumuni. Czy ma ktoś jakieś cenne rady na wyjazd do Rumuni? Co warto zobaczyć będąc tam tak krótko?

Jeśli macie w planie wypad na dwa do Rumuni, to proponuję bazę wypadową założyć nie w Mezokovesd (choć mam sentyment do tego miejsca), lecz może w Gyula :?:
Anna R.
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anna R. » 04.08.2009 19:47

A jak tam wygląda baza noclegowa? Bez rezerwacji dostaniemy coś?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.08.2009 21:23

Anna R. napisał(a):A jak tam wygląda baza noclegowa? Bez rezerwacji dostaniemy coś?

Nie byłem tam osobiście, ale jak jest tam kąpielisko termalne, to baza noclegowa też jest.

http://www.1hungary.com/search/gyula/lo ... _house-p1/

No i przede wszystkim do Rumuni rzut beretem :wink:
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 04.08.2009 22:46

niedowiarki z tymi rezerwacjami...
byleby przed zmrokiem dociągnąć...

:wink: :wink: :P :P
Anna R.
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anna R. » 05.08.2009 08:03

Właśnie chodzi o to że możemy tam być dosyć późno. Jedziemy z północy Polski. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce :D
wowek99
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wowek99 » 17.08.2009 21:41

Mam taki mały problem ponieważ mam zamiar rozpocząć swój urlop na Węgrzech 20 sierpnia a wtedy wypada akurat święto narodowe (dzień króla Stefana). W związku z tym moje pytanie, czy w święto takie jak to mogą wystąpić problemy z wynajmem kwater, ma ktoś doświadczenia tego typu?
DPJ
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) DPJ » 25.08.2009 11:56

Byłem w Mezokovesd 1 maja 2009 (na Węgrzech święto). Nie miałem najmniejszego problemu ze znalezieniem kwatery. Udałem się na camping gdzie w recepcji bardzo miła Pani zatelefonowała do swojej koleżanki i po kłopocie - kwatera załatwiona. Taka pomoc koleżeńska....!!!
wowek99
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wowek99 » 25.08.2009 16:16

To ja odpowiem na postawione przez siebie wcześniej pytanie. Generalnie to nie było problemu z wynajmem ale trzeba to uczynić do południa. 20 sierpnia to zarówno święto państwowe jak i kościelne na Węgrzech. Wszystkie sklepy są pozamykane. W tym dniu kwatery najlepiej szukać rano bo w południe wszyscy Węgrzy wyruszają na baseny a wieczorem świętują na festynie :D (przynajmniej tak było w Tiszaujvaros)
endos7
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) endos7 » 03.08.2015 07:02

Witam.
Wiem, że temat był dość dawno temu ale szukając w internecie ciężko jest znaleźć informację: Czy baseny termalne (np. Miskolc Tapolca) są otwarte 20 sierpnia? Wybieramy się w tym czasie w tamte okolice i żal byłoby nie skorzystać...
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 03.08.2015 09:15

endos7 napisał(a):Witam.
Wiem, że temat był dość dawno temu ale szukając w internecie ciężko jest znaleźć informację: Czy baseny termalne (np. Miskolc Tapolca) są otwarte 20 sierpnia? Wybieramy się w tym czasie w tamte okolice i żal byłoby nie skorzystać...

Otwarte na 100 % :idea: :D
Jak masz ochotę możesz sobie w tym wątku zobaczyć :D
MARK1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MARK1 » 03.08.2015 09:36

Podaję namiar na stronę: http://wegrydlapolakow.eu/
Pani Alicja Udvari - Polka, która pomaga w załatwieniu noclegów w okolicach Egeru, Tokaju , Cserepfalu, Mezokovesd i generalnie tamtego rejonu (bezpłatnie) - korzystałem 100% ok.
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty
Re: Do CHorwacji przez Miskolc

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.03.2019 14:49

Witam wszystkich
Odkopalem na forum ten już " zabytkowy temat " :) bo wybieram się na majówkę do Miskolca i pomyslalem że może ktoś z forumowiczów był tam ostatnio i podzieli się wrażeniami
Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.03.2019 15:25

Przeniosłem post do mniej zabytkowego wątku. :smo:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Węgry - Magyarország

Węgry - baseny w okolicach Miskolca - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies