Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

węgiel drzewny?...

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kowal38
Cromaniak
węgiel drzewny?...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 01.06.2004 17:17

Czy w Chorwacji można kupić węgiel drzewny , tak jak u nas w workach na grila.I czy na plaży można zrobić małego grilla ?? 8O
Bogusław Marinković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogusław Marinković » 01.06.2004 17:22

Nie radziłbym grilować na plaży bo grożą za to wysokie kary. Najlepiej to zrobić na kampingu lub w apartamentach w miejscach przystosowanych do tego.
Latem wystarczy najmniejsza iskierka na plaży aby zapruszyć potężny ogień w lasach, które są zazwyczaj oddalone kilka lub kilkanaście metrów od morza.
Węgiel można kupić w supermarkietach oraz na stacjach paliwowych.
:roll:
Kowal38
Cromaniak
ok, dzięki

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 01.06.2004 17:25

a ile kosztuje taki worek węgla ? :?:
Janek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janek » 01.06.2004 17:27

Oczywiście, węgiel drzewny można kupić w większości sklepów i na stacjach benzynowych. Grila na plaży nie widziałem - pomysł wydaje się dość oryginalny :lol: biorąc pod uwagę temperaturę powietrza (i kamieni) :oops: Chyba że będziesz grilował w nocy - około 23 temperatura zwykle spada poniżej +30 stopni...
Janek
Ireneusz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ireneusz » 01.06.2004 17:45

Próbowałem grilować na campie i zostałem grzecznie poproszony o zgaszenie paleniska ze wzgledu na zagrożenie pożarowe. Lasy na Cro płoną niestety często.
Bozena Kljaković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bozena Kljaković » 01.06.2004 19:35

Kowal38 napisał(a):Czy w Chorwacji można kupić węgiel drzewny , tak jak u nas w workach na grila.I czy na plaży można zrobić małego grilla ?? 8O

:D Witaj!!!
Wegiel drzewny mozesz kupic w kazdym sklepie spozywczym,niewiem ile dokladnie kosztuje ale jest to groszowa sprawa.
Natomiast palenie ogniska na plazy lub w innym miejscu niejest dozwolone,musisz przeszczegac przepisow,grylowac mozesz przy domie w ktorym bedziesz bo przewaznie wszyscy maja takie miejce z kominkiem (gryl) lub jakies wyznaczone miejsce gdzie mozna to zrobic.
Zycze ci przyjemnego gryla w Chorwacji.
Pozdrowienia z Splitu :D :D
Bozena
Ireneusz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ireneusz » 02.06.2004 12:44

Bożenko jeżeli mieszkasz w Cro to jesteś WIELKIM i NIEOCENIONYM ŹRÓDŁEM INFORMACJI ale przede wszystkim NA PEWNO WSPANIAŁĄ KOBIETĄ!!!!!!!
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 02.06.2004 17:58

Czy mnie oczy nie mylą???Bożenka nasza odezwała się wreszcie!Żyje!!!!Witaj Bożenko i wpadnij kiedys w piatek do NAS, zapraszamy..Już bardzo stęskniłam sie za Tobą. Pozdrawiam :lol:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 02.06.2004 18:36

dzięki Bozena za odpowiedz !

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone