Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Weekendowe wędrówki myszy: RZYM

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 20.09.2021 09:14

marze_na napisał(a):Uściślając to wypatrzyłam Agę w tłumie w okolicach Koloseum :oczko_usmiech:

SZACUN :mrgreen: ... Zauważyć TĄ WIELKĄ turystkę :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: ...
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 20.09.2021 11:14

marze_na napisał(a):
te kiero napisał(a):No to to już jest w ogóle "rzymski" hit :D super

Uściślając to wypatrzyłam Agę w tłumie w okolicach Koloseum :oczko_usmiech: .
Potwierdzam :mrgreen:

marze_na napisał(a):
mysza73 napisał(a):Rzym to też pizza, makarony

Pasta In Corso :D . Też tam jedliśmy 8) . Paweł zamówił nawet takie same gnocchi z gorgonzolą i noci :mrgreen: .
Zgadza się, wszystko było tam pyszne :lol: i tanie :oczko_usmiech:

Potter napisał(a):
marze_na napisał(a):Uściślając to wypatrzyłam Agę w tłumie w okolicach Koloseum :oczko_usmiech:

SZACUN :mrgreen: ... Zauważyć TĄ WIELKĄ turystkę :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: ...
Ty bez okularów to byś mnie pewnie nie dojrzała :lool:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 20.09.2021 12:33

Widzę szaleństwo zdjęć w tej mini-relacji :)

Ale nie wiem czy w tym Rzymie to coś się zmieniło ;)
poza maseczkami
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 20.09.2021 13:45

tony montana napisał(a):Widzę szaleństwo zdjęć w tej mini-relacji :)

Ale nie wiem czy w tym Rzymie to coś się zmieniło ;)
poza maseczkami
I dobrze :D , pięknie jest tak jak jest :oczko_usmiech:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 21.09.2021 14:12

RZYM - WIECZNE MIASTO :hearts: :hearts: :hearts:

Jeden dzień przeznaczyłyśmy na wizytę nad morzem :lol:
Bo moja szwagierka chciała koniecznie zobaczyć te lazury, które jej posyłam co roku z wakacji :wink:
No może w Anzio greckich lazurów nie ma :lol: ... ale i tak była zachwycona :lol:
Mnie też w Anzio bardzo się podobało ... myślę, że mogłabym tam kilka dni poplażować :oczko_usmiech: ... i do Rzymu rzut beretem :mrgreen:

Jedziemy Trenitalią :mrgreen: ... to taka moja pierwsza prawdziwa podróż pociągiem w Italii :oczko_usmiech: (kiedyś tylko w CT jeździliśmy)
Ogarnęłam nawet kupno biletów w biletomacie na Termini :lol: , trafiłam na właściwy peron, odnalazłam kasownik i skaowałam bilety ... no jestem z siebie dumna :lol: :smo:
Jedziemy :lol:
Obrazek

Wysiadłyśmy nawet na dobrej stacji ... :lol:
I bez zbędnej zwłoki poszłyśmy na plażę ...
Plaża ... no taka bardziej włoska niż grecka, dużo leżaków ... ale sumie jest całkiem spoko :mrgreen:

Szwagierka troszkę zszokowana, że nie pizga i nie ma fal :lol: :lol: :lol: , ale bardziej tym, że nogi jej nie zamarzają jak idzie brzegiem :lol: :lol: :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chyba mogłabym tu zamieszkać :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No jakieś lazury są ... :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Te pomarańczowe słupki, to całkiem fajny wynalazek ... wsadza się tam swoją parasolkę :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Niestety po dojściu do tego klifu nie ma przejścia na jego drugą stronę i trzeba wrócić ... :?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ten Felek (doczytałam teraz że to Statua di Nerone) pokazuje jedyny słuszny kierunek :oczko_usmiech:
Obrazek

Obrazek

Coś dla Tonego - morze i kamienie w jednym miejscu :lol:
Obrazek

Palmy również tonowe :oczko_usmiech:
Obrazek

Obrazek

Po drugiej stronie klifu spiaggie chyba fajniejsze ... :oczko_usmiech:
Obrazek

Obrazek

Tu coś dla Potter - basenik z widokiem na morze :smo:
Obrazek

Tu z całą pewnością mogę zamieszkać :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jako że jesteśmy na wysokości stacji kolejowej Anzio Colonia postanawiamy tam wsiąść do pociągu powrotnego
Ale najpierw kawka i coś słodkiego ... :mrgreen:
Za ten zestaw płacimy 3,40 euro 8O :lol:
Obrazek

Zadowolone idziemy na peron ... całe szczęście jedyny :oczko_usmiech:
I tu niestety zooonk :roll: ... nie możemy namierzyć nijakiego kasownika :roll:
Są dwa słupki, które wskazują, że tu kiedyś były kasowniki :roll:
Obrazek

No i dupa blada ...
Zagaduję trzy dziewczyny gdzie mam skasować bilety, ale one tylko parlają italiano :oczko_usmiech:
Ale twierdzą raczej, że jak w pociągu przyjdzie kontrolero, to skasuje i nie będzie problemu ...
Piszę jeszcze do Marzenki, która jest niekwestionowanym guru od Trenitalii :oczko_usmiech: ... Marzenka oddzwanie (dzięki :smo: ) i twierdzi, że kasownik MUSI gzieś być :oczko_usmiech:
No jak musi jak nie ma :lol:
Szwagierka trochę obestana ze strachu ... :lol:
Mówi żeby iść do miłego pana w kawiarni i zasięgnąć informacji :oczko_usmiech:
Idziemy ... ale tam również dowiadujemy się, że mamy wsiadać do pociągu i jak mamy bilety, to nie będzie problemu ...
Ok ... wsiadłyśmy :oczko_usmiech:
Nie wiem czy byłby problem czy nie ... bo kontroli nie było :lol:
I tak oto moja pierwsza przygoda z Trenitalią zakończyła się szczęśliwie :oczko_usmiech:

:papa: :papa: :papa:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 21.09.2021 14:36

mysza73 napisał(a):Po drugiej stronie klifu spiaggie chyba fajniejsze ...

Nie chyba, a na pewno :smo: .
Przynajmniej mi się bardziej podobały. Bardzo się tam zasiedzieliśmy 8) .

mysza73 napisał(a):I tu niestety zooonk ... nie możemy namierzyć nijakiego kasownika

Naprawdę masz farta :D . Pierwsza prawdziwa podróż trenitalią i taki numer :roll: . Swoich podróży włoskimi kolejami nawet nie próbuję zliczyć, a z takim wyzwaniem nie przyszło mi się jeszcze mierzyć :lol: . No, ale może nigdy nie jechaliśmy trzynastego :oczko_usmiech: .

Powiem Ci, że Paweł chciał początkowo wracać właśnie z tej Kolonii, bo było trochę bliżej ze spiaggi. No ale pora nam się zrobiła dość późna i powędrowaliśmy jednak do tego właściwego Anzio w poszukiwaniu kolacji :D
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 21.09.2021 14:46

marze_na napisał(a):
mysza73 napisał(a):Po drugiej stronie klifu spiaggie chyba fajniejsze ...

Nie chyba, a na pewno :smo: .
Przynajmniej mi się bardziej podobały. Bardzo się tam zasiedzieliśmy 8) .
Znaczy mój nos mnie nie mylił :mrgreen: ... bo my z tej strony te spiaggie tylko z góry oglądałyśmy :lol:

marze_na napisał(a):
mysza73 napisał(a):I tu niestety zooonk ... nie możemy namierzyć nijakiego kasownika

Naprawdę masz farta :D . Pierwsza prawdziwa podróż trenitalią i taki numer :roll: . Swoich podróży włoskimi kolejami nawet nie próbuję zliczyć, a z takim wyzwaniem nie przyszło mi się jeszcze mierzyć :lol: . No, ale może nigdy nie jechaliśmy trzynastego :oczko_usmiech: .
Koniecznie muszę sprawdzić jak będzie np 24 ... popracuję nad tym i wymyślę jakąś wycieczkę :mrgreen:

marze_na napisał(a):Powiem Ci, że Paweł chciał początkowo wracać właśnie z tej Kolonii, bo było trochę bliżej ze spiaggi. No ale pora nam się zrobiła dość późna i powędrowaliśmy jednak do tego właściwego Anzio w poszukiwaniu kolacji :D
Szkoda, że nie wracaliście z tej Kolonii ... wiedziałabym co zrobić jak nie ma kasownika :lol:

A wogóle to gdzie jest Twoja relacja z Umbrii i Rzymu ??????? :roll:
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 22.09.2021 08:10

No bardzo fajnie :D
My przy okazji pobytu w Rzymie byliśmy na plaży w Ostii :D :D Też byłam dumna z ogarnięcia tych wszystkich peronów :oczko_usmiech:
I muszę powiedzieć, że tu u Ciebie ładniej :lol:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 22.09.2021 08:56

Beata W. napisał(a):No bardzo fajnie :D
My przy okazji pobytu w Rzymie byliśmy na plaży w Ostii :D :D Też byłam dumna z ogarnięcia tych wszystkich peronów :oczko_usmiech:
I muszę powiedzieć, że tu u Ciebie ładniej :lol:
Tak podejrzewałam, że plaża w Ostii to nie będzie to, co chciałam szwagierce pokazać :lol:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 22.09.2021 09:32

mysza73 napisał(a):Obrazek

I to jest niby ta całkiem przyjemna plaża :roll: :oczko_usmiech: ...

mysza73 napisał(a):Palmy również tonowe :oczko_usmiech:
Obrazek

Na sta...ść .... znaczy z wiekiem :oczko_usmiech: wszystko ci się miesza. Palmy Tonowe są zupełnie albo prawie zupełnie łyse ... :mrgreen:

mysza73 napisał(a):Tu coś dla Potter - basenik z widokiem na morze :smo:
Obrazek

Obleci ... jednakowoż mógłby być większy nieco :lol: ...
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 22.09.2021 09:39

Potter napisał(a):I to jest niby ta całkiem przyjemna plaża :roll: :oczko_usmiech: ...

Wybrałaś najgorszy jej kawałek :evil:
A poza tym pisałam, że fajniejsze są po drugiej stronie klifu :roll:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 22.09.2021 10:01

mysza73 napisał(a):
Potter napisał(a):I to jest niby ta całkiem przyjemna plaża :roll: :oczko_usmiech: ...

Wybrałaś najgorszy jej kawałek :evil:
A poza tym pisałam, że fajniejsze są po drugiej stronie klifu :roll:

To dawaj zdjęcia :lol: ...
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 22.09.2021 15:36

Ja pokazuję zawsze NIECO piękniejsze palmy ni.ż te wylinialce....

Mycha - ogarniaj treniitalia przez net - płacisz aplikacją bankową, nic nie trzeba kasować, luz blues
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 22.09.2021 15:43

tony montana napisał(a):
Mycha - ogarniaj treniitalia przez net - płacisz aplikacją bankową, nic nie trzeba kasować, luz blues

Ja muszę mieć PAPIER :oczko_usmiech:
Dużo używałam mojego ajfona i pod koniec dnia zazwyczaj miał 1-2% baterii :roll: , raz nawet padł 8O
A papier to papier :oczko_usmiech:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 22.09.2021 15:51

mysza73 napisał(a):
tony montana napisał(a):

Ja muszę mieć PAPIER :oczko_usmiech:
Dużo używałam mojego ajfona i pod koniec dnia zazwyczaj miał 1-2% baterii :roll: , raz nawet padł 8O
A papier to papier :oczko_usmiech:

No to wtedy se lataj za kasownikiem ;)
Poza tym.... kto każe mieć AJFONA z piekielnie szybko rozładowującą się baterią ? ;)
Niech GK Ci na urodziny czardżera dobrego kupi :)

8) :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Weekendowe wędrówki myszy: RZYM - strona 244
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies