Ale ile tam schodów jest , masakra jakaś widoki cudne i palmy cudne
Kotek siwy u Allory to mocno wypasiony jest, śliczny i kaktusy też mnie się podobają
renatalato napisał(a):Ale ile tam schodów jest , masakra jakaś widoki cudne i palmy cudne
Kotek siwy u Allory to mocno wypasiony jest, śliczny i kaktusy też mnie się podobają
renatalato napisał(a):Po tych schodach to ludzie nie chodzą że one takie obrośnięte koty widać se je upodobały ...
kaszubskiexpress napisał(a):Hej.
Ostatnio sporo poczytuję o Włoszech i znalazłem info na całkiem poważnej stronie, że we Włoszech nie można płacić gotówką powyżej 30 euro
To żart ?
Coś wiesz po tym ?
Ostatnio sporo poczytuję o Włoszech i znalazłem info na całkiem poważnej stronie, że we Włoszech nie można płacić gotówką powyżej 30 euro
To żart ?
To żart ?
Coś wiesz po tym ?
piekara114 napisał(a):kaszubskiexpress napisał(a):Hej.
To żart ?
Coś wiesz po tym ?
To nie żart. Rzeczywiście jest taki przepis, ale nie do końca respektowany. Chodzi o to, żeby kasa nie szła bokiem i wszystko nabijać na kasy, a tym samym płacić podatki. We Włoszech sprawa paragonów i podatków mocno kulała. Zakupy powyżej 30 euro powinny być płacone kartą, a powyżej 30 eur dokonać płatności mogą turyści.Oficjalnie w takiej sytuacji powinny być spisane dane z dowodu/paszportu, że płatności dokonał turysta. I sprzedawca nie można odmówić przyjęcia płatności kartą powyżej 30 eur - w każdej sytuacji. W necie jest kilka artykułów, które błędnie podają przy tej okazji informację, że Włochy eliminują paragon, a to nie prawda.
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe